❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT Lite5

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: SXT Lite5

Příspěvekod honzam » 12 years ago

rouchi píše:Tak jsem ho otestoval a regulace mi funguje normálně korektně, zároveň signál je cca stejnej jako na JRCčku, jenomje trochu horší ccq, takže u mě určitě spokojenost....

Stejný signál?
Vždyt JRC má 23,5dBi a SXT má jenom 16dBi. Tak jak je možné chytit stejný signál?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

pokud zreguluješ na stejný EIRP tak máš na APčku stejný signál.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Předpokládám že se bavíme o přijímaném signálu. A ten musí mít JRC a SXT rozdílný pokud to testuje proti tomu samému sektoru
0 x

honzam

Další dobrá věc je že SXT Lite5 má upravené odtokové odtvory (oproti původnímu sxt)

A navíc pokud tam nahrajete V6 tak získáte Cable test
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:In ... e_Problems
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 12 years ago

No, ale zatim mi stale nejde regulovat TX-pover. Pozerali sme sa nato uz traja a je to zial tak :(.
Treba len vyckat na novu verziu MT.. Inak su naparadu a nemam im, co ine vytknut :)
0 x

honzam

roman.wifi@post.sk píše:No, ale zatim mi stale nejde regulovat TX-pover. Pozerali sme sa nato uz traja a je to zial tak :(.
Treba len vyckat na novu verziu MT.. Inak su naparadu a nemam im, co ine vytknut :)

Podle mě máš vadný kus. Někdo tu psal že regulace bezproblemu funguje
0 x

roman.wifi@post.sk

1/ Mam celou krabicu 20ks,.a s toho su uz 3ks nasadene.
2/ Na to sme sa pozerali uz 3x a vsetci sme sa zhodli, ze u mna ta reguacia nejde, takze medzikusom, cize mnou to nieje :)
3/ Jo, pisal to tu jeden, ze mu ta regulacia ide a ze sa to vyrovna antenam JJ 24db,.. Co snim nesuhlasim, ze ide a ani, ze sa to vyrovna 24db antene JJ
4/ Takze cakam, na dalsieho, co mi to tu potvrdi, alebo zamietne,.. Ak sa chces presvedcit, napis mi, ake mas ICQ, ci skype a rad ta pustim do toho pristroje SXT Lite a mozes sa na to mrknut sam, ak mi neveris,. :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ono těžko někomu radit když nedokáže pochopit že když vemu klienta s jakoukoliv antenou a nastavim kartu tak aby to bylo v limitu, tak musim mít z pohledu APčka furt stejnej RX signál. Jestli tohle nepochopíš tak by mě zajímalo na jaký signály koukáš. Nekoukáš takhle náhodou na RX signál na klientský jednotce?

OT: na co vůbec potřebuješ regulaci výkonu? nikdy to neřeší.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Kolombo

Příspěvekod Kolombo » 12 years ago

Já to chápu tak, že jedna část lidí zde na fóru řeší signál RX z pohledu APčka, kvůli tomu že na SXT (asi) nefunguje regulace výkonu a druhá část lidí na fóru (např. honzam) řeší RX u klienta kvůli porovnání SXT a JRC24.
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

roman.wifi@post.sk

hapi: ja sa snazim zbytocne nevyzarovat ani vysielacom,.a ani klientom. Snazim sa pokial sa da, aby som bol v norme. Preto mam kratke vzdialenosti na AP a FAKT MI VADI, ze teraz PECIEM na plne pecky z SXT Lite.

Lenze tu sa bavime o SXT Lite, takze zrejme mi nejde regulacia vykonu na tomto spominanom SXT Lite. Nejdo mi to ani z povodnym MT 5.22 a ani po nahrati najnovsieho biosu ci verzie 5.23.
RC verzie, zial neskusam. Niesom betatester, ako podaktory. Takze zdroraznujem, ze mi nejde regulovat vykon na SXT Lite. Moze to to tu niekto potvrdit, alebo vyvratit?
Mam ich cely balik 20ks a s toho uz 3ks su nasadene v terene a u vsetkych troch to iste, takze predpokladam, ze i u tych 17x to bude to iste,.. Poprosim, nespekulujte, ci mam vadny jeden kus,.. :(, atd,.

