❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LHG 5 - zkušenosti

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
3com

Re: LHG 5 - zkušenosti

Příspěvekod 3com » 8 years ago

Podle mě nejlepší výrobek Mikrotiku roku 2016... Po prvním představení jsem to chápal jako výsměch.. A jak příjde zima bude problém... nějaké síto, kterých jsem se za dob 2,4GHz navyhazoval při zimě až až... Ale první mrznoucí mlha a ledovka.. LHG celé obalené ledem, a signál stále stejný a funkce 100%... Takže milé překvapení...
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

Taky si myslím, jen čekám, jak dlouho bude stát stejně.
mpcz, 10.01.2017
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 7 years ago

Dnes jsem nasazoval dvě LHG 5ac.

Jiný lokality, jiný sajty, jiný frekvence. Obě proti 922 s 30° hornou, jedna nstreme, jedna nv2, obě A/N 20Mhz
Zapnu, dostanu IP z DHCP, připojím se, nastavím wireless.. dám scan.. už ten sám o sobě trval šíleně dlouho (30sec), vyberu naše SSID, připojí se.
CCQ 100/95, signály -52/54, udělám BT test na bránu - 8mbit down, 7Mmbit up, pingy kolem 300ms. CCQ pořád na maximum. Zkusil sem jiný SSID ze stejnýho sajtu.. změním SSID, dám Apply a LHG do rebootu :/
Připojím se znova, SSID nezměněný a v logu hláška reboot, kernel fail... u obou. Kupovaný před 14 dny v i4..
Upgrade na 6.41.2 nepomoh, napájený origo zdrojema přes PoE.
Nakonec sem tam dal SXT5 Lite ac a bez jakýhokoli problému.

nesetkal se s tím někdo? Je to na RMA? Nebo sem debil a nastavuje se tam něco jinak? :-/ Klasických LHG 5 máme na sítí asi 60 a všechny šlapou...

Díky.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

mrazek609

Příspěvekod mrazek609 » 7 years ago

Měl jsem stejný problém. Pomohl upgrade na 6.42rc20 a novější, pak to šlapalo na 1 tcp přes 100Mbit.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 7 years ago

mrazek609 píše:Měl jsem stejný problém. Pomohl upgrade na 6.42rc20 a novější, pak to šlapalo na 1 tcp přes 100Mbit.

tvl to je zlo tohle.. tak proč to kurva prodávaj :/
zejtra v kanclu vyzkouším. Díky!
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Pravdepodobne stale nemaju odladeny FW na AC zariadenia preto to robi srance.
1 x

george.tu

Příspěvekod george.tu » 7 years ago

LHG AC jsem teď 5 ks vracel, to je fakt nepoužitelný, rozdělal jsem 2 a oproti klasickému LHG o dost horší signály, tak jsem je dal na stejnej stožár, stejný směr stejný vysílač a rozdíl LGH a LHG ac o cca 10-12 db horší signál. Ten reboot a v logu kernel failure se dá vyřešit, že když uplně nové zařízení před zapnutím wifi nahrajete na poslední rc verzi, tak to pak už funguje ale nesmí bejt wifi zapnutá jinak pak furt dokola při každé změně reboot a kernel failure.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 7 years ago

u nás máme zatím 4 kusy AC a s rc28 to je použitelný akorát pomalej scan který někde v rc30 opravili, jinak klasické LHG jede dobré úplně...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

luccas

Příspěvekod luccas » 7 years ago

Stejná zkušenost s LHG 5 XL AC , prostě na to armu to nejede. Testování proti sobě i proti SXT 5 ac.
Sken dlouho trvá, restarty na kernel fail, stabilita spoje i při dobrém CCQ prakticky nulová, propustnost 8mbps pinky šílené. :-/
Zkoušel jsem i RC firmware a chování stejné. Jedna anténa dokonce umřela při aktualizaci. Takže netinstall...
0 x

ef

Příspěvekod ef » 7 years ago

A co teď nová RV 6.42rc41 už jste testovali?

Kód: Vybrat vše

*) wireless - added "realm-raw" setting for "/interface wireless interworking-profiles" (CLI only);
*) wireless - added initial support for "nstreme-plus";
*) wireless - added support for "band=5ghz-n/ac";
*) wireless - added support for "interface-list" for Access List entries;
*) wireless - added support for legacy AR9485 chipset;
*) wireless - fixed "wds-slave" channel selection when single frequency is specified;
*) wireless - fixed incompatibility with macOS clients;
*) wireless - fixed long "scan-list" entries not working for ARM based wireless interfaces;
*) wireless - fixed nv2 protocol on ARM platform SXTsq devices;
*) wireless - fixed RTS/CTS option for the ARM based wireless devices;
*) wireless - improved compatibility with specific wireless AC standard clients;
*) wireless - improved packet processing on ARM platform devices;
*) wireless - improved wireless scan functionality;
*) wireless - improved wireless stability on hAP ac2 devices while USB is being used;
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

ef píše:A co teď nová RV 6.42rc41 už jste testovali?

Ten changelog je z čeho?
6.42rc41 zde a o wirelessu tam není nic:
What's new in 6.42rc41 (2018-Mar-09 08:01):
* ) ipsec - improved single tunnel hardware acceleration performance on MMIPS platform devices;
* ) snmp - provide "board-name" information;
0 x

ef

Příspěvekod ef » 7 years ago

Je to changelog 6.42rc41 který mimo jiné obsahuje i změny z verze 6.41.3

What's new in 6.42rc41 (2018-Mar-09 08:01):

*) ipsec - improved single tunnel hardware acceleration performance on MMIPS platform devices;
*) snmp - added "board-name" OID;

Other changes since 6.41.3:
0 x

okoun

Tak se nám to chová u LHG ac když je na ap 6.42 a CPE také, toto smrdí nějakým sw průšvihem slušně řečeno..
lhg.jpg
lhg.jpg (106 KiB) Zobrazeno 3962 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

okoun píše:Tak se nám to chová u LHG ac když je na ap 6.42 a CPE také,

To máš jaký protokol?
Nasadili jsme taky jeden spoj LHG5AC proti disc5AC. Nejlépe se nám chová nstreme. Propustnost cca 113Mbit. Psal jsem jim že to je dost málo při rate 173Mbit.
Když to totiž přepnu na onlyN (rate 144Mbit) tak to dává rovných 100Mbit. Na to mě napsali že udělali optimalizaci v 6.43rc5. Takže kdo má odvahu ať vyzkouší :)
0 x

okoun

no tak já se neodvážím dát sejto na site a dělat spoj, toto je normálně u zákazníka, předtím tam měl sxtčko.... protokol je 802.11, když dám nv2 začne to brtuálně padat, když dám nstreme tak to je trochu lepší ale nejlepší je holá 802.11
0 x