❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Martin Karasz píše:Zkoušel někdo u RB711 se dvěmi MMCX konektry, pokud se TX proti RX propadl o 20 a více dB, přejít z konektoru chain 0 na chain 1 (samozřejmě včetně přepnutí v sw)?

Ano, zkoušel, mám pouze ale statistiku u dvou vzorků. OBA koncové stupně byly poškozené. To jsem zjistil měřením na IO. Jak odzkoušet funkci druhého kanálu zatím nevím. Pokud umí někdo udělat spoj jen na tom druhém kanálu chain 1, budu rád, když se zde svěří. A určitě nebudu sám.
mpcz, 02/03/2012
0 x

mpcz

mikyx píše:
Petro píše:POZOR nova varka 711ufl. seria207. Komplet vadna nieje vidno wifi kartu

Tohle se mi stalo před tydnem i u MMCX serie /138
šla na reklamaci

No nevím, série 138 je přece vadná, (neboli cca 09-12/2011 až 01/2012), to je (nebo by aspoň mělo být) obecně známo. Jaké máš MMCX konektory? Oblé nebo ostré rohy? Fotky jsem dal v tomto vláknu, najdi si je. Dík.
mpcz, 02/03/2012
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

net.work píše:
hapi píše:
Martin Karasz píše:Zkoušel někdo u RB711 se dvěmi MMCX konektry, pokud se TX proti RX propadl o 20 a více dB, přejít z konektoru chain 0 na chain 1 (samozřejmě včetně přepnutí v sw)?

nejde, primární je 0, 1 bez 0 nefugnuje správně.

zajimave je, ze sem se presne na tohle vcera ptal Klimy na skoleni a rikal ze sou ty chainy na sobe nezavisle....
edit: a treba na omnitiku jsem zijistil, ze ty chainy sou naopak jako u sxt (ch1 je horizont)

nemohu si pomoci, ale klíma asi kecá. jednička opravdu nefunguje bez nuly, sám se se tak spálil
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

čim novější verze, tim spíš to nefunguje. U prvních verzí podporující Nkový karty to fungovalo ale po čase se to rozsypalo a už to nešlo a nebo dost blbě. Mikrotik výslovně na můj dotaz na foru psal že 0 je primární a 1 je pomocná a tedy nemůže bejt pomocná primární.
0 x

lamacek1980

Příspěvekod lamacek1980 » 13 years ago

chvili mi trvalo toto tema cele precist :) a podle posledniho prispevku vidim ze to utichlo. To znamena ze uz jsou 711ky pouzitelne? Cvakate klestema ty mmcx konektory u novych desek podle toho navodu na opravu, nebo uz to nema smysl?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

soucasne dostupne rb711 uz tim netrpi
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

net.work píše:soucasne dostupne rb711 uz tim netrpi

Uvidime zas v zime. Ja pre istotu aj teaz mierne nadvihujem/ohynam lavy spodny roh tieniaceho krytu.
0 x

lamacek1980

Příspěvekod lamacek1980 » 13 years ago

asi se mi mezi 711ky dostala nejaka ze starsi serie, nebo jsem narazil na vadny kousek, na ptp spoji se mi slinkuje na 130/78, na vzdalenosti 1,5km a jrc24duplex antenach mi to ukazuje 64/65 chain0 a 67/76 chain1.
Jak poznam ktera strana to dela, ta co u ni je to tx/rx na 67/76?
0 x

mpcz

Ahoj,
pozor, tento týden jsem nakoupil 5Hn 711 (z více zdrojů). Všechny byly evidentně použité, některé velmi hrubě poškozené, některé nejely vůbec. Všechny byly zakoupeny jako nové. Podle mě je to jasné, výrobce začal posílat ty vadné kusy zpět do oběhu. Všechny byly zakoupeny jako nové, za "novou cenu". Co s nimi výrobce udělal, jak je "opravoval", nevím. Zajímavé je, že i štítky byly aktuální z tohoto data, včetně série. Takže zatím jediným spolehlivým ukazatelem, jak rozpoznat podezřelou sérii je tvar výstupního MMCX konektoru - viz mé foto. (Tím nechci tvrdit, že je vina v tomto konektoru). Asi budu velice váhat, jestli si takovýto opravený kousek namontuji na nepřístupné nebo vzdálené místo (a to jsou skoro všechny).

http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... pcz#p87492

mpcz, 22/05/2012
Přílohy
mmcx.jpg
mmcx.jpg (32.61 KiB) Zobrazeno 3108 x
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Už první markantní rozdíl v těch konektorech je ten, že v tom "B" sedí pigtail přesně tak akorát a v tom "A" lítá pigtail jako šu*ín v holínce.
A několik jsem jich porovnával pod mikroskopem a kvalita zpracování jde taky poznat na první pohled. Ten s kulatými rohy má k preciznosti hodně daleko.
Takže o té zázračné "opravě" kleštěma se dá dost silně pochybovat, jestli to bude stačit, když celkově je ten konektor v prdeli.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

mpcz píše:Ahoj,
pozor, tento týden jsem nakoupil 5Hn 711 (z více zdrojů). Všechny byly evidentně použité, některé velmi hrubě poškozené, některé nejely vůbec. Všechny byly zakoupeny jako nové. Podle mě je to jasné, výrobce začal posílat ty vadné kusy zpět do oběhu. Všechny byly zakoupeny jako nové, za "novou cenu". Co s nimi výrobce udělal, jak je "opravoval", nevím. Zajímavé je, že i štítky byly aktuální z tohoto data, včetně série. Takže zatím jediným spolehlivým ukazatelem, jak rozpoznat podezřelou sérii je tvar výstupního MMCX konektoru - viz mé foto. (Tím nechci tvrdit, že je vina v tomto konektoru). Asi budu velice váhat, jestli si takovýto opravený kousek namontuji na nepřístupné nebo vzdálené místo (a to jsou skoro všechny).

mpcz, 22/05/2012

tak se ke me dostal take jednou RB711GA ze serie /137 - je ocividne jiz pouzivane (otvory pro sroubky sou poskrabane, atp.), nicmene sou tam MMCX konektory s ostrymi rohy, tak to zkusim dat za antenu a uvidim jak se to bude tvarit...
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Mám pocit, že když Mikrotikls řeknou "low-cost", tak to myslí se vším všudy :)
0 x

mpcz

net.work píše:
mpcz píše:Ahoj,

mpcz, 22/05/2012

tak se ke me dostal take jednou RB711GA ze serie /137 - je ocividne jiz pouzivane (otvory pro sroubky sou poskrabane, atp.), nicmene sou tam MMCX konektory s ostrymi rohy, tak to zkusim dat za antenu a uvidim jak se to bude tvarit...

Ahoj,
mrkni se prosím podrobně na ty MMCX konektor(y), verze 137 měla původně "oblé rohy" na MMCX a byla evidentně problémová. Dá se poznat, jestli někdo ten konektor MMCX měnil nebo je původní? Je na desce vidět nějaký opravný zásah nebo výměna součástky, popř. které?
Dík za info.
mpcz, 25/05/2012
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ja jako laik to moc nepoznam, mozna bych rekl ze sou menene ty mmcx konektory, pac je (podle me) pouzit jiny cin nez na zbytek soucastek.. nicmene zitra to nafotim (ted vecer to makro s bleskem moc nejde)...
0 x

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 13 years ago

Dnes mi dorazily nové 711 serie 215 a 216, světe div se, má kovové ethernety! hurá :-D
0 x