Ak by sa i tak niekto spytal, ako regulujem vykon, tak:
1/ Idem cez winbox a na Wireless kartu
2/ Tx Power je nastaveny na default
3/ Prepnem z default na card rates a dam napr.: 2db
4/ A v Staus je stale rovnaky signal ako predtym,.. presnjsie stale je Tx/Rx Signal Strenght: -49/-55 dBm

Tak sa este raz pytam, kto ma SXT Lite,.mozete mi tento problem potvrdit, alebo vam to funguje?
0 x

honzam

Příští týden by to mělo dorazit, tak otestuji a dám vědět. Ještě zkus nastavit All data rates fixed - a tam vyber vysílací výkon.
Případně ještě můžeš zkusit RC10 třeba jen na stole a otestovat regulaci
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

roman.wifi@post.sk píše:hapi: ja sa snazim zbytocne nevyzarovat ani vysielacom,.a ani klientom. Snazim sa pokial sa da, aby som bol v norme. Preto mam kratke vzdialenosti na AP a FAKT MI VADI, ze teraz PECIEM na plne pecky z SXT Lite.

Lenze tu sa bavime o SXT Lite, takze zrejme mi nejde regulacia vykonu na tomto spominanom SXT Lite. Nejdo mi to ani z povodnym MT 5.22 a ani po nahrati najnovsieho biosu ci verzie 5.23.
RC verzie, zial neskusam. Niesom betatester, ako podaktory. Takze zdroraznujem, ze mi nejde regulovat vykon na SXT Lite. Moze to to tu niekto potvrdit, alebo vyvratit?
Mam ich cely balik 20ks a s toho uz 3ks su nasadene v terene a u vsetkych troch to iste, takze predpokladam, ze i u tych 17x to bude to iste,.. Poprosim, nespekulujte, ci mam vadny jeden kus,.. :(, atd,.

Ak by sa i tak niekto spytal, ako regulujem vykon, tak:
1/ Idem cez winbox a na Wireless kartu
2/ Tx Power je nastaveny na default
3/ Prepnem z default na card rates a dam napr.: 2db
4/ A v Staus je stale rovnaky signal ako predtym,.. presnjsie stale je Tx/Rx Signal Strenght: -49/-55 dBm

Tak sa este raz pytam, kto ma SXT Lite,.mozete mi tento problem potvrdit, alebo vam to funguje?

No nehnevaj sa, co tu vypisujes liatnie, si za ten cas mohol nahrat nejaky rc6.xx a by si videl ci to je sposobene hw alebo sw. Mam skladom nejake kusy, idem vyskusat, dam vediet.
0 x

roman.wifi@post.sk

:) Ja som si isty na 99% ze to je len software,.a ze dalsie vyrzie MT to vyriesia,..
Jasne, ze skusim betaka,.u mna doma..ale niesom sebevrach a nejdem na strechu, ked tam je 50cm snehu. Zdravie a zivot mi je dolezitejsie, nez nejaky test. Ak by som to mal na balkone a byval na panelaku, tak je to o insom. Takze mi prepac, ze sa este snech tuna nerostopil.

Ja chcem len vediet, ci je to len umna,.alebo s tym ma niekto podobny problem. Nic ine nechcem/nepotrebujem vediet...
Ved na to tu je toto vlakno...a nie na spekulovanie, atd.. Zrejme niekomu tu ide o pocet danych prispevkou, ako nieco riesit a vyriesit. Zopakujem moju otaku este raz, lebo mam pocit, ze asi si ju nikto neprecita..nez mi odpisuje.

Mate niekto problem, ako ja u SXT Lite z manulanym nastavenim vysielacieho vykonu.?

Za jednoduchu a strucnu odpoved, Dakujem.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 12 years ago

Mám SXT r2, a regulace výkonu mi dle regulatory domain a antena gain reguluje.
Přílohy
SXT r2.jpg
SXT r2.jpg (80.05 KiB) Zobrazeno 2154 x
0 x

roman.wifi@post.sk

ef píše:Mám SXT r2, a regulace výkonu mi dle regulatory domain a antena gain reguluje.

Takto to ide i mne,..ale cez TX Power a card rates to zial nejde.
0 x