❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Maximální teploty RBček
Re: Maximální teploty RBček
Nenapsal by jste někdo script (rb800) který by při překročení teploty třeba 70 přepínal větrák z auto na manual? Při poklesnutí teploty pod 70 opět na auto
0 x
Tak jako asi vetsina na rb800 mi to pri tom hicu ukazuej nekam neco malo pod 100 

0 x
OK, díky. Zkusím to, ale myslím, že tam budou v háji kondíky. Nezvládá to nad 45°.
Jestli je ten RB na místě víc jak rok a jsou na něm osazené zelené Suscon 560uF 6,3V, tak je to kondíky. Na místech, kde je teplota dlohodobě přes 25°C, takhle nejdřív začně bez příčiny kravit CCQ v závislosti na denní době a až asi po půl až roce se kondík nafoukne. Po výměně za průmyslový typ je vše zase v pořádku.
Nicméně už mi takhle zdechla polovina RB450G na půdách a výměna kondíků nepomohla. Prvotní příznaky byly, že asi po roce provozu se začal RB sekat po zahoupání elektriky - prostě zhasnul a po ručním "restartu" zase naběhl. Podobně zkapalo cca 5procent starších Bulletů - začala vedra a najednou svítí jen power LED, jinak mrtvo. Skoro všechny zase na místech, kde je horko, ale zase na Bulletu není elektrolytický kondík...
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
ppp76 píše:Tak jako asi vetsina na rb800 mi to pri tom hicu ukazuej nekam neco malo pod 100
když jsem viděl, čím je přilepenej chladič .. to je normální oboustranka

- Přílohy
-
- 2013-06-20 06.21.35 pm.png (26.96 KiB) Zobrazeno 2420 x
0 x
TTcko píše:ppp76 píše:Tak jako asi vetsina na rb800 mi to pri tom hicu ukazuej nekam neco malo pod 100
když jsem viděl, čím je přilepenej chladič .. to je normální oboustrankaobjednal jsem si vodivé lepidlo, tak uvidím zda to nějak pomůže. Zatím rekord z dneška viz příloha
To máš větrák na 100% ? Jedna rb800 nám už skapala. A to ani nezažila tak vysoké teploty jako tvoje...
0 x
honzam píše:TTcko píše:
když jsem viděl, čím je přilepenej chladič .. to je normální oboustrankaobjednal jsem si vodivé lepidlo, tak uvidím zda to nějak pomůže. Zatím rekord z dneška viz příloha
To máš větrák na 100% ? Jedna rb800 nám už skapala. A to ani nezažila tak vysoké teploty jako tvoje...
nn, to je RB450G v kovové krabičce

0 x
TTcko píše:I když mi přijde že je nějak zbastlené čidlo teploty na RB450G, protože RB493AH = stejný procesor a stejný chladič, má i o 25°C menší teplotu na stejném místě, ve stejný čas
493AH má taky kovovou krabičku? Ono docela hodně udělá otevření krabičky. Na jednom místě jsme ještě namířili větrák na chladič a teplota spadla o 30stupnu (rb450G)
Na jiném místě shořela rb800. Ani nevím proč. Ve špičce si šáhla na 80stupnu. Pak to v noci začalo klesat. A ve 2hodiny v noci KO
0 x
honzam píše:TTcko píše:I když mi přijde že je nějak zbastlené čidlo teploty na RB450G, protože RB493AH = stejný procesor a stejný chladič, má i o 25°C menší teplotu na stejném místě, ve stejný čas
493AH má taky kovovou krabičku? Ono docela hodně udělá otevření krabičky. Na jednom místě jsme ještě namířili větrák na chladič a teplota spadla o 30stupnu (rb450G)
Na jiném místě shořela rb800. Ani nevím proč. Ve špičce si šáhla na 80stupnu. Pak to v noci začalo klesat. A ve 2hodiny v noci KO
Nikoliv, tenhle rekord je v krabičče, ale jak je vidět, dá ten chip hodně velké teploty - RB450 i RB433 máme bez krabiček, teploty jsou i přes 100°C. Zajímavé je že rozdíl mezi RB450 RB493 je i 25°C stejné místo, stejný čas. Takže si myslím, že je měření dosti nepřesné.
0 x
tom-tom píše:A čím to měříte na RB433?
na 433 ničím. Bavíme se tady o rb800, rb450G, rb493ah a dalších deskách které mají teplotní čidlo
kde není čidlo můžeš přes sériák http://www.papouch.com/cz/shop/product/ ... -mikrotik/
Naposledy upravil(a) honzam dne 21 Jun 2013 23:46, celkem upraveno 1 x.
0 x
tom-tom píše:A čím to měříte na RB433?
Pardon, melo byt RB493. RB433 nemá měření temp.
v pondělí mi přijde to teplovodivé lepidlo. Mě prostě udivuje, proč když je to stejný chip, stejný chladič jsou tak veliké rozdíly mezi RB450G a RB493AH. Nemůžu se zbavit dojmu, že je to prostě chybou měření

0 x
mimochodem nevím jestli si četl toto: http://www.luxus.cz/dokumenty/rb800_heatfix.pdf
0 x
honzam: právě že jste se bavili o rozdílu teplot 450 vs 433, respektive 493. Proto se ptám, protože 411/433/493 mám hojně ve verzi AH a žádný neumí měřit teplotu.
0 x
T-T
TTcko píše:mimochodem nevím jestli si četl toto: http://www.luxus.cz/dokumenty/rb800_heatfix.pdf
To se týkalo nějakých prvních kusů. Pak to bylo opraveno. Nikdy jsme žádnou rb800 nemuseli upravovat
0 x
Tak jsem chladič na RB450G přilepil teplovodivým lepidlem a vyměnil. prozatím je to z 87°C na 75°C nechám tomu celý den a uvidím, ale vypadá to že kobercovka mezi chipem a chladičem ála Mikrotik teplo moc nevede ...
0 x