Pro zajímavost:
Tak jsem dal na zkoušku místo PC CELERON 2,6GHz routerboard. a jede pro cca 100userů (4x mangle/user, QT, pravidla ve Firewallu) A jede někdy i na 80-90% ale zvládá to. Konektivita 3Mbps a nepoužívá WRLS karty.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB532 na zkoušku místo PC 2,6GHz
Připadá mi zvláštní zkoušet něco takového když už tam jednou je PC dávat tam RB. Ano, asi to zvládne ale jak sám říkáš jede to občas na 80-90% a pokud tam připojíš další lidi a přidáš další pravidla tak to občas pojede i na 100 a to už je problém. Myslím že je zbytečné balancovat na hraně výkonnosti RB když pokud se tam dá celer tak si vesele přede na 3-5% výkonu a nic ho neohrozí
0 x
Leeonek píše:Připadá mi zvláštní zkoušet něco takového když už tam jednou je PC dávat tam RB. Ano, asi to zvládne ale jak sám říkáš jede to občas na 80-90% a pokud tam připojíš další lidi a přidáš další pravidla tak to občas pojede i na 100 a to už je problém. Myslím že je zbytečné balancovat na hraně výkonnosti RB když pokud se tam dá celer tak si vesele přede na 3-5% výkonu a nic ho neohrozí
Ne ja ho tam nenecham jen potrebuji to PCko dat do venkovni bedny a dovybavit to wrls kartama a rozjet sektory. Takze je to na par dni. Ale je to taky takovy pokus a poznatek pro ostatni.
0 x
soucez píše:
Ne ja ho tam nenecham jen potrebuji to PCko dat do venkovni bedny a dovybavit to wrls kartama a rozjet sektory. Takze je to na par dni. Ale je to taky takovy pokus a poznatek pro ostatni.
Objavil si ameriku

RB 532 mi shapuje s par pravidlami 6 mbit konekt, je tam 3 x wifi a idem ho zvysit na 8 mbit, vymena za PC az ked bude 10 mbit konekt.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
airbilly píše:soucez píše:
Objavil si ameriku
RB 532 mi shapuje s par pravidlami 6 mbit konekt, je tam 3 x wifi a idem ho zvysit na 8 mbit, vymena za PC az ked bude 10 mbit konekt.
Tak není tak růžové jak se zdálo. Při třech Mbps a když na to useři lehnou jde RB na 100% je tam ale opravdu hodně pravidel. Přepnutí z QT na QS nestíhá vůbec.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
StoupaLutin píše: Přihodím si:
Pentium III 733MHz, trafic 4Mbps, asi 1500 pravidel ve firewallu a 150 queues, DHCP pro asi 400 userů a webproxy - vytížení v rozmezí 10-50% CPU (verze 2.8.13 tušim)
1500 pravidiel vo firewalii???? to co tam preboha mate?
inak mozno blba otazka, ale k comu je ten webproxy?

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
1500 pravidiel vo firewalii???? to co tam preboha mate?
ke každé stanici IP/MAC filter (asi 500 PC a jiných zažízení ve firmě), Pravidla zvláš pro každou divizi, pro klienty, pro DMZ, pro servery, pro programátory ... prostě naše klasika

inak mozno blba otazka, ale k comu je ten webproxy?![]()
![]()
heh ... pohledejte ve slovníku IT termínů (nebo jinde) k čemu jsou asi proxy servery

třeba tu: http://www.zive.cz/slovnik/
anebo tu http://www1.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SE00773513, apod.

0 x