❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
co máš dole za rb711? měl jsem jednou podobný problém, u uživatele režim stationpseudobridge, a u nej dole RB750. Při připojení 711ky na sektor nastaly neustálý rebooty 711ky, vyřešil to režim stationbridge,stationwds stim také problémy nemá.
0 x
Zdroj s intergrovaným poe, 24V 0.7A, utp do 10 metrů. Za poe je pouze notebook pro nastavení RBčka. RB se restartovalo i když bylo samo na poe - za poe nebylo nic - jen jsme poslouchali pípnutí rbčka.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
odpoved je jednoducha, NEPOUZIVAT station pseudobridge.
Me tohle delal groove, po nastaveni na WDS je vse OK
Me tohle delal groove, po nastaveni na WDS je vse OK
0 x
To restartovani se station pseudobridge se mi take delo, evidentne chyba router-os. Delaly to vsechny verze router-os 5.x, vyresil sem to downgradem na 4.17
0 x
je to zajímavé, ale několik používám pseudobridge a žádné problémy u klientů
0 x
-
Tak jsem si pročetl oněch 30 stran tohoto vlákna a zdravím Vás v klubu jako nový člen. V prosinci nakoupeno 30ks RB711 různé typy. K dnešnímu dni od každého typu-celkem 5ks problém s RX/TX signálem. Ostatní běží OK většinou jako AP. Problém při nízké teplotě se projevil pouze u jednoho a to před dvěmi dny. Z minulosti podobné zkušenosti s kartmi R52Hn, kde se projevoval ten samý problém u 2ks z cca 50ks nasazených - reklamace to vyřešila, dostal jsem nové. Dále se mi u R52Hn projevuje (a někdo to tady už psal) že po zapnutí se rozdíl RX/TX pohybuje cca 20dB a po asi minutě se to spraví a je to ok, jako by se muselo něco zahřát aby to jelo OK. Podobné problémy sleduju i různých UBNT produktů, které nasazuju u klientů, kde pokud tam není tok, tak TX je o 20-40dB slabší. Jakmile tam pustím tok, a stačí pingat, tedy do 10kb/s, tak se hodnota spraví. Mě to jednoznačně vypadá na záležitost vysílací cesty rádiového modulu v jednotlivých zařízeních jak od mikrotiku tak dod UBNT, což oni nakupují. Co konkrétně to dělá si netroufám tvrdit.
0 x
Ahoj,
mne se stavalo to same s RB711, ale vzdy az kdy jsem enabloval wifi. Zacala se restartovat, porad dokolecka. Vyresil jsem to nahranim noveho bootloaderu a noveho routerOS. od te doby to je ok.
mne se stavalo to same s RB711, ale vzdy az kdy jsem enabloval wifi. Zacala se restartovat, porad dokolecka. Vyresil jsem to nahranim noveho bootloaderu a noveho routerOS. od te doby to je ok.
0 x
Hobbit píše:Ted to tu na stole nemam, takze to nemuzu zkusit, ale:
Pokud je rozdil v plosnaku/rozvrzeni soucastek ve VF casti pod tim plechem mezi starou a novou revizi, tak se soudruhum nejspis podarilo navrhnout skvele rezonujici plosnak a ten plech tam dela krasnou rezonacni komoru. Staci tim padem zmenit parametry komory (odo odmacknuti stiniciho plechu) a opravdu to muze vyresit cely problem.
Doufejme....
Potvrdzujem, po odstraneni plechu a ochladeniu na -20 stupnov stale ziadny problem. Po nasadeni plechu naspat a opatovnemu ochladeniu na -20 rozdiel 30dBm. Vdaka za napady panove!!!
0 x
skrebon píše:Hobbit píše:Ted to tu na stole nemam, takze to nemuzu zkusit, ale:
Pokud je rozdil v plosnaku/rozvrzeni soucastek ve VF casti pod tim plechem mezi starou a novou revizi, tak se soudruhum nejspis podarilo navrhnout skvele rezonujici plosnak a ten plech tam dela krasnou rezonacni komoru. Staci tim padem zmenit parametry komory (odo odmacknuti stiniciho plechu) a opravdu to muze vyresit cely problem.
Doufejme....
Potvrdzujem, po odstraneni plechu a ochladeniu na -20 stupnov stale ziadny problem. Po nasadeni plechu naspat a opatovnemu ochladeniu na -20 rozdiel 30dBm. Vdaka za napady panove!!!
No mne na RB711 na par kusoch nepomaha ani odstraneny ci podvihnuty plech pokial teploty cu cez -8 - 10 stC. signal ide dole.
0 x
Má někdo z vás nějakou 711 z té vadné série s úplně sundaným plechem zavřenou v aluboxu?
0 x
keksik píše:skrebon píše:Hobbit píše:Ted to tu na stole nemam, takze to nemuzu zkusit, ale:
Doufejme....
No mne na RB711 na par kusoch nepomaha ani odstraneny ci podvihnuty plech pokial teploty cu cez -8 - 10 stC. signal ide dole.
podle mě je tohle problém s konektorem mmcx a ne se špatným plošňákem
0 x
-
Dovolím si nesouhlasit, s tím že by to mohl být MMCX konektor, případně jeho špatné připájení. Z fyzikalního hlediska mi není jasné jak by mohla nižsší hodnota signálu (RX) projít přes konektorový spoj a pájený spoj na desce plošných spojů a silnější signál (TX) ne. Zkušenosti které mám a které jsem tady četl: projevuje se to s poklesem teploty, zahřátí byť zatížením datovým tokem to odstraní, sundání krytu to někdy vyřeší. Na základě toho mě napadají nějaké příčiny, ale nechci o nich zde spekulovat bez řádného prověření. Nechce se mi věřit, že by výrobce neuměl přijít na příčinu, rychleji než spotřebitel. Na základě toho jak se to vyvíjí jsem stopnul nákupování čehokoli od Mikrotiku do momentu, než se situace vyřeší.
0 x