❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
v pondělí jsme nasazoval RB711GA a už po 8 hodnách má na chainu1 TX o 20dB míň. Půjde do reklamace.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
nestraš. Dnes jsem nasazoval dvě 711G 5HnD
0 x
Chlapi mě teď napadlo dělaj to i U.fl nebo jenom MCX ?
0 x
taky se hlasim do klubu. zatim dva kousky s plastovym etherem ze serie 144. prijimaji kolem -50, vysilaji -82 az -88
zadne laborovani s nastavenym vykonem nepomohlo, ani default. teplota kolem +2 stupnu. napajeni 24V, kabel 3 a 12 metru.
ale vsiml jsem si jedne zajimave veci u tech vadnych rb, driv jsem si toho nikdy nevsiml - hodne spatne se nacvakaval mmcx konektor, slo to fakt tezko, cili volny nebyl. proto si myslim, ze je zbytecne ho mackat klestema. navic mackanim by se zplostila pouze vnejsi tlusta dutinka, nikoli prcek uvnitr.
jako anteny pouzity maly gentleboxy.
zadne laborovani s nastavenym vykonem nepomohlo, ani default. teplota kolem +2 stupnu. napajeni 24V, kabel 3 a 12 metru.
ale vsiml jsem si jedne zajimave veci u tech vadnych rb, driv jsem si toho nikdy nevsiml - hodne spatne se nacvakaval mmcx konektor, slo to fakt tezko, cili volny nebyl. proto si myslim, ze je zbytecne ho mackat klestema. navic mackanim by se zplostila pouze vnejsi tlusta dutinka, nikoli prcek uvnitr.
jako anteny pouzity maly gentleboxy.
0 x
no jo, ono to tam sice jde těžko ale pak to zacvakne a stejně se to tam mele.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hocimin1 píše:Chlapi mě teď napadlo dělaj to i U.fl nebo jenom MCX ?
No hlavne u u.fl je ted serite terpve serie 109 v prodeji, takze se to moc neprodava a je tam jeste ten zelezny konetkor

0 x
- midnight_man
mne sa tie MMCX melú aj v UBNT kartách, kde nakupujete MMCX pigtaily ktore sa nebudu hybat v tych kartach?????? dost ma to sere ze to tam beha.
0 x
taky hlasim vadné 711-5Hn a to po té co to wifi aspa nechtěla 14 dní poslat že kontroluje dodávku,signál o 15-20 debilu slabší oproti funkční jednotce(používame klasické gentleboxi)
nejvíc mě štve že je člověk u zákazníka za blbce když vymění 3 kusy a nic
nejvíc mě štve že je člověk u zákazníka za blbce když vymění 3 kusy a nic

0 x
co je nyní u sériového čísla za lomítkem?
0 x
144 dela to same. Jakmile je to v defaultu, tak jede, ale jakmile se nastavi neco jineho, tak rozdil i 30dBi. 

0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
njn kde asi kluci z Litvy udělali chybu ?
přál bych jim šplhat po střechách v mrazu jako je teď a ladit bednu na střeše 

0 x
pthv píše:hocimin1 píše:Chlapi mě teď napadlo dělaj to i U.fl nebo jenom MCX ?
No hlavne u u.fl je ted serite terpve serie 109 v prodeji, takze se to moc neprodava a je tam jeste ten zelezny konetkor(nakoupeno vcera ve 100mega )
tak predpokladam, ze tam zadny problem nebude
taky sem je tam kupoval, ted naposled mi poslali misto objednanych ufl nekolik kousku z mmcx serie 144..to sem moc nepochopil - takze mam gentleboxy s ufl a rb s mmcx. Na druhou stranu u tehle poslednich kousku daleko lepe drzi mmcx konektor. Realne nasazeni zatim nezkouseno.
0 x
DRAKK píše:144 dela to same. Jakmile je to v defaultu, tak jede, ale jakmile se nastavi neco jineho, tak rozdil i 30dBi.
144 to dela i v defaultu, i pri manual tx power. Prijima treba -55 a vysila -84. Mam dve takove. Pujdou zpet k dodavateli.
0 x
Poslední dodávka routerboardů RB711Hn(/144) a bohužel i HnD (/140) mě donutila k laborování. Nevím jestli má vliv jaká anténa se připojí, ale všechny rbčka co jsem vyřadil z gentleboxů a nebo z octagonů, mi na testovací ASD17ce doma, jedou uplně bez problémů. Ještě dneska vyzkouším panelku od Vaxu co se mi tu někde válí.
Teplota podle mě na to vliv nemá, anténu jsem zavřel do boxu v teple, vystrčil ven a hned po připojení mi ukazoval signál -63 na -88. Potom jsem zkusil default tx power, vše bylo v pořádku, po přenastavené zpět na 10db zůstala hodnota na standartu (-63/-65), což mě docela překvapilo. Vše bylo v rámci asi 2 minut, takže se teplota v zavřeném rbčku ještě nemohla projevit. Každopádně po vypínání a zapínání adaptéru, restartech, se mi už nepodařilo docílit rozdílného signálu, což mě docela děsí. Jak si mám být jistý i chvilku odzkoušeným nebo krátce nasazeným rbčkem, které se zdá být během testu v pořádku.
Teplota podle mě na to vliv nemá, anténu jsem zavřel do boxu v teple, vystrčil ven a hned po připojení mi ukazoval signál -63 na -88. Potom jsem zkusil default tx power, vše bylo v pořádku, po přenastavené zpět na 10db zůstala hodnota na standartu (-63/-65), což mě docela překvapilo. Vše bylo v rámci asi 2 minut, takže se teplota v zavřeném rbčku ještě nemohla projevit. Každopádně po vypínání a zapínání adaptéru, restartech, se mi už nepodařilo docílit rozdílného signálu, což mě docela děsí. Jak si mám být jistý i chvilku odzkoušeným nebo krátce nasazeným rbčkem, které se zdá být během testu v pořádku.
0 x