❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb912G

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Re: rb912G

Příspěvekod aj_rade » 11 years ago

honzam píše:
whef píše:Na Nstreme Dual musíš mít dvě karty toto umí pouze n - mimo takže RB 4xx nebo spíše 800 aby to zvládlo výkonově a čtyři karty na n-ku to moc nejelo co vím

však píše RB912UAG-5HPnD + R11e-5HnD
což dvě karty jsou. Jet by to mělo ale jak dobře to pojede ti nikdo nenapíše. Obě karty (Integrovaná + r11e) budou používat stejné IRQ takže nevím jak to pojede. Vyzkoušej to a pak dej vědět. Díky :)

Zdravím,

jedno zařízení jsem zakoupil a měl jsem právě v plánu to použít na 2x N sektory. Dokoupil sem miniPCI-e R11e a prostě ta externí karta mi jede v poho, ale ta integrovaná prostě nešlape. Karta mi sice skenuje, ale nikdo se na ni nepřipojí. (možná mám smůlu a je odpálená, nicménmě při změně TX power to píše, že to nelze provést a při pokusu v režimu station se to nespojí, napíše to chybu, že scan neběží...) Nezkoušel jsem to zaměnit, to by asi fungovalo, takže to odpovídá tomu IRQ. Ale proč to potom prodávají, když to nejede ?? Patrně softwareově uplně nedořešené, byla tam původně 5.12 a teď mám poslední 6.10 a je to stejné.

Nevíte někdo co s tím ??
0 x
admin sítě PLnet

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Vypadá že máš odpálený TX power. Neodpojoval jsi anténu během zapnuté karty? Zkus tou druhou kartou skenovat jestli naskenuješ tu integrovanou
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 11 years ago

honzam píše:Vypadá že máš odpálený TX power. Neodpojoval jsi anténu během zapnuté karty? Zkus tou druhou kartou skenovat jestli naskenuješ tu integrovanou

asi más pravdu, skenuju to, ale na -75dBm, takže je fakt v háji....
0 x
admin sítě PLnet

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

Uz niekto odskusal, resp ma v reali nasedene obe karty aj integrovanu aj minipcie - wireless?
ako to ide?
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

používá někdo u této 3W krásky defaultní výkon?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

jirk

Příspěvekod jirk » 11 years ago

rado3105 píše:Uz niekto odskusal, resp ma v reali nasedene obe karty aj integrovanu aj minipcie - wireless?
ako to ide?

Ano vše funguje v pořádku.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

jirk píše:
rado3105 píše:Uz niekto odskusal, resp ma v reali nasedene obe karty aj integrovanu aj minipcie - wireless?
ako to ide?

Ano vše funguje v pořádku.

kolko ti tadial tecie dat, nespomaluje sa to nejako, alebo nestupaju latencie ked idu oba naplno?
0 x

jirk

Nijak moc jsem to netestoval. Je to zatím nestandartně zapjojené. Mám ty karty na 912 nastavené jako AP a station bridge v plechovém RF aluboxu. Ten station bridge je 40MHz kanálem spojený s Groovem. Klient SXT-lite v TCP dělá tuším 64Mbit na Alix co je za groovem. Klient je zatím na AP sám. Latence nevím.
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 11 years ago

Zdravím,
nemá niekto porovnanie výkonu RB912UAG-5HPnD s RB411AH+R52nM(R52HnM)?
Doteraz som používal rb411ah s rôznymi kartami ako AP (2,4 a 5GHz), ale teraz sa chystáme na masívne rozšírenie a hľadám optimálne riešenie pre 5GHz. Má niekto nejaký nápad alebo odporúčanie (zostať pri rb411ah)?
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

Shakal
Kontaktovat uživatele:

myslím, že test na gigový port nemá veľmi zmysel, keď to má byť AP (dátový tok do 60Mbps).
Mňa skor zaujíma, aká je wifi časť, či pomôže to pripojenie na miniPCI expres atď.
0 x
Internet, IPTV, USSD

jirk

Tak jak jsem psal že je to OK, tak to OK není. Stává se mi při této konfiguraci, že se 912 zasekne a jediné co pomůže je vypnout / zapnout. Má s tím také někdo takovou zkušenost?
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Ako je to s gigabit poe u tejto dosky?
V špecifikácii je písane že to má len pasivne POE. Čize 100Mbps?
0 x
Internet, IPTV, USSD

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Má to pasivní POE 1Gbit. Ale musíš použít gigový POE injector http://routerboard.com/RBGPOE
a nebo gigový POE-out switch http://routerboard.com/RB260GSP
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Kedže tam má byť 2x alcoma a 9x RB912 tak rb260gsp odpadá a bude to nejaky 16x1000Mbps managed switch a k tomu 9x http://routerboard.com/RBGPOE alebo ešte lepšie http://www.pentask.sk/patch-panel-poe-gigabit-cat-5e-12p-1u-black-provedeni-19-rack-_d95625.html
0 x
Internet, IPTV, USSD