Mám 3 týdny RouterBoard RB-153 a občas (totiž často tuhl). Po upgrade na verzi 2.9.31 vytuhl totálně. Při bootu přes hyperterminál (přes sériový port) sleduji průběh bootu a je vidět, že krátce po startu je hláška System Halted. Dodán byl z verzí 2.9.30 a s BIOSem 2.9.30. Celkově jsem značně znechucen tímto zařízením a bohužel se potvrdily má slova a slova jiných ( viewtopic.php?t=1262&highlight=153 ) , že RB153 fakt stojí za prd - ovšem jsem to riskl a koupil abych jsem to vyzkoušel. Už mezi jednotlivými porty jsou 5 až 10 ms pingy. V pátek jsem to měl i známého, který jich má na skladě 4 a dva z nich se chovali stejně! - též po upgrade vytuhli! .. tož pozor! Jinak on je měl z verzí 2.9.29 a chtěl tam nacpat také verzi 2.9.31.
Jinak zkoušel jsem RouterBoard RB-112 a tam upgrade na verzi MikroTiku 2.9.30 z verze tušímm 2.9.27 jede asi bez problémů. Navíc jsem tam dohrával BIOS tuším z 1.50 na 2.1 a jede to bez problémů. v Celkovém porovnání je bohužel je RB153 vlastně krokem zpět a nevím proč se vůbec vyrábí a prodává. RB112 je slabá, ale přeci jen alespoň nějak trochu jede.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBoard RB153 - pozor, po upgrade tuhne (RB112 je lepší)
Ahoj vsici, tak jsem udelal stejnou chybu jako jini a koupil 2x RB153 s tim ze udelam 5G pater + AP. Jsou oba uplne na ... tuhnou a upgrade na 2.9.31 ani na 2.9.32 nepomohl tuhnou porad. zkousel sem nastavit jako ROUTER nebo Bridge a nic nepomohlo. karty ktere sem testoval cm9, r52 i sr2 ubnt a vysledek stejnej do 24hodin se zasekne. nezalezi na tom v jakem slotu je karta ani jakou ma antenu. ted jsem na jednom zapnul watchdog a tak dam vedet ale to neni reseni pokud se bude kazdou chvili restartovat. tak me sezerou.
zaziva
. za zadnych podminek NEKUPOVAT. ps: v logach nemam napsano nic a to je take moc fajn.

0 x
Bobos
Hoj,
Tak po te co jsem v 153 nechal jen SR2 ubnt a zapnul watchdog tak mi prekvapive jede asi 32 hodin bez problenu. jsou pouze mizerne pingy cca 10-25ms. do logu se ted nedostanu tak nevim kolikrat to spadlo ale to snad do utery zjistim. jinak s tim nemame problem jen my nekde na foru sem videl myslim Litevce co se mu taky kousal tak sem zvedav co na to mikrotik rekne nebo vyda za zaplatu
(snad s tim neco udelaj)
Tak po te co jsem v 153 nechal jen SR2 ubnt a zapnul watchdog tak mi prekvapive jede asi 32 hodin bez problenu. jsou pouze mizerne pingy cca 10-25ms. do logu se ted nedostanu tak nevim kolikrat to spadlo ale to snad do utery zjistim. jinak s tim nemame problem jen my nekde na foru sem videl myslim Litevce co se mu taky kousal tak sem zvedav co na to mikrotik rekne nebo vyda za zaplatu

0 x
Bobos
cao,
tak jen s tou ubnt to jede treti den. prosim Buchare jake jsi mel pouzite karty jesli to neni nejak svazane na chipset?
BTW: mikrotik prisel behem poslednich dni se ctyrma novejma aktualizacema tak asi opravdu cosi resej
changelogu moc neverim protoze mam bohate zkusenosti s taiwancema a jinym vychodem kde plati nad miru zatloukat zatloukat a ......kat
tak jen s tou ubnt to jede treti den. prosim Buchare jake jsi mel pouzite karty jesli to neni nejak svazane na chipset?
BTW: mikrotik prisel behem poslednich dni se ctyrma novejma aktualizacema tak asi opravdu cosi resej

