Zdravím,
na jednom WRAPu se mi z ničeho nic začalo stávat, že WiFi karta, která dělá AP, vytuhne a nejde se na ni připojit, když to prověřuju ze strany LANky tak je vše ok, mám na to AP ping, ale klienti se nemůžou připojit. V logu ani při fyzickém ohledání WRAPu jsem žádný problém nenašel. WiFi karta je Atheros AR5213. Nějaký watchdog mi asi nepomůže protože ping je OK (jedině bych musel pingat někoho kdo je normálně furt připojený), ale v kartě Registrations prostě nikdo není.
Nevíte někdo čím by to mohlo být, nebo co se s tím dá dělat? Vytuhuje to průměrně jednou denně, předtím to jelo bez problémů měsíc v kuse...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Radio odpojí všechny klienty a nejde se připojit
-
Priznavam, ze na jednom wrapu mam neustale potize. Mam ta nastaveny watchdog a neustale se mi to resetuje. Nastavil jsem mensi frekvenci, dolepil chladice na chipset, jeste zkusim doplnit na pameti, ale nekdy i vickrat denne jindy treba jednou za tyden se mi to resne. Po nejake dobe se mi stalo, ze se zahadne kouslo AP. Stacilo zakazat a povolit interface a zase to jelo. Udelal jsem jednoduchy script, ktery mi testuje spojeni na jednoho klientskeho Ovise a pokud neni spojeni, tak to na 1s vypne AP. Dal se o to nestaram, ani nevim, jak casto se to vypina, ale od te doby mam pokoj.
Chci to resit tim, ze tam koupim RB, podle me ten wrap proste nestiha.
Jeste zkus vymenit zdroj, jestli tam mas jen 12V 0,5A tak dej neco silnesiho
Chci to resit tim, ze tam koupim RB, podle me ten wrap proste nestiha.
Jeste zkus vymenit zdroj, jestli tam mas jen 12V 0,5A tak dej neco silnesiho
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdeněk Švarc píše:Silnější trafo, silnější trafo, silnější trafo ...
Ani 1A mnohdy nestačí, jistota je 1,5A, obzvláš pokud používáte bezdrátové karty.
Ty originál taiwan-zdroje jsou docela na prdlačku. My jsme získaly na naše APčka super zálohovanej zdroj od vysílačky (13,8V). Dá až