❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
midnight_man

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

jj, snazil som sa narvat koncovku do 711tky v JR200 krabičke a ako som pritlacil na konektor tak sa odtrhol s dosky, podobne ako na tom obrazku. foto nemam. :roll:
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

hapi píše:dej jim to na foru sežrat a pak se připrav na ban. Ještě chvilku budou vyrábět debilní věci a přecházim na něco jinýho.

UBNT? :-P :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

já vim ale co máme jako dělat? Já nasadim dvě sxtčka na stožár a rušeji se mezi sebou. Nasadim SXT a omnitika 1m od sebe a rušeji se. Oni nasadí pět kousku NS5M vedle sebe, přitahnou jednou páskou na stožár, mezi jednotkama je 5cm a jede to. Jede to? asi jo když se to používá. Možná to nejede a proto budou dělat GPS sync aby to rušení odstranili.

Takhle to dál prostě nejde. Oni maji komletní kvalitní vybavení na hubičku (rocket + airmax sektor nebo rocket + dish). Nás stojí vybudování sajtu 2x tolik a ještě s tim bejvaji problemy.

se na to podívej.. funguje to? asi jo když to tam maji

sajt01.png
sajt01.png (64.69 KiB) Zobrazeno 2145 x

My se tu serem s různým stíněním, stupidní lowend serií RB7xx kde jim nespočet lidí říkalo že chceme kovovej konektor, že se to ruší mezi sebou atd.. a prostě nic. Udělaji to tak jak to chce nějakej idiot co připojuje SXTčka na 10km a chce po tom pouze 5Mbit. Ano, SXT jako klient je "docela" dobrý, koupim a nasadim a nevim o tom. To se jim povedlo ale SEXTant bude zase to samí a to to uváději jako ptp spoje a jestli se to bude rušit jako že nevidim důvod že nebude, je to zase na hovno protože ptp spoje jsou prostě krabičky na jedný tyči. Teď vydaji RB570U s napájením a zase myslely prdelý a neumí to gigo pro RB711G... prostě idiocie a žádný plánování, hlavně že vychryli asi ze zoufalství tolik produktů protože jim asi teče do bot. Teď přijde novej omnitik s podporou pasive poe na všechny porty. Jako by kurva nebylo snadnější se lidí na foru zeptat co chtěji a doložit to relevantními podklady proč takhle a ne takhle.

topic: co RB711G, maji taky problém se signálem?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

hapi píše:topic: co RB711G, maji taky problém se signálem?
Asi jo, protože normis psal všechny 711 s plastovým ethernetem. Já už pro jistotu každej zmačkávám
0 x

hapi

hmm, mám tu dva kousky z první várky v čr RB711G nasazený ve šťouračovejch anténách a bez problemu. Že by shitský mmcx pigtaily?
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

já tu mám taky plast konektory a nic ale první várka
ten problém s tím groovem je asi trochu něco jiného, spíš to vypadá že tam zateklo, je opravdu podstatné ho instalovat svisle.
mám na síti několik groovu a jede to suprově v nstreamu 40Mb žádný problém, používám na jedné záložní páteři a na AP
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

hapi píše:já vim ale co máme jako dělat? Já nasadim dvě sxtčka na stožár a rušeji se mezi sebou. Nasadim SXT a omnitika 1m od sebe a rušeji se. Oni nasadí pět kousku NS5M vedle sebe, přitahnou jednou páskou na stožár, mezi jednotkama je 5cm a jede to. Jede to? asi jo když se to používá. Možná to nejede a proto budou dělat GPS sync aby to rušení odstranili.

Takhle to dál prostě nejde. Oni maji komletní kvalitní vybavení na hubičku (rocket + airmax sektor nebo rocket + dish). Nás stojí vybudování sajtu 2x tolik a ještě s tim bejvaji problemy.

se na to podívej.. funguje to? asi jo když to tam maji

sajt01.png

My se tu serem s různým stíněním, stupidní lowend serií RB7xx kde jim nespočet lidí říkalo že chceme kovovej konektor, že se to ruší mezi sebou atd.. a prostě nic. Udělaji to tak jak to chce nějakej idiot co připojuje SXTčka na 10km a chce po tom pouze 5Mbit. Ano, SXT jako klient je "docela" dobrý, koupim a nasadim a nevim o tom. To se jim povedlo ale SEXTant bude zase to samí a to to uváději jako ptp spoje a jestli se to bude rušit jako že nevidim důvod že nebude, je to zase na hovno protože ptp spoje jsou prostě krabičky na jedný tyči. Teď vydaji RB570U s napájením a zase myslely prdelý a neumí to gigo pro RB711G... prostě idiocie a žádný plánování, hlavně že vychryli asi ze zoufalství tolik produktů protože jim asi teče do bot. Teď přijde novej omnitik s podporou pasive poe na všechny porty. Jako by kurva nebylo snadnější se lidí na foru zeptat co chtěji a doložit to relevantními podklady proč takhle a ne takhle.

topic: co RB711G, maji taky problém se signálem?

tohle je prostě problém a dle mě za to mohou nkové karty, které mají abnormální citlivost, klasické R52 byly OK.

ohledně toho UBNT sajtu, tak podobné má konkurence u nás, ale lidé stejnak přechází k nám a protože říkají že přes den je rychlost supr, ale večer je to úděsný i dokonce PL, je přeci jasné že když všechny ty antény pojednou na plný rate že to nefunguje, funguje to pouze když nejsou vytížené všechny ty antény
Naposledy upravil(a) okoun dne 22 Nov 2011 12:36, celkem upraveno 1 x.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

jo ale ubntu má snad taky nkový karty ne? Má i stejný chipsety ale nějak sem si nevšimnul že by stínění ubnt vf částí bylo jiné než u mkčka.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