0 x
Bobos
-
- Kontaktovat uživatele:
SPKFree.Net píše:Mám stejné zkušenosti. Mám tu 5 kousků vše původně s firmware 2.0 (zkoušel jsem i 2.1) a tuhne a tuhne.
Teï testujeme nejnovější 2.5 a modlíme se.
Chci se zeptat se staršími verzemi pod 2.0 to jelo?
.... tak nevim, ale kde je odkaz na stazeni BIOS 2,5 do RB153.... nevim, ale nikde jsem na to nenarazil ... a nebo mozna jsem to prehledl.
0 x
ahoj,
tak sem prave slez ze strechy. kde se (zasek) rb153 pote co jsem otevrel krabici tak to smrdelo jak zakon kaze. po ohledani sem nasel na troud spalenej kondik na napajecim filtru pred ochranejma diodama je to ten treti dolu vedle civky. cisla nevim a na strechu uz nejdu
ale je to hned u napaj. konektoru smerem do stredu desky. foto dodam az je stahnu od kamose z fotaku.
stalo se s nejvetsi pravdepodobnosti to ze se projevil zkrat mezi vrstvama pod kondikem udelal uhlikem poradnej zkrat a odsmah i kondik a nebo naopak. kazdopadne ja to vycistil orezal noyem vse co bylo spalene mezi vrstvama a na nahradu kondiku se vykaslal (stejne nema na funkci rostlinare vliv) pote zapnul a rb se rozjel. pouzivam zdroj na 48V/30w. kouknete na to u vas jesli tam take nemate prechodak je mozne ze za vsim je jen toto. proste blbej layout tistaku. a nebo mam smulu na kus.
je to opravdu divne uvidim jak to pojede po chirurgickem zakroku jinak s tim WDogem to jelo doted
tak sem prave slez ze strechy. kde se (zasek) rb153 pote co jsem otevrel krabici tak to smrdelo jak zakon kaze. po ohledani sem nasel na troud spalenej kondik na napajecim filtru pred ochranejma diodama je to ten treti dolu vedle civky. cisla nevim a na strechu uz nejdu

stalo se s nejvetsi pravdepodobnosti to ze se projevil zkrat mezi vrstvama pod kondikem udelal uhlikem poradnej zkrat a odsmah i kondik a nebo naopak. kazdopadne ja to vycistil orezal noyem vse co bylo spalene mezi vrstvama a na nahradu kondiku se vykaslal (stejne nema na funkci rostlinare vliv) pote zapnul a rb se rozjel. pouzivam zdroj na 48V/30w. kouknete na to u vas jesli tam take nemate prechodak je mozne ze za vsim je jen toto. proste blbej layout tistaku. a nebo mam smulu na kus.

je to opravdu divne uvidim jak to pojede po chirurgickem zakroku jinak s tim WDogem to jelo doted
0 x
Bobos
-
- Kontaktovat uživatele:
Buchar píše:SPKFree.Net píše:Mám stejné zkušenosti. Mám tu 5 kousků vše původně s firmware 2.0 (zkoušel jsem i 2.1) a tuhne a tuhne.
Teï testujeme nejnovější 2.5 a modlíme se.
Chci se zeptat se staršími verzemi pod 2.0 to jelo?
.... tak nevim, ale kde je odkaz na stazeni BIOS 2,5 do RB153.... nevim, ale nikde jsem na to nenarazil ... a nebo mozna jsem to prehledl.
firmware 2.5 je součástí mikrotiku verze 2.9.34, stáhnout se dá odtud http://www.mikrotik.com/download/routeros-rb500-2.9.32.npk
pomocí ftp ho nahraj do routerboardu a restartuj
po restartu, nejlépe přes terminál použij /system routerboard print
v "current-firmware" máš aktuální verzi a v "upgrade-firmware" máš verzi připravenou k instalaci.
Příkazem /system routerboard upgrade provedeš náhradu.
0 x
Dnes jsem byl reklamovat RB 153. Chovalo se to tak že při tahání dat se RD seknul do 10. minut, bez trafiku tak do 2 - 3 hodin. Osazen 2* CM9. AP 2,4G+ Client5G. Výměna za RB532, tak uvidím co a jak..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj SPKfnet,
jelo mi to dobre jedine s nastavenym watchdogem a verzi 2.9.34 spolehlive asi 5 dni a radsi sem to dnes sundal a dal tam 532ku. zatim ok. jo osazeno sr2 + r52.
- Tak dnes 31.10.06 mi jeden z dvojice 153 odesel pri flashi z 2.9.32 na 2.9.34 pri rebootu tak sem ho poslal na reklamaci. jinak ten druhej jede ok na 34ce s WDogem. na reklamacnim mi tvrdili cosi o tom ze 50 pct. resi verze 2.9.34.
odkaz na foto hard upravy vyhoreleho kondiku filtru napajeni. jen pro silne povahy
http://www.jarkad.cz/fotogalerie/galeri ... a=MikroTik
jelo mi to dobre jedine s nastavenym watchdogem a verzi 2.9.34 spolehlive asi 5 dni a radsi sem to dnes sundal a dal tam 532ku. zatim ok. jo osazeno sr2 + r52.
- Tak dnes 31.10.06 mi jeden z dvojice 153 odesel pri flashi z 2.9.32 na 2.9.34 pri rebootu tak sem ho poslal na reklamaci. jinak ten druhej jede ok na 34ce s WDogem. na reklamacnim mi tvrdili cosi o tom ze 50 pct. resi verze 2.9.34.
odkaz na foto hard upravy vyhoreleho kondiku filtru napajeni. jen pro silne povahy

0 x
Bobos