❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
whatever

Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod whatever » 7 years ago

hapi - tak mi prosim te rekni co delam spatne, treba se necemu priucim. nebo rekni co je spatne v nastaveni ;) ja si myslim ze 30mb na 500m v totalne zarusenem prostredi, kde neni ani jeden kanal cisty je hodne dobry
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

Hapi je "génius", ten by z toho vytřískal víc (minimálně slovně) ;-)
1 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

nu ty ARM srágory na nv2 blnou jen někdy a je jedno jeslti je rušení nebo není (město, mrtvé vesnice), třeba i ve 3 ráno to začne chybovat potom se to uklidní, ten kdo nemá řádný monitoring a jeho zákazníci si nechajít i sr... na hlavu tak ani o ničem neví :D
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

honzam píše:
iTomB píše:Nejdriv si to dej dohromady ...

toto nevypadá na ARM (AC) harware

ef píše:Ten test máš na jakém HW?

SXT G-5HPacD, ale vsimni si, ze on ma 30M na puvodnim SXT AC ...

hapi píše:si piš že iTomB ukazuje realitu. Bohužel u tebe se realita jaksi nekoná ani na SXT AC kde 30Mbit...

Realita je takova, ze ty grafy jsou z PtP, za kterym je bezmala 60+ lidi. Ja jsem jeste napojen na sektoru SXT SA5, kde je v celku 30 lidi.
Pravidlo na rychlost mam stejne jako ostatni ... A ten trafic na radiu je za 9 dni.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 7 years ago

Sice má na jedné straně mipsbe, ale problém je v tom armu. Takové propustnosti ti vyfotím taky na mipsbe. Vyfoť mi je ale na armu.
0 x

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 7 years ago

máme uplně stejny problem, kolega připojoval klienta na nove SXTsq a rychlost skakala 5-30. Vymenil za stare dobre klasicke SXT Lite5 ac a propustnost 40-70Mbit... Verze u klienta 6.42.4 na AP 6.36.4 pak na zkousku 6.40.8 a stejne vysledky.

Zajimave je že po připojeni na jine AP jelo i to SXTsq celkem stabilně 70-90MBit, přijde mi jak kdyby byly nachylnějši na rušeni. Každopadně za mě je to hodně propadak problem byl už u LHG ac a dofal jsem že by to mohli vyřešit ale bohužel.

Vubec nevim co s tim s timhle nemužeme připojovat klienty...
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Tak si spravte ubnt sektor a pripajajte litebeamom ac gen2. Cena rovnaka, problemy ziadne co sa tyka rychlosti. Za rok az dva vam to mikrotik mozno opravi :grimacing:
0 x

whatever

Noo takze vlastne reseni neni zadne... :D Nekomu to nekdy sem tam jede, vetsine to nefunguje a my budeme mit vseobecne problemy nabizet i tech pitomych 15Mbps jako zaklad a az mezi klienty dame 20SXTsq tak je pak vsechny upgradovat pokud vyjde nova verze v nadeji ze to bude OK :D Parada...
Na UBNT nechci prechazet, dalsi investice navic, dalsi kanaly to sezere, misto, proste nesmysl, site je postavena na mikrotiku, s kterym jsem naprosto spokojeny, ale tohle fakt po.rali...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

já doufám že si půjdeš stěžovat někam kam to má smysl. Takových lidí je tu fůra ale k suportu se to nikdy nedostane. Ale hlavně že jsme se vykecali.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ef

Jsem to psal na začátku, pošlete to všichni na support@mikrotik.com, ať nás je více. Nebo založme v jejich fóru nové téma a napišme tam všichni.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

ef píše:Jsem to psal na začátku, pošlete to všichni na support@mikrotik.com, ať nás je více. Nebo založme v jejich fóru nové téma a napišme tam všichni.

Založ, dej link a přidáme se... :) Nechci ho zakládat já, beztak mě tam mají jako prudiče :)
0 x

whatever

Volal jsem si s dodavatelem a primo to resi s mikrotikem, takze mikrotik o tom moc dobre vi, ale nemaji to odladene a asi si moc nevi rady. Jinak si to nedovedu vysvetlit proc to tak trva...
0 x

ef

whatever píše:Volal jsem si s dodavatelem a primo to resi s mikrotikem, takze mikrotik o tom moc dobre vi, ale nemaji to odladene a asi si moc nevi rady. Jinak si to nedovedu vysvetlit proc to tak trva...

S kterým dodavatelem, ať víme od koho to tam mikrotik tak má. Děkuji za info.
0 x

ef

Založeno:
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=136002
Prosím, přidejte tam své i poznatky ze sítě a z testů.
Děkuji.
0 x

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 7 years ago

Pokud se to tedy porovná, tak kvalitnější je tedy DISC Lite5 AC, než SXTsq AC? :slight_smile:

Pamatuji si, když DISC Lite5 bylo takové horší/levnější SXT Lite5, ale teď to zřejmě bude jediná použitelná (byť horší) náhrada za SXT AC.
0 x