❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

3011 a flapping portů

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
soooc

Re: 3011 a flapping portů

Příspěvekod soooc » 7 years ago

Od te doby, co mam vse gigabit only, tak neni problem. Traffic 400m.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

soooc píše:Od te doby, co mam vse gigabit only, tak neni problem. Traffic 400m.

taky zkusim prekopat a uvidime.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

máme hromadu RB2011 a dva kusy RB3011 a fakt nemáme problém. Přes jednu RB3011 nám teče 500Mbit a využitý jsou 4 porty, pouze routing, uplink je do solo skupiny portů (port6), ostatní ether1-3. Co zpravuju externě sítě tak taky žádný problém. Typuju to na vadný kusy. U RB2011 se to dělo pouze u prvních revizí ale tu jsme nikdy nekoupily.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Taky to zatím nikde nepozorujeme. Máme mix rychlostí v jedné switch group a firmware historický 6.36.3 a nic.
Od té doby co o problému vím se snažím dávat do první swith group samé giga a do druhé switch group 100Mbit. Ale dělám to tak jenom z prevence aby to nenastalo...
Naposledy upravil(a) honzam dne 28 Jan 2018 19:49, celkem upraveno 1 x.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 7 years ago

Nam Flappoval port pred rokem, kdyz sme se pripojili na pronajatou linku od UPC, nerozumnely si mezi sebou hranicni zarizeni. Teda jinak, MAC adresa pred vstupem do VLAN (pronajaty okruh UPC) na jedne strane se obcas objevila i na strane B doslo k Flappu.

honzam píše:Taky to zatím nikde nepozurujeme. Máme mix rychlostí v jedné switch group a firmware historický 6.36.3 a nic.
Od té doby co o problému vím se snažím dávat do první swith group samé giga a do druhé switch group 100Mbit. Ale dělám to tak jenom z prevence aby to nenastalo...
0 x

P3k8

Příspěvekod P3k8 » 7 years ago

Ahojte,
mal som podobny problem, hladal som na roznych forach, nie som odbornik, kazdopadne uz sa to nedeje. Odstranil som prepatovu ochranu na eth., a tiez som "vypol" display na RB3011... Skuste mozno pomoze, cital som viacero clankov o vplyve napajania na RB3011.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

dneska mi zrovna jedna 3011 flapla po nějaké dlouhé době, tak jsem si vzpomenul na toto vlákno, každopádně řeší to někdo se suportem mikrotiku?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

basty
Kontaktovat uživatele:

Ja jsem z toho druhyho SCH. udelal jen 100M a od te doby klid. Ale ted tam mam tyden uz jeden gigovej port a zatim to neudelalo. Takze uvidim
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 7 years ago

no u mě to dělají porty 6,7,8,9,10 a mám zapojeno jen v 9 a 10 a potom v 1 2 3 a ta 9 a 10 kde se to děje jsou oba na 100Mb
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

basty
Kontaktovat uživatele:

ja mam obsazeno uplne a jak rikam, predelal jsem to na 100M a uz to neudelalo. Ted mam jeden gigo a zatim drzi.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Mám v 3011 jenom gigabit (1,2,6,10) a bez problému. Jenom stomega taky v pohodě. Z mých zkušeností vyplývá, že je jedno, jestli stovka nebo gigabit, ale všechny porty musí jet stejnou rychlostí. Že by buffery?
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Vždyt už se to tu psalo. Porty 1-5 musí být na stejné linkové rychlosti a port 6-10 na stejné rychlosti. Pak to nekraví...
0 x

Wombat

Příspěvekod Wombat » 7 years ago

Ok, když mám 1-8 - 1 Gbit, 9 - 100 Mbit, 10 neobsazeno a sem tam se rozpadne port 4?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Porty 1 - 5 jsou jedna skupina. Porty 6 - 10 druhá skupina. V tvém máš na portu 9 stomego, a ten je ve stejné skupině jako porty 6, 7 a 8, na kterých máš gigabit. To je tvůj zdroj problému. Buďto shoď porty 6,7,8 na stomego, nebo nějak zařiď, aby zařízení připojené v portu 9 linkovalo gigabit.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

Moje zkusenost je takova, ze na to zadny mix ruznych kombinaci linků danych portu nema moc vliv. Mame asi 10ks 3011. Mame jednu 3011 ktera je fullgigabit 10portu z 10 v gigabitu a obcas nejaky port parkrat skocil 100/1000 a pak se tam menily nejake kabely, panel atd a od te doby klid. A pak mam taky nejake kusy kterou jsou mix 100/1000 a 1x 10Mbit (dohled jednoho zarizeni) a 2 roky zadny problem. A rozhodne nemam prvnich pet v gigu a dalsich pet portu v 100/10. Proste to tam narvu jak se podari a neresim. Vetsinou pokud mi to nekde flapovalo vic tak jsem precvakal koncovky, vymenil kabel a byl klid. Jinak sem si vsiml ze hodne mikrotikum dela problem CAT6(5) stineny kabel a na to nacvakla nestinena koncovkya(staci na jedne strane) a vrazene do gigabit poepanelu se stinenim :-) / POE injektoru od mikrotiku - to je temer spolehlivě problem. Mam takovy pocit ze jsem dokonce na jednom AP kde jsme meli tusim HEX (ten novy gigabitovy se smips) menil stinene draty se stinenyma konektorama za nestihene cat5E s nestinenou koncivkou jinak to padalo i 150x za hodinu a nepomohlo vubec nic jineho...
0 x