❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AD155 zdroj
Re: AD155 zdroj
Na jednom sajtu sem upotřebil zbylou AD55A s kabeláží do 7m a zatím přes 3měsíce pohoda na M5 serii.
0 x
David2006 píše:Sakra nám ho na desítce sajtů s UBNTu M5 serie a vše někde i přes rok v cajku.
Nejak se mi nechce verit ze ti to jede na 27.6V

0 x
jaké podbití? :)) Baterce v klidu stačí nabíjení na 13,5V tzn i rovných 27 je uplně bez problémů.
0 x
Tak vycházím z toho že na baterkách je 13.8V , ale podstatné je že mi to funguje jak pořebuji, ne
.

0 x
David2006 píše:Většinou to nastavuji na nějakých 27.3V a na nějaké podbití baterek kašlu... .
To ti jako M5 snese jo? Jsem to zkousel a sicel jako prase i na UBNT me psali max 24V.
0 x
Na mojích 2 bodoch kde mám AD155A a na to pripojených cca 4ks Mikrotikov a 2ks UBNT (rocket/nb/bullet) mam problem že v pripade vypadku el. sa počas prepínania na batériu RBčka reštartnu, UBNT zariadenia idú stále v pohode. Používate niekto k týmto zdrojom aj nejaké kondenzátory s väčšou kapacitou aby vykryli krátky výpadok pri prepnutí z el. siete na batériu?
Zatiaľ mam kondenzátor len na jednom bode, tam to vydržalo aj počas výpadku, ale tam sú len 2ks RB a 2ks UBNT čiže trošku menšia záťaž.
Zatiaľ mam kondenzátor len na jednom bode, tam to vydržalo aj počas výpadku, ale tam sú len 2ks RB a 2ks UBNT čiže trošku menšia záťaž.
0 x
wolf14 píše:Na mojích 2 bodoch kde mám AD155A a na to pripojených cca 4ks Mikrotikov a 2ks UBNT (rocket/nb/bullet) mam problem že v pripade vypadku el. sa počas prepínania na batériu RBčka reštartnu, UBNT zariadenia idú stále v pohode. Používate niekto k týmto zdrojom aj nejaké kondenzátory s väčšou kapacitou aby vykryli krátky výpadok pri prepnutí z el. siete na batériu?
Kdybys procet vlakno... :
Leeonek píše:jo, hodíš tam kondík a vykryje ti to krátkodobý výpadek, ale co když bude dlouhodobější? ADD ti vypne napájení při 10,5V, kdy Rbčko je schopné ještě fungovat, ale přiložený kondík Ti udělá 10, 9, 8,7,6,5,4,3, pak zapne elektrika, a copak nám udělá mikrotik při 3V a opětovném naběhnutí na regulerních 13,5?
ADčko stíhá přepnout v pohodě, jen jsem si všiml, že je potřeba dodržet polohu při montáži a nepotřebuješ vymýšlet další řešení. Pokud hodíš AD zdroj na horní stranu bedny, nebo ho hodíš nastojato ale konektorama nahoru, nikdy se mě nestalo, že by nestihl přepnout na baterku. V ostatních pozicích se mě stávalo že například kompl zapojený k AD se prostě vypl a hned zase zapl.
Všiml jsem si toho když jsem měl kompl na stole zapojený na AD který při výpadku normálně běžel dál, ale po montáži do bedny se po odpojení 240V vždycky na chvilku vypl.
0 x
čítal som si to celé, skúšal som samotný zdroj otáčať kadejako a reštartuje sa to stále, napadlo ma či to nie je tou záťažou, pretože keď to skúsim len s 2ma RB tak to vydrží a nereštartnu sa. A na krátkodobý výpadok by to teda ten kondenzátor mal v pohode vykryť nie ? Zamrznúť by RB nemalo, aspoň si myslím, veď tam ide len o to samotné prepnutie čo je veľmi krátky čas
0 x
- midnight_man
a koľko zariadení na to pripájaš?
na jednom mam 2x RB711, RB493G, RB433AH, Rocket M5, Nanobridge M5, Bullet M5
a na druhom RB SXT, RB433AH, 3x TP-link switch, 2xNanoBridge M5, Rocket M5
k obom je 18Ah batéria ale myslím že to nemá v plyv na prepínanie
na jednom mam 2x RB711, RB493G, RB433AH, Rocket M5, Nanobridge M5, Bullet M5
a na druhom RB SXT, RB433AH, 3x TP-link switch, 2xNanoBridge M5, Rocket M5
k obom je 18Ah batéria ale myslím že to nemá v plyv na prepínanie
0 x
ja mam na jednom odber 60W, mam tam napojene: 3x rb433ah, 1x nanobridge, 1x loco, 3x bullet a bez najmensieho problemu....
0 x
- midnight_man