❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Single klienti vs. MIMO 2x2 klienti

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Gemb

Re: Single klienti vs. MIMO 2x2 klienti

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Proste sa zhodneme, ze klienti na AP by mali mat +- rovnake parametre (signal+ccq) a taktiez rovnake zariadenia. V takomto pripade by to malo chodit najlepsie. Akonahle zacne mix tak sa to niekde prejavi, vacsinou prepustnost + odozva. Co sa tyka Nstreamu, tam mam skusenost, ze klient sa odpoji ked je problem s wlan kartou. Vacsinou nejake starsie rb411+cm9 alebo vseobecne asi vsetky rb711 ktore nemaju najlepsie radio. Nv2 to troska zlepsi a zamaskuje.Chcel by som vidiet ako by to chodilo v rezime A/N/AC (ak sa to vobec da) :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 9 years ago

ale no tak, je snad jasný že rychlostně slabší klient musí při zátěži snížit celkovou rychlost apčka. Tohle snad musí bejt naprosto všem jasný. Jestli pomalej klient zabere poměrnou část času pro přenos tak se o to ta poměrná část rychlosti ubere z těch rychlých.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

zdwena

Příspěvekod zdwena » 9 years ago

No ja mám podobný problém mam na sektoru (RB912) cca 25 lidi a všichni jsou N-only (SXT-lite 5)
BT test na jednoho klienta co má signal -50 ukazuje 15-20Mbps. Ale když všechny vykopnu jede BT test na 70-80.
Může to byt rozdílnou vzdálenosti?? nebo už je to na sektoru moc lidi?? procesorově je na 12% a trafic na ni kolem 15-20Mbps
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Něco podobného se mi dělo na úzkém sektoru 24°, který rok běží naprosto bez výhrad. 29 Klientů SXT lite5, tcp btest na jakéhokoliv 50-80Mbit.. Pak se připojil jeden, který nebyl zcela v tomto vyzařovacím úhlu jak zbytek, ale signal, odezva a vše stejné jak zbytek, ale ihned kapacita poklesla na všechny o cca 30Mbit.. Po jeho odpojení zase vše naplno.. Byl přepojen na jiný sektor, ale důvod neznámý a dále netestováno..
Přílohy
test.png
Wireless
0 x

Magic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Magic » 9 years ago

zdwena: nezlepší se propustnost pokud vykopneš někoho konekrétního nebo opravdu až na AP bude sám?

Tak nstreme lepší nebyl. Sice se mi neodpojovali jako CrazyApe, ale přesto podstatně nižší propustnost.
Ale zjistil jsem něco zvlášního.
Když udělám BT TCP 1 na některé SXT z toho AP, tak jsem cca na 70M, ale když to udělám z x86 hlavního routeru (v cestě 4 zařízení), tak mi to jede cca 30-40M. Přitom když z toho samého x86 routeru udělám BT na to AP, tak jsem na 70-80M (omezení páteří). Samostatně tedy ty jednotlivé úseky jedou 70M, ale když testuju celou vzdálenost až na klienta, tak je to míň.
Čím to? Dělá Vám to taky?
Celá vzdálenost v UDP 70-80M.
0 x

zdwena

Jásný no přesně tak to je s jedním klientem to jede jako víno :-) Budu je postupně všechny připojovat a
zároveň testovat i rychlost a uvidím :-)

Magic: Přesně to co popisuješ sem taky několikrát řešil když bylo několik skoků tak při testu z prvního na poslední
byla rychlost ani ne poloviční. Ale bohužel vždycky jak jsem to napsal na forum asi nikdo nevěděl protože na to nic nenapsal :-D :-D.
Taky jsem nechapal jak se to může stát :-)
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Pouzivate long alebo short guard interval? Podla screenu ma 3com nastaveny na short. Nwm ale podla skusenosti su klienti na long odolnejsi voci ruseniu.
0 x

zdwena

Zkušel jsem long ale nepoznavam rozdil...:-) asi kdyz je moc velké tak už to nefunguje..
0 x