Běžná situace - routerboard s verzí pod 3.25: upload verze 3.25, reboot, update license key, reboot... rutinní záležitost, jak upgradovat za provozu na 8-mi místnou verzi soft-id, tak aby se dalo pokračovat na vyšší verze. Způsob, jakým jsem postupně dostal desítky desek do čtyřkové verze.
Tedy až na 3 desky. První dvě před rokem, kdy mi po uploadu a rebootu začaly hlásit, že nemají key a odpočet 24 hodin. Takže jsem vykopl supout.rif, provedl downgrade zpátky na 3.15 a poslal nový soft-id i se supout.rif na support mikrotiku. Na druhý den jsem měl od Sergeje v mailu nový key.
Teď se mi podařilo narazit na další kousek. Tentokrát mi Normunds jen doporučil, že mám ten upgrade udělat přes Netinstall, že to pak bude ok.
Vzhledem k tomu, že je ten routerboard na docela nepřístupném místě a že dělá spoj o kterém jinak přes dva roky nevim, tak bych do toho nerad drbal, abych nakonec na stole zjistil, že tomu nepomůže ani Netinstall.
Takže mě zajímá, jestli vás někdy potkalo stejné překvapení, kdy se po běžném upgradu "nepoznala" licence. Jedinou spojitost, které jsem si všliml u těchto problémových desek, jsou vadné bloky na nand, ikdyž u této poslední jsou špatné jen tři.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ztráta licence po upgradu na 3.25 a vyšší
zatím se mi to stalo v jednom případě, upgradoval jsem jich přibližně 150-200.
0 x
dělej to až z 3.30 ten upgrade licence. Nikdy se mi to nestalo že by to nekousnul.
0 x