❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB433 vytekle kondezatory

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
knedlik
antispam: Ano

Re: RB433 vytekle kondezatory

Příspěvekod knedlik » 13 years ago

Maxik píše:nema to nejakou souvislost s napajecimi adaptery atd ? Me se nic takoveho jeste nestalo vsecko jede bud na 12v AD55 nebo 18v sunny

Taky jsem si říkal, ale obě RB750G byly na 18v sunny. Nyní mám jednu opět na sunny 18V a druhou na origoš 12V.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Mate nekdo nejaky tip, kde lze odpovidajici kondenzatory pouzite v RB koupit?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

superweb píše:Mate nekdo nejaky tip, kde lze odpovidajici kondenzatory pouzite v RB koupit?

www.ezk.cz, www.ges.cz, www.gme.cz ...

Klidne kup kapacitne i vetsi, ja jsem do RB450G dava 100uF misto 680uF.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 13 years ago

Kdyz uz, tak spis na vetsi napeti a typy na vyssi teploty, myslim ze jsou znaceny zlate do 105 stupnu vic vydrzi.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

napeti neni treba, kdyz jsou tam 3,3V a kondik je na 6,5V. Ale tu teplotu urcite ano.
0 x

van

Příspěvekod van » 13 years ago

zdravím

cca rok a půl stará 433, nafouklé kondíky, neustále se restartuje . aspa neuznala reklamaci prý pro požkození prěpětím. je to možné když napaječ napájí dál a cm9 to tam byli jsou také funkční. jo a bylo to za ups...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

van píše:zdravím

cca rok a půl stará 433, nafouklé kondíky, neustále se restartuje . aspa neuznala reklamaci prý pro požkození prěpětím. je to možné když napaječ napájí dál a cm9 to tam byli jsou také funkční. jo a bylo to za ups...

Na kolik volt jsou ty kondiky? Ona RB433 se nad 28V NEROZJEDE. Bych to aspe omlatil o hlavu!!!
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

tak to uz je ale nehorazna drzost toto! pokud to napajis normalnim trafem (12-28V), a vse krom kondiku je OK, tak je nejake poskozeni prepetim naprosty nesmysl! uz me to pekne zacina srat ty reklamace routerboardu. posledni 2 roky mi snad z 10 pripadu neuznali ani jeden. vzdy poskozeno prepetim. zajimave je, ze pokazde k tomu prilozili nejaky protokol o mereni a vzdycky merili neco jineho - jednou nejakou diodu, pak zas nejaky odpor atp...
uz me s tema reklamacema pekne stvou a tohle je ocividne jen dalsi pripad..... :evil:
0 x
Jan Ptáček

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

van píše:zdravím

nezbyde než si to opravit sám, není to nic složitého...
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

shitozni kondiky :) , kdyby se tam dali rusky, tak by byli o 30% vetsi ale pri napisu 30V by snesli i 45V v pohode. Setri se kde se jen muze...nejak nemam duvod krmit jakykoliv RB stropnim napetim, maximalne krmim 25V, vic ani ň.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 13 years ago

Discomp reklamace uznává bez problému. Někde jsem slyšel , že mají ve sklepě pájecí linku a pájí a pájí :wink:
Hlavní problém jsou sračkojdní kondenzátory. Odejdou vždycky ty 3 zelený kondíky suscom 3,6V 560uF. ostatní jsou dobrý.
Dle mě, spíše odchází teplotou. Všechny odešlé RB byly na půdách, napájeny 18-24V za UPS. ty co jsou venku v boxech zatím drží, a kondíky nafouklé nejsou.
pokud záruku neuznají, nezbývá než přepájet doma.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Teplotou to rozhodne neni, ja menil kondiky po cca roce v RB450 s original krabickou i zdrojem. A bylo to celou dobu v misnosti, kde je celorocne teplota mezi 20-30°C.
0 x

van

Příspěvekod van » 13 years ago

aspa na zmíněné 433 zjistila odpalený eth3 (poslali nějakej protokol o měření), ten byl po celou dobu provozu nezapojenej. nevím zda bude lepší zkusit vyměnit nafouklí kondíky nebo se s nima hádat?
jaké kondenzátory používáte? na vyšší kapacitu, teplotu nebo i napětí (puvodní: 560mikroF, 105°C, 6,3V)
díky

edit:
dneska jsem vyměnil kondíky a deska funguje i ten 3. eth co měl být podle techniků z aspy odpálenej...
asi jim napíšu něco škaredýho...
Naposledy upravil(a) van dne 02 Dec 2011 00:23, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

vám odcházeji tyhle nízkonapěťový? no to je pěkný, mě vždy odešly pouze ty co jsou hned na vstupu do RBčka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

Na vsech RB co jsem posledni dobou menil odesly ty na 6,3V. Ja jsem koupil 1000uF/6,3V a rvu je vsude. Zatim zadny problem. Uz ani neresim reklamace. Bylo s tim vic prace jak s vymenou kondiku.
0 x