❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011 - zasekávání portů 1-5
Re: RB2011 - zasekávání portů 1-5
Nějaké nové poznatky? Už to chodí spolehlivě s v6.1? Potřeboval bych to pověsit na optiku a honit přes Gb porty kamery+routing internetu. Má cenu to (RB2011UAS-RM) kupovat nebo raději jít jinou cestou?
0 x
přidávám se se stejnou otázkou. Mám v plánu jich koupit 5 tak nevim jestli to nebudou vyhozený prachy a nekoupit raději RB951G.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Mám v síti 2 kusy
RB2011L s verzí 6.1rc1 uptime 47 dní. Tento kus dělal problémy a port vytuhával. Od této verze o něm nevím.
RB2011LS s verzí 6.1rc1 uptime 47 dní. Zde jsem vytuhlý port neřešil nikdy.
RB2011L s verzí 6.1rc1 uptime 47 dní. Tento kus dělal problémy a port vytuhával. Od této verze o něm nevím.
RB2011LS s verzí 6.1rc1 uptime 47 dní. Zde jsem vytuhlý port neřešil nikdy.
0 x
RB2011L-IN (nejchudší verze) - uptime 24 dní, ale trafic velmi malý, jenom pro pár klientů. Bez problémů. S verzí 5.23 byl uptime skoro 120 dní, potom jsem updatoval RoS.
0 x
ted bych do 2011 nesel...mam v rezerve par 951G, kterym verim daleko vic...radej z tech co mam doma udelam lezaky, nez se jebat s problemama...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
takže raději RB951G?
nemaji náhodou ty dvě zařízení stejná střeva?
nemaji náhodou ty dvě zařízení stejná střeva?
0 x
já jsem všude dal klasickou 6.1 a už o nich nevím...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
O kolik je výkonější 2011 nebo 951g proti rb450g? Nevím za co ji mám vyměnit.
Mám tam pár pravidel a qt pro 10 uživatelů a občas si sáhne na 50%.
Díky
Mám tam pár pravidel a qt pro 10 uživatelů a občas si sáhne na 50%.
Díky
0 x
nemen... za ty problemy to urcite nestoji... rezerva tam jeste je
0 x
Jan Ptáček
výkon je o něco menší u nových RBček pokud chceš nějak šahat do datovýho toku. Pokud ne a je aktivní fast path tak je rychlejší. Ale tady se na tom podepisuje i v6 vs. všechny ostatní verze MKčka.
0 x
Dobrá, díky. Takže pořád zůstává rb450g a rb493g, když chci více portů.
0 x
už vidim jak to koupim a do tejdne to bude mrtvý.
0 x
Taky no problem. V 6.1 jsme ještě ani nemuseli nasazovat...
0 x