HAPI ja riešim akútne rušenie sa UBNT medzi sebou. Nie že by to vadilo sieti...napodiv všetko chodí OK. Linky nelagujú, klietni nevolajú. No vidím, že jednotlivé linky a sektory sa vidia hockedy aj na -15dB. Začínam to riešiť kovovým tienením. Momentálne riešim odber od člena UBNT fóra ktory to vyraba vo velkom. Kryty na rocket M5, kryty na nanobridge, za sektory..atd atd. Až bude mať každé UBNT zariadenie svoj shield bude v tom velký potenciál. Mikrotik zaspal dobu.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Ahoj, zkusil bych se zaměřit na výstupní RF switch 711-ky. je to ten malý 6-ti nohý platový čtvereček cca 3x3 mm velký, asi 1 cm jihovýchodně od MMCX konektoru, ETH přitom míří na mě. RF víčko jde odklapnout snadno, pokud nejsem extra nešika. Všiml jsem si, že u dobré verze je osazen známý typ S14, u vadné cosi jako iG4x nebo tak nějak, to neznám. Je to samozřejmě jen jedna z mnoha možností, navíc velmi chabě statisticky podložená. Má někdo více poznatků v tomto směru? Rád bych podotkl, že účelem celého "výzkumu" je především rozpoznání vadných kusů. Úspěšně vyměnit ten mrňavý obvod nedokáže jen tak někdo. Předem říkám, vem si lupu a to velkou.
Dík.
mpcz, 22/11/2011
Naposledy upravil(a) mpcz dne 22 Nov 2011 16:56, celkem upraveno 1 x.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

mohl by jsi to prosím nějak nafotit?
0 x

hapi

midnight_man píše:HAPI ja riešim akútne rušenie sa UBNT medzi sebou. Nie že by to vadilo sieti...napodiv všetko chodí OK. Linky nelagujú, klietni nevolajú. No vidím, že jednotlivé linky a sektory sa vidia hockedy aj na -15dB. Začínam to riešiť kovovým tienením. Momentálne riešim odber od člena UBNT fóra ktory to vyraba vo velkom. Kryty na rocket M5, kryty na nanobridge, za sektory..atd atd. Až bude mať každé UBNT zariadenie svoj shield bude v tom velký potenciál. Mikrotik zaspal dobu.

tohle neni rušení. Rušení je když zatížíš jeden spoj a druhej jde do kopru i když jsou od sebe přes 100MHz. To že se slišeji ptp spoje mezi sebou je mi šumák protože stejně nejedou na stejnym kanále.

Mikrotik zaspal a ty kupuješ plechy na antény a boxy na zařízka... kdo že zaspal?
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

okoun píše:já tu mám taky plast konektory a nic ale první várka
ten problém s tím groovem je asi trochu něco jiného, spíš to vypadá že tam zateklo, je opravdu podstatné ho instalovat svisle.
mám na síti několik groovu a jede to suprově v nstreamu 40Mb žádný problém, používám na jedné záložní páteři a na AP

Promin ale do groove nezatklo. Vythnul jsem ho novy z grabice naistaloval a po 30 minutach jsem ho vratil zpet do krabice.

Jiny groovka me slapou v pohode (i tech 40Mbits v Nstream)

edit

Dneska jsi jdu hodit na firmu drzak a jdu ho jeste jednu otestovat, co snim a jinak rovnou do reklamace. Jinak 4 odeslane RB711 do reklamace. Aspa me je vymenila obratem. Dnes maji dorazit tak je jdu taky zkusit.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Ahoj, zkusil bych se zaměřit na výstupní RF switch 711-ky. je to ten malý 6-ti nohý platový čtvereček cca 3x3 mm velký, asi 1 cm jihovýchodně od MMCX konektoru, ETH přitom míří na mě. RF víčko jde odklapnout snadno, pokud nejsem extra nešika. Všiml jsem si, že u dobré verze je osazen známý typ S14, u vadné cosi jako iG4x nebo tak nějak, to neznám. Je to samozřejmě jen jedna z mnoha možností, navíc velmi chabě statisticky podložená. Má někdo více poznatků v tomto směru? Rád bych podotkl, že účelem celého "výzkumu" je především rozpoznání vadných kusů. Úspěšně vyměnit ten mrňavý obvod nedokáže jen tak někdo. Předem říkám, vem si lupu a to velkou. (Foťák do mikroskopu nemám)
Dík.
mpcz, 22/11/2011
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

midnight_man píše: Začínam to riešiť kovovým tienením. Momentálne riešim odber od člena UBNT fóra ktory to vyraba vo velkom. Kryty na rocket M5, kryty na nanobridge, za sektory..atd atd. Až bude mať každé UBNT zariadenie svoj shield bude v tom velký potenciál. Mikrotik zaspal dobu.

Taky jsem na to koukal..moc hezky, ty lidi co tam postuji screeny scanu pred a po montazi - docela presvedcivy. To jsem taky psal do mikrotik fora, ze kdyby ubnt melo lepsi anteny, muzou se jit vycpat. A tohle reseni az to udela na nanobridge z toho zrejme opravdovou antenu udela..a pry to bude stat kolem $20. Problem je ze to bude tezky a s dopravou se nedoplatis..mel by to zacit nekdo vyrabet nekde v eu, nejlepe v CR :)
0 x