❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB SEXTANT Outdoor unit 802.11a/n, RB711-5HnD, 2x 18 dB

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: RB SEXTANT Outdoor unit 802.11a/n, RB711-5HnD, 2x 18 dB

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Tak to je zas zbytečnej luxus mít pro 15lidí 10tku. Kanálů taky není neomezeně. A zasrat si lokalitu 10tkou jen kvůli tomu že mám někde 15klientů
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

zalezi jakou ma desitka propustnost :wink: urco to nebude 200MB pri 15 klientu :wink:
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 20 Dec 2012 07:04, celkem upraveno 1 x.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Luxus to být sice může, ale pojem "zasrat lokalitu desítkou" neznám. Kromě opravdu extrémních případů ... ale ty jsou stejně spíš způsobeny špatným plánováním.
honzam píše:Tak to je zas zbytečnej luxus mít pro 15lidí 10tku. Kanálů taky není neomezeně. A zasrat si lokalitu 10tkou jen kvůli tomu že mám někde 15klientů
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

honzam

ludvik píše:Luxus to být sice může, ale pojem "zasrat lokalitu desítkou" neznám. Kromě opravdu extrémních případů ... ale ty jsou stejně spíš způsobeny špatným plánováním.
honzam píše:Tak to je zas zbytečnej luxus mít pro 15lidí 10tku. Kanálů taky není neomezeně. A zasrat si lokalitu 10tkou jen kvůli tomu že mám někde 15klientů

Spíš jde o to že do té lokality má zbytečně zabrané 2 kanály v desítce. Pokud bude potřebovat udělat tím samým směrem další spoj, bude to složitější. Nebo pokud je tam konkurence = další zabrané kanály. Prostě pro 15lidí dělat 10tku mě přijde zbytečné na tom se asi schodneme. Pokud tam teda nenabízí nějaké supr tarify
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Teď jsme nasazovali 10ku pro lokalitu s 6 lidma.
Nevím co je to super tarif. Nabízíme snad běžné rychlosti 5,10,20.
Ale právě s tím rozdílem, že těch dvacet ti to letí i ve špičce.
Nechápu, jak někdo může nabízet byť i třeba 16M na všesměr a ještě mít přívod v pětce - tohle mi přijde jako podnikatelská sebevražda.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

honzam

Tomáš Břinčil píše:Teď jsme nasazovali 10ku pro lokalitu s 6 lidma.

:D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tomáš Břinčil píše:Teď jsme nasazovali 10ku pro lokalitu s 6 lidma.
Nevím co je to super tarif. Nabízíme snad běžné rychlosti 5,10,20.
Ale právě s tím rozdílem, že těch dvacet ti to letí i ve špičce.
Nechápu, jak někdo může nabízet byť i třeba 16M na všesměr a ještě mít přívod v pětce - tohle mi přijde jako podnikatelská sebevražda.

Co je na privodu na petce za problem? nstreme dual je super full duplex a na odskoky z hlavni patere do vesnic luxus 100Mb :wink:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

ppp76 píše:Co je na privodu na petce za problem? nstreme dual je super full duplex a na odskoky z hlavni patere do vesnic luxus 100Mb 😉

Co je špatného na 2,4Ghz páteři? :D
Nstreme dual je hezká věc, ale je to pořád "jen" 5ka a pokud si soused usmyslí, že se mu nelíbí stávající kanál na jeho NS5, máš problém. Starší spoje na dožití, než se vymění, proč ne, ale nový p2p na 5Ghz už určitě ne.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No tak kdyz mas vsechny privody na body v licenci tak to ti asi nemuzu odmlouvat :wink: protoze coikoliv co neni v licenci ti sejme kazdej druhej trouba viz trebas desitka a pbm10shit , ve spojich na petce nevidim vubec probelm protoze je ma vetsina i vetsich isp pro mensi lokality a hazenim vyssich frekvenci jest eneznamena kvalitnejsi sit :wink: , dlasi vec je jak spoje stavis, dost mist mam trebas v kruhu a diky ospf kdzy jedn astrana jde do kopru prklopi se jinam a aja mam pripadne cas resit problem
Mam tu sit co se holedba ze ma desitkovy spoje ale k cemu jim to je kdyz maj 300lidi a vsecko ej jeden velkej bridge !
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

o kolik lepe se chova sextant proti beznemu SXT v zarusenem prostredi ? sxt jsou spis skodlive lapace...zminovany tu i byli nejake jirouse..tusim tyto : http://wifi.aspa.cz/gentlebox-jc-320-du ... m-z102435/

bude znat zmena k lepsimu pri nahrazeni misto sxt ? v zatezi BTestu pada ccq v obou smerech i ke 40%, nemile...scelo by to nejake AluJirouse / SXT :?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))