❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak zjistit původní MAC a Radio Name u WLAN karty

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: Jak zjistit původní MAC a Radio Name u WLAN karty

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

honzam píše:na jejich webu je po přihlášení supout.rif čtečka. Tam vložíš ten soubor a vše ti to vyplivne...

Zdravím,
něco mi říká, že to bude řešení. Nemá prosím někdo tu čtečku staženou? Nemám login na mikrotik.
mpcz, 05.03.2015
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

mpcz píše:
honzam píše:na jejich webu je po přihlášení supout.rif čtečka. Tam vložíš ten soubor a vše ti to vyplivne...

Zdravím,
něco mi říká, že to bude řešení. Nemá prosím někdo tu čtečku staženou? Nemám login na mikrotik.
mpcz, 05.03.2015

To je online aplikace. Nejde to stáhnout. Musíš se zaregistrovat a pak budeš mít přístup...

///edit: Maximálně pokud se nechceš registrovat tak sem dej supout a já ti dám výpis. Počítej s tím že tam bude vidět VŠE kromě password
0 x

mpcz

Dík,
to jsem mezitím udělal, ale můj předpoklad byl mylný. Je tam opravdu VŠEchno možné, ale zrovinka tu MAC, co potřebuji tam nevidím. Můžeš prosím strčit nějaký svůj Supout do prohlížeče a mrknout, jestli jsem se nepřehlédl?
Dík, mpcz, 05.03.2015
0 x

honzam

Já ji tam normálně vidím, ale pokud jsi ji měnil tak nevím kterou to zobrazí

INTERFACE WIRELESS
Flags: X - disabled, R - running
0 R name="BREC" mtu=1500 mac-address=D4:CA:6D:6C:50:C1 arp=enabled
disable-running-check=no interface-type=Atheros AR92xx
0 x

k3dt

Příspěvekod k3dt » 10 years ago

_
Naposledy upravil(a) k3dt dne 04 Jul 2019 07:55, celkem upraveno 1 x.
0 x

mpcz

k3dt píše:Ten supout viewer na webu mikrotiku btw nezobrazuje vsecko, proto jsem si udelal tohle: http://k3dt.eu/supout-reader/index.php treba to tam nekde bude.

OK,
ale jakou MAC vidíš? Tu aktuální i tu původní?
Dík, mpcz, 06.03.2015
0 x

mpcz

mpcz píše:
k3dt píše:Ten supout viewer na webu mikrotiku btw nezobrazuje vsecko, proto jsem si udelal tohle: http://k3dt.eu/supout-reader/index.php treba to tam nekde bude.

OK,
ale jakou MAC vidíš? Tu aktuální i tu původní?
Dík, mpcz, 06.03.2015

Zdravím,
tak jsem to prozkoumal podrobně, takže potvrzuji, ta MAC tam není. Sice je to divné, ale Sergej neuznal za vhodné tento údaj zpracovat v Supout, přestože je tam spousta jiných, nepodstatných informací.
Malá berlička: u RB s integrovanou WLAN kartou existuje vztah mezi ETH a WLAN MAC, většinou je to posun o +1.
mpcz, 06.03.2015
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Ano ten vztah tam je, to vi kazdy.
Staci se mrknou na to RBcko, je to na nem primo napsane.
A co brani, kdyz se da ve winboxu reset a objevi se puvodni MAC s tim, ze si poznacim tu prepsanou?
Pripojujes se tam vzdalene?
Cele me to pripada, ze nekdo chce haknout cizi sit.
0 x

mpcz

Zdravím,
pokud by sis přečetl tu krátkou historii, tak bys tak neplácal.
mpcz, 07.03.2015
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

na stole bych si odladil skript, ktery resetne CFG wlanu a pote nastavi parametry potrebne pro obnovu spojeni.
Pokud je to nejaka kriticka zalezitost tak je samozrejme nejlepsi nelenit a zajet na misto.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

mpcz píše:Zdravím,
pokud by sis přečetl tu krátkou historii, tak bys tak neplácal.
mpcz, 07.03.2015

Napsal jenom neco o podrezani vetve (jako zakaznika nebo sebe nepise).
Nenapsal jestli je pripojeny na tu wifi skrz nebo pres LAN, proto ta moje rada.
Jelikoz ma pristup na dane RB nevidim duvod aby to neresetoval a opet nastavil zpet.
Pokud ma pristup na AP dal bych reset a pak se dival do logu co se chce pripojit na AP a v nouzovem stavu bych pustitl AP bez zabezpeceni at se to tam pripoji a pak to vycetl.
Ale jenom reset mac address ne celeho interface wlan.
Ano tim criptem by to slo take a jeste lepe.
0 x

mpcz

Zdravím,
no to je skvělé řešení. Problém je v tom, že neumím resetovat MAC té WLAN karty. Zbytek bych snad zvládl.
Poradíš prosím?
mpcz, 08.03.2015
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

mpcz píše:Zdravím,
no to je skvělé řešení. Problém je v tom, že neumím resetovat MAC té WLAN karty. Zbytek bych snad zvládl.
Poradíš prosím?
mpcz, 08.03.2015

pokud nefunguje
/int wir reset-configuration

tak taky nevim. Nikdy jsem to nepotreboval a testovat to sam taky necitim potrebu.
Pokud ten reset funguje jak ocekavam pak ani neni mozna treba ten skript, ale staci jen nastavit APcko na defaultni SSID a protokol
0 x

mpcz

honzam píše:
mpcz píše:

Zdravím,
mpcz, 05.03.2015

To je online aplikace. Nejde to stáhnout. Musíš se zaregistrovat a pak budeš mít přístup...

///edit: Maximálně pokud se nechceš registrovat tak sem dej supout a já ti dám výpis. Počítej s tím že tam bude vidět VŠE kromě password

Zdravím,
může mi někdo prosím upřesnit polohu té supout.rif čtečky na webu http://www.mikrotik ? Účet mám. Není někde popis dešifrování toho souboru? Raději bych si viewer vyrobil sám, posílat citlivé údaje někam do světa nepovažuji za rozumné.
Děkuji, mpcz, 25.03.2015
0 x

honzam

Když se přihlásíš tak vpravo dole je - supout.rif viewer
0 x