❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)
Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)
tak nedělej celý export udělej jen export SQ to musí stačit a hlavně SQ nemají skoro žádný výkon, tam se výkonost CCR nezjistí, mám dojem že na SQ jsem na x86 neprospustil více jak 30Mb 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tím pádem to právě proto je schopné výkon hardwaru otestovat poměrně schopně
I když zabít to softwarovou nedokonalostí lze také ...

okoun píše:tak nedělej celý export udělej jen export SQ to musí stačit a hlavně SQ nemají skoro žádný výkon, tam se výkonost CCR nezjistí, mám dojem že na SQ jsem na x86 neprospustil více jak 30Mb
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Kolega dnes na test nasadil na jeden server.
Graf do cca 11:00 je RB1100AHx2
SimpleQueues - 1241
Filter rules - 21
Nat - 28

Graf do cca 11:00 je RB1100AHx2
SimpleQueues - 1241
Filter rules - 21
Nat - 28

0 x
1 jadro maka, 35 chrape
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
hmm, to sem necekal :-X
*kouka do penezenky a hleda 15tisic*
*kouka do penezenky a hleda 15tisic*

0 x
Jan Ptáček
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
pcwifi píše:1 jadro maka, 35 chrape![]()
PW
Spíš bych řekl, optimalizace SQ v RoS 6 se povedla.
0 x
asi se ti nechce nahrat v6 do te 1100ahx2, hodit to z5 a porovnat, co? 

0 x
Jan Ptáček
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Ta má jen dvě jádra. Zkusit to asi můžeme, přepokládám, že RB1100 je ještě na místě.
0 x
2jadra jsou jasne, ale zjistime tim, jestli za ten brutalni pokles v grafu muze optimalizace SQ a nebo vykon ccrka
0 x
Jan Ptáček
ja teda pesimista normalne nejsem, ale v az taaaaak velke optimalizace faq neverim
vypada to na brutalni hruby vykon v prvni rade, zjevne by to frkalo dobre i s neodladenou verzi.
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Hojte,
jenom si uvedomte, ze v ROS v. < 6 se simple queues zpracovavaji na jednom jadru. Tady to vypada, ze se zatez rozklada mezi vice jader. Ted jde jeste o to, jestli za to muze optimalizace RouterOS nebo pouzita architektura CPUcka. Na screenu mate zateze na CPUckach.
Zejtra frcim na serverovnu tak hodim do ty 1100 verzi 6.x a uvidime, jakej bude rozdil.
jenom si uvedomte, ze v ROS v. < 6 se simple queues zpracovavaji na jednom jadru. Tady to vypada, ze se zatez rozklada mezi vice jader. Ted jde jeste o to, jestli za to muze optimalizace RouterOS nebo pouzita architektura CPUcka. Na screenu mate zateze na CPUckach.
Zejtra frcim na serverovnu tak hodim do ty 1100 verzi 6.x a uvidime, jakej bude rozdil.
- Přílohy
-
- CCR1036_CPU.png (13.03 KiB) Zobrazeno 1413 x
0 x
...Linux is like a Wigwam. No Windows, no Gates, Apache inside...
super, sem zvedavy na vysledek..
ad screen - poslednich 8 jader se ocividne dost flaka...
ad screen - poslednich 8 jader se ocividne dost flaka...
0 x
Jan Ptáček
jak dlouho se tam ládovalo těch 1200 pravidel? máš tam nějaký strom v SQ nebo jenom tak single?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků