Existuje k tomuto problému ticket? Zatím máme 2011 všude jen jako bridge a tam problém není, ale po této zkušenosti nemám odvahu ani jinak nasadit.
Dík za info.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011 - zasekávání portů 1-5
-
soooc píše:Existuje k tomuto problému ticket? Zatím máme 2011 všude jen jako bridge a tam problém není, ale po této zkušenosti nemám odvahu ani jinak nasadit.
Dík za info.
teoreticky by to nejaky sikovne nastaveny ping watchdog mohl pohlidat. Z toho, co jsem 2x pozoroval bylo jasny, ze management je nedostupny (ping, telnet mac-telnet nefunkcni). IP mame nahozeny na bridge...
0 x
Ticket jsem poslal.
Je to asi HW závada, testoval jsem několik kusů, u každého je to jiné v čase a zatížení. Mám jeden extra kus , kde stačí přes port 3 a 6 nastavit základní routing a pustit BW test, TCP, obousměrně, 100 spojení a do 2 hodin spolehlivě umřou porty 1-5 a musí se provést restart. Tedy velmi jednoduše replikovatelné.
Je to asi HW závada, testoval jsem několik kusů, u každého je to jiné v čase a zatížení. Mám jeden extra kus , kde stačí přes port 3 a 6 nastavit základní routing a pustit BW test, TCP, obousměrně, 100 spojení a do 2 hodin spolehlivě umřou porty 1-5 a musí se provést restart. Tedy velmi jednoduše replikovatelné.
0 x
Mate nekdo napsano jaky jsou to serie? J eto vada nejake konkretni serie/serii ?
0 x
-
ppp76 píše:Mate nekdo napsano jaky jsou to serie? J eto vada nejake konkretni serie/serii ?
Tyhle 2 kousky se preply do HW switche nedavno:
SN:3D700173A3A8 / 239 (MAC 00:0C:42:AE ..) koupeno v listopadu 2012
SN:3D7002A3S5AC / 250 (MAC D4:CA:6D:87 ..) koupeno v dubnu 2013
I podle MACek jsou od sebe hodne daleko (prvni ma MAcku z prvniho rozsahu MT a druhy z noveho). Takze to zrejme neni ohranicene na nejakou vyrobni serii.
0 x
mám jich nasazeno spoustu, cca 50ks, stávalo se mi s prvníma dvouma a jenom při nějaké staré v5, pak po aktualizaci ok, naprostá většina jich routuje, vždy je port1 přívodní (většinou 10g) a ostatní routujou bullety, groovy na sektory a skoky dál, port10 a někdy i další k němu jsou v bridge pro lokální přípojku, toky tak jsou až 150M a to má už CPU dost co dělat
0 x
"pak po aktualizaci ok" , na jakou verzi ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
v těch co zlobily je v 5.20 a všechno jsou to RB2011L, holá deska bez USB a těch dalších opičáren, napájené přes PoE
0 x
No, já mám tyto RBčka z IPMEDIA, nebudou to žádné staré šlupky.
Aktualizace FW na novější verzi nepomohla, dal jsem 5.25 s fw 3.07 a zkusil jsem i 6.0RC14 a stále stejný problém.
Jak říkám, nedělá to u všech, je to nějaký specifický HW bug, protože jsou místa, kde v podobné konfiguraci a datových tocích problém nikdy nebyl a jsou místa, kde problém byl a až výměna za několikátý kus to vyřešila.
Tedy bude to náhodná záležitost určitých kůsů a situace v které je ten RB provozován a o to je to horší.
Aktualizace FW na novější verzi nepomohla, dal jsem 5.25 s fw 3.07 a zkusil jsem i 6.0RC14 a stále stejný problém.
Jak říkám, nedělá to u všech, je to nějaký specifický HW bug, protože jsou místa, kde v podobné konfiguraci a datových tocích problém nikdy nebyl a jsou místa, kde problém byl a až výměna za několikátý kus to vyřešila.
Tedy bude to náhodná záležitost určitých kůsů a situace v které je ten RB provozován a o to je to horší.
0 x
RB2011UAS-RM, pul dne mi pres to jela doma komunikace na notes, jen NAT + dhcp server. po pulnoci zasek nektere komunikace, jedna www jde, dalsi 3 ne, odpojeni kablu z pc / pripojeni a uz vse jede zas ok. to je totalni hnusny vopruz...jinak sem mel pouzite porty 2 a 6, RoS 5.24. a ted babo rad, co misto toho, potrebuju aspon 6 portu...vidim to do doby vyreseni problemu na tezky nakup RB 750GL
nizsi vykon, ale nedela takovy pipoviny. jeste zkusim 6.0rc14...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Jestli potřebuješ 6portů tak ti je 750GL k prdu. Leda 493AH nebo 493Gpcwifi píše:potrebuju aspon 6 portu...vidim to do doby vyreseni problemu na tezky nakup RB 750GLnizsi vykon, ale nedela takovy pipoviny. jeste zkusim 6.0rc14...
0 x
sem se spatne vyjadril, RB750GL bych dal samozrejme 2 kusy 

0 x
Kdo máte problém, pošlete prosím ticket na support mikrotiku, ať mají větší důvod se tím zabývat.
Jinak v mezičase je řešení nepoužívat porty 1-5. Pokud mám zapojeno jen 6-10, tak nikdy problém nebyl, ať byly zatíženy jakkoliv.
Díky...
Jinak v mezičase je řešení nepoužívat porty 1-5. Pokud mám zapojeno jen 6-10, tak nikdy problém nebyl, ať byly zatíženy jakkoliv.
Díky...
0 x
kura
ja ale potrebuju aspon 6 portu...4x sektor, uplink a do PC...to je k nasrani vyprodukovat takovy polocosinecoumak...

0 x
to je poslední dobou všechno od nich více portovýho :-/
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků