... tak zatim to berte z rezervou co ted napisu:... ikdyz mam RouterBoard RB153 uz tyden z reklamace od I4 doma, tak az predevcirem jsem se dostal k otestovani. Nejprve jsem to nechal 24 hodin bezet sminimalnimi zatezovymi testy doma pres VNCckovou kartu v notebooku (klient) a na RB153. Dle tohoto maleho testu jsem zjistil, ze to jelo nonstop bez problemu. Obcas jsem provedl i scan na 560ce karte (osazene 2 a testy na obou) a CM10ce. Vse jelo jak ma.
Az jsem to dnes dovezl na jedno nejmenovane silo a namontoval tak to tuhlo v rozemzi 10 az 130 sec po startu. Nastala tedy diskoteka ... totiz prehazovani 2 typu zdroju (nepomomhlo vytuhaval dal), po te jsem prohazoval a menil karty a nakonec postupne vyndal ze zarizeni i posledni miniPCI a mily spickovy RouterBoard RB-153 dal vesele tuhl.
Nacez jsem se pokusil o vraceni firmware 2.9.34 smerem zpet na verzi 2.9.24 a to se nepodarilo ovsem se tim ani nic nepokazilo. Ve finale po mnohem mnohem prohazovani a vymenovani jel RB153 s jednou CM10kou a uz ani jednou nevytuhl.
Po te jsem opet vratil obe 560ky do stavejicich slotu a opet to vytuhlo. Ze su sprostej , ale to uz jsem se kur.. nasra... a v te kose zacal odsrouboavat RB153se zakaldni desky a ejhle narazil jsem na to, ze byla nedopajena SMD soucastka L2 a asi indukcnost ve zdroji (je to ta hned u napajeciho konektoru). Vemu merak zmerim to pres jehly vlozene do krokodylku SMD cko ma zkrat (bodejd by nemelo je to vlastne civka - L2). Ovsem merenim zjistim, ze mezi vyvodem jedne i druhe strany a plosnakem je a neni kontakt. Toz do toho rypnu jemne nehnetem a mila soucastka upadla z plosnaku !!!! Podytykam, ze nejsem zadnej blbec ... hodne jsem bastlil a to i ve VFku a to z SMDckama, takze to bylo opravdu velmi jemny dotyk .... nacez mila soucastka vupadla do me bedynky.. no jeste ze jsem mel megnet, terym jsem to vylovil. Dojel jsem dom vemu specialni SMDckovy pean prichytim si ji a zapajim. Ejhle svinka a uz jede.
Takze nejsem si jistej z jednou veci a mam takove silne podezreni, ze spoj, ktery je silovy a je tam ta indukcnost L2 je uzky a navic jsem to mel asi z vyroby, kde se paji tzv. vlnou nepropajene (cili tzv. studennak byl pricinou vytohuvani RB153ky).
Jinak v terminalu je videt
jan/01/2000 01:00:25 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown
Terminal vt102 detected, using multiline input mode
[admin@MOSTENICE_RB153] > Ovsem prosim z toho necinim zaver:
1. je mozne ze doma mam preci jen 20 stupnu a venku bylo kolem nuly (ovsem nahore to bylo jak na sibiri

a muze to by problem napr. nejake soucastky (kdy si jsem se setkal u PC ze to delala RAMka - nebyla zahrata nejela). ---- mam tu stary mrazacek a tak mozna to jeste ted hodim cele do nej abych nasimuloval podchlazeni.
2. je mozne, ale uz asi malo pravdepodobne, ze to muze byt BIOSem a nebo verzi MikroTiku (v mem pr. BIOS 2,5 a MT 2.9.34)
3. Po zkusenosti s I4 je vsak mozne, ze mozna dobre vi co je to za smejda (RB153ka) a ze take zamerne napsal u mnoha miniPCI netestovano .... a ma Atheros: TP-LINK WN560G ... v zadnem pr. to neni RB112, ktera je dle meho nazoru spolehliva, ale slaba. Ovsem 153 je jeste horsi !!!
P.S. no verte neverte, ale to uz by mnozi tu RB153 po takovych testech na strese sila v takove kose asi rozslapli... jinak mam chut se tam jeste ted v noci vratit a zkusit to ... asi su blazen