❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT HG

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: SXT HG

Příspěvekod honzam » 11 years ago

hapi píše:tohle chápu a bejvá to tak díky zkurveným koaxů ale proti jirousce 24dB s rbčkem v boxu?

může to být levným pigtailem který to celý zabije
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

pigtailem jako mezi kartou a boxem a nebo pigtailem jako mezi antenou a boxem?
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

cože? tam je přece jenom jeden ne? box je přímo na anténě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

jasne... ja to spatne pochopil - myslel sem ze se to vztahuje i k tomu memu prispevku kde sem popisoval situaci s antenou a 3M koaxem... omlouvam se
0 x
Jan Ptáček

hapi

no asi takhle. Když jsme začali měnit koaxy za krabice za antenama tak do tý doby neseděl signál vůbec nikde :-D dneska už to sedí.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

hapi píše:no asi takhle. Když jsme začali měnit koaxy za krabice za antenama tak do tý doby neseděl signál vůbec nikde :-D dneska už to sedí.

Zdravím,
je to tak, dokonce jsem si všiml, že u delších koaxiálů (tehdy to jinak nešlo) je zeslabený jeden směr víc, než druhý. Moc bych tomu ani něvěřil, kdybych to na několika místech neměl dodnes potvrzeno. Nejraději mám GROOVA přímo na N-ku, pokud to jde. Škoda, že takhle nejde udělat N-streme Dual. Zatím. Pevně však věřím, že to jednoho dne někdo vymyslí.
mpcz, 14/01/2014
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

no pokud jste používali tlusté koaxy třeba od dcomu tak to šlo dobře, ale bylo to proklatě drahé a navíc docela blbě se stím zacházelo
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

Směrovější? SXT HG má 24° SXT lite5 má 25° a o 1dB slabší zisk.. takže v modu klient nevidím mezi těmito dvěma jednotkami žádný rozdíl kromě ceny kde je Lite5 o 600kč levnější... Jediné využití vidím pro úzký sektor jelikož ma HG L4 licenci, ale zase nemá ten kovový nástřik uvnitř jako RBSXTG-5HPnD-SAr2 90°..... :roll:
0 x

okoun

Tak tady je malý test antén. Jedná se o dvě instalace které jsem osobně dělal v ten samý den. Jedna je kolem 600 m s klasickým SXT oproti omnitiku a druhá je s SXT HG oproti tomu samémo Omnitiku. Výsledek je zřejmý. HG má lepší parametry a to je ještě vzdálenější jak 600 m.

Obrázek
Obrázek
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
je to výborné, že sis dal tu práci, trošku bych však pochyboval o věrohodnosti takového testu. Mnohdy stačí na té stejné plechové střeše posunout SXT do jiného místa a vše je jinak. Taky vyzařovací diagram AP může mít různá hluchá místa, rušení jsou v různých místech různá, mnohdy o nich ani nevíme, atd. Za věrohodné bych považoval změřit jedno SXT vč. BW testu, na stejné místo dát druhé a změřit.
mpcz, 27/01/2014
0 x

hapi

podle mě tam máš něco hoodně špatně. Co třeba to že chain0 má -57/-74dBm WTF? to je ok? snad nikde nemám takový rozdíly signálů. Mám takovej dojem že fresnelka nebude zrovna ok ani u jednoho. Co použít stejnou verzi MKčka?

i tak to není ospravedlní za cenovej rozdíl 750,- s DPH :-D čili skoro 60% nahoru :-D
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

A připojovat na Omnitika nad 1km mi taky nepřipadá moc rozumný...
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

na omnitika mam problem i na 500m, ty jeho genialni splacane radoby vsesmery sou shity nejvetsi...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

je to na vesnici v okolí je jen jeden vysílač konkurence někde na 5,2GHz to jednat a druhak obě instalace jsou na střechách s taškama kde nejsou plechy, fresnelka je 100% volná to vím. Rozdíly kanálů pozoruji bohužel skoro na všech vysílačích.

jinak ten rozdíl je o 5dB což tedy bych řekl že je v normě ono to možná vypadá o víc ale je to tím že třeba ten ch0 byl refrešován dříve než ch1
0 x

hapi

pcwifi píše:na omnitika mam problem i na 500m, ty jeho genialni splacane radoby vsesmery sou shity nejvetsi...

PW

no shity neshity, do 800m dávaji 200mbit s přehledem proti SXT takže jaký shity? To že si je dáš do rušenýho prostředí neznamená že jsou to shity.
0 x