❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CM9-AP na 2,4Ghz pokles signalu o 20 dbi HLASTE SE DO KLUBU

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
qidoRV

Re: CM9-AP na 2,4Ghz pokles signalu o 20 dbi HLASTE SE DO KLUBU

Příspěvekod qidoRV » 17 years ago

jj blázni s magnetronem

http://www.danyk.wz.cz/magn.html
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Kdyz se tato vec namontuje na stary Tyhan 60cm do ohniska pri plnem vykonu moc se to vasim APna 2.4G libit nebude :)
0 x

frogale
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frogale » 17 years ago

Jasne, prepetovy ochrany urcite... ale kupovat je jenom kvuli spatny konstrukci atherosek? Navic to je prvek snizujici kvalitu. A jsou drazsi nez samotna karta. Dneska jdu ty opraveny vyzkouset..
0 x
JM-Net z.s. - http://www.jmnet.cz - 211 222 000 - info@jmnet.cz

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Nerekl bych ze jsou spatne konstrukce, jsou hodne citlive me osobne zadna neodesla takze ono to bude take mistem a provedenim instalace a rozhodne nemam vsude bleskojistky, a nekdo tu psal ze ji znicil zapojenim bez anteny to delam bezne a nikdy nic tak nevim. Na vsesmer 100% bleskojistka - pokud ji uz nema v sobe- da se snadno zmerit multimetrem. Na sektory neni treba snad jen pokud je to nekde vysoko zadny hromosvod atd.
0 x

frogale
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frogale » 17 years ago

Ono to fakt funguje.. :!:

Obrázek
Naposledy upravil(a) frogale dne 09 Aug 2012 09:06, celkem upraveno 1 x.
0 x

xjedlins
antispam: Ano

Příspěvekod xjedlins » 16 years ago

Před časem jsem se přidal též do klubu mínus dvacítkářů (všesměrovka omni 11dB - už jsem ji zahodil). Mám na stole zatím dvě karty, které svým chováním odpovídají výše uvedenému. Myšlenka výměny výstupního switche mě zaujala, uvedený obrázek s utrhanýma ploškama je ale trochu pr....ina. Trochu jsem zapátral a zjistil, co je to ten switch zač. Bohužel zatím jsem nevypátral, kde takový obvod koupit (a to se celkem dobře díky svému zaměstnání vyznám). Všechny uvedené obvody by měly být ekvivalentní, pdfka k nim si každý najde sám:

TQS5202 (konkrétně tento mám na své poškozené R52)
SKY13252-321
MASWSS0094
HWS411
UPG2035T5F (tento kus býval kdysi k dostání u Mouseru, už není)

Třeba to někomu pomůže.
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FAny1000 » 16 years ago

frogale píše:Ono to fakt funguje.. :!:

Kdyby mel nekdo zajem, tady je ICQ na typka, kterej to paji pomoci mikroskopu a mikropajky: 310709823 a pry to muze pajet ve velkym.

Obrázek

Jo muzu potvrdit presne tohle delam taky a tam kde vetsinou po bource byla karta tupa :-) je uz cca rok v pohode. Jan nevim ze tam ty prepinace anten furt cpou ,kdyby vyrobili jednu 5ghz a 2.4ghz kartu s jednim konektorem byl by od vseho klid.....
A bleskojistky a anteny nepomahaji to mam vyzkouseno :-).....
Takze se nebojte protoze opravdu je to jen prepinac anten a a b a nic jinyho to nedela.......
0 x
Nemám rád INTERNET................. :-)

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 16 years ago

No doháje, je možný, že mně ta karta odešla, když ležela v routerboardu doma na stole? Prostě teď jsem ju chtěl nasadit do provozu tak to ještě na stole testnu. Tak mám 2 karty v RB, chytám si svou wifi a na jedné mám -65 a na druhé -80dbm....
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

a mel si to zapojeny na stejnej konektor + nastaveno ve winboxu na ten spravnej, pokud ano mas 100% ze je neco s kartou ;)
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 16 years ago

nastavený jsem to měl samozřejmě dobře. No asi se karta podělala.... :evil:
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Tato antena - nutna bleskojistka - 5GHz, jinak slusna antena na vesnicka AP :) Bohuzel nema DC zkrat

http://wifi.aspa.cz/antena-vsesmerova-a ... ace-z88157
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

hoďte na něj síť, je to blázen, napsal to slovo
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

at si je pouziva, my informovanejsi si radsi priplatime za 2-3 sektory a mame klid:)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Maxik píše:at si je pouziva, my informovanejsi si radsi priplatime za 2-3 sektory a mame klid:)

Taky jsem byl vzdy proti vsesmerum, ted jsem pripojoval misto, kde je 6 domu a 6 u nich pripojuju a zrovna ten, co je uprostred mel vyhled tam, kam bylo treba ;) Rika se to tomu racionalizace investice ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

souhlasim, Například pro 5 userů nemá smysl dávat extra RB433AH a 3x 120°sektory. Přesně tuhle všesměru jsem dneska nasadil. Vyšla mi z dostupných jako nejlepší jak PSV tak uhly.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků