❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dell poweredge r210 ii NENAINSTALUJE ROS

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
losos

Dell poweredge r210 ii NENAINSTALUJE ROS

Příspěvekod losos » 13 years ago

Zdravim, chcel by som poprosit o pomoc, planovali sme vymenit starsi x86 pc ktory bezi ako hlavna brana za novy,vykonnejsi server. Zakoupili sme dell poweredge r210 ii ale mam obrovsky problem nainstalovat na neho routeros 5.9/5.6.
Skusil som:
netinstall pxeboot - dostane ipku z mojho ntb, ale dostanem Fatal Error: no network card
netinstall na usb a z neho bootovat - nezdetekuje ziadny hdd - ani usb samotne z ktoreho nacitava
install z napaleneho iso img - zacne instalovat z cdromky, zdetekuje hdd (sata som v biose prepol aby ho videl), a nasledne dostanem chybu: no cdrom found.

nemam ako pripojit hdd k mojmu pc a dat netinstall na hdd a nasledny boot z hdd.

to z coho bootujem dostanem nakoniec chybu ze mi chyba - usb,cdrom,nic.

nejake napady preco?
0 x

losos

Příspěvekod losos » 13 years ago

Tak sa mi to podarilo vyriesit, nevedel som ze to tak moze fungovat:
Normalka neinstalom som natlacil ROS 5.9 na usb kluc, ten som nechal nabootovat v mojom ntb, nainstaloval ROS, pichol do servra a normalne nabehol ROS 5.9 v nom bez problemov.

Ale zarazila ma jedna vec - mam dva identicke kluce a chcel som jeden urobit "do rezervy" nainstalovany a pripraveny cisty ROS keby sa s tym prvy usb klucom nieco stalo.
No napriek tomu ze sa jedna o rovnaky ROS, USB kluc aj ntb na ktorom som to instaloval aj server na ktorom to bezi, mam software ID :shock: . Takze licencia samozrejme bude iba pre ten jeden konkretny usb kluc.
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 13 years ago

losos píše:Tak sa mi to podarilo vyriesit, nevedel som ze to tak moze fungovat:
Normalka neinstalom som natlacil ROS 5.9 na usb kluc, ten som nechal nabootovat v mojom ntb, nainstaloval ROS, pichol do servra a normalne nabehol ROS 5.9 v nom bez problemov.

Ale zarazila ma jedna vec - mam dva identicke kluce a chcel som jeden urobit "do rezervy" nainstalovany a pripraveny cisty ROS keby sa s tym prvy usb klucom nieco stalo.
No napriek tomu ze sa jedna o rovnaky ROS, USB kluc aj ntb na ktorom som to instaloval aj server na ktorom to bezi, mam software ID :shock: . Takze licencia samozrejme bude iba pre ten jeden konkretny usb kluc.

Software ID se generuje na zaklade serioveho cisla disku(at uz je to usb disk, cf, nebo hdd) :)
0 x