❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Propustnost na 3,8km

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

soucez píše:Kde nakoupit kvalitní redukce minipci/PCI ?

Když už sis to koupil tak tam nacpi jiný pigtail, nikde není psané že musíš použít přímo ten co tam je. Mimo ten pigtail je normálně funkční ;)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

Přesně tak. Hodnoty, který jsou v MK vidět u jednotlivých připojených klientů, jsou síla signálu od nich přijímaného. Pokud je jako klient další MK, tak se v detailu síly signálu objeví i druhá hodnota - síla signálu který přijímá protilehlý MK. MK si navzájem tyto informace předávají. A rozdíly v síle signálu na jedné i druhé straně při stejných anténách svědčí nejčastěji o vadným pigtajlu nebo káblu. Zrovna teï jsem se pěkně vydrbal s jednou redukcí MiniPCI/PCI z LEVI. Je na ní přímo připájenej pigtail a má to útlum cca 10dB. Pořád jsem se divil, že mě klienti nevidí.. :x :shock:[/quote]

Tak moment už v tom mám hokej. Příklad: Jsem v záložce Registration na kartě CM9 která je v režimu AP. Se sílou signálu -82 tam vidím naladěného mikrotika B532 který je v režimu station. Znamená to tedy že ten vzdálený mikrotik RB532 station vysílá slabě -80? Nebo přijímá slabě -80 z APčka?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Ty prosimtě, hlavně mě vysvětli co děláš s těma citacema? Proč mažeš tu hlavičku co si tam editor sám nacpe?
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Ty prosimtě, hlavně mě vysvětli co děláš s těma citacema? Proč mažeš tu hlavičku co si tam editor sám nacpe?

Jasný sorry. Je to pak nepřehledné. Chápu :-)
0 x

Igr

Příspěvekod Igr » 18 years ago

soucez píše:Lidi poraïte mi ohledně těch hodnot signálu jestli si to vysvětluju dobře. Když na straně kde je CM10 v režimu AP Bridge kouknu do registration záložky vidím tam naladěný RB532 s CM9kou (ta je samozřejmě ve "station") a že má sílu signálu -59 To znamená ale co? že Rb532 kvalitně vidí AP Bridge?
Protože když kouknu na status u CM9ky která je proti tomu AP bridge tak tam vidím TX/RX -59/-85
Takže ideální by bylo kdyby to bylo -59/-59? Na které straně je teda problémek že je tam jen -85? Na anténě u AP nebo na anténě u station karty? Když mám zatrženou fixnutou rychlost na 6 a 9Mbps tak bych z toho neměl vymáčknout víc jak 6 nebo 9 Mbps?

Díky za radu.

Jo ještě zajímavé že když jsem na straně AP dal místo JRC-24 sektorovou anténu VECTROR z http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=24548
tak tam vůbec na druhou stranu nedosvítila (3,8km) prostě vůbec se to nespojilo. Je těch 3,8km na sektorku moc? Proti je JRC-24.[/quote]

rada: kedze cm10 vidi cm9 silou -58db, pigtaly budu asi ok,
opacne cm9 vidi cm10 silou -85 db, co je o 27 db horsie=>
asi bude zle nastavny tx power na cm10 (vseobecny problem cm10), alebo je zla tx cast na cm10, skus dat namiesto cm10 cm9/rb52 ...
(mne pomohla ta druha moznost :wink: )
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Igr píše:
soucez píše:Lidi poraïte mi ohledně těch hodnot signálu jestli si to vysvětluju dobře. Když na straně kde je CM10 v režimu AP Bridge kouknu do registration záložky vidím tam naladěný RB532 s CM9kou (ta je samozřejmě ve "station") a že má sílu signálu -59 To znamená ale co? že Rb532 kvalitně vidí AP Bridge?
Protože když kouknu na status u CM9ky která je proti tomu AP bridge tak tam vidím TX/RX -59/-85
Takže ideální by bylo kdyby to bylo -59/-59? Na které straně je teda problémek že je tam jen -85? Na anténě u AP nebo na anténě u station karty? Když mám zatrženou fixnutou rychlost na 6 a 9Mbps tak bych z toho neměl vymáčknout víc jak 6 nebo 9 Mbps?

Díky za radu.

Jo ještě zajímavé že když jsem na straně AP dal místo JRC-24 sektorovou anténu VECTROR z http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=24548
tak tam vůbec na druhou stranu nedosvítila (3,8km) prostě vůbec se to nespojilo. Je těch 3,8km na sektorku moc? Proti je JRC-24.

rada: kedze cm10 vidi cm9 silou -58db, pigtaly budu asi ok,
opacne cm9 vidi cm10 silou -85 db, co je o 27 db horsie=>
asi bude zle nastavny tx power na cm10 (vseobecny problem cm10), alebo je zla tx cast na cm10, skus dat namiesto cm10 cm9/rb52 ...
(mne pomohla ta druha moznost :wink: )[/quote]

OK zkusím to díky.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 18 years ago

Na toto je jednoduchá rada, dávejte proti sobě dvě stejné karty, je jedno jestli cm10 či 9, ale a jsou proti sobě stejné.
0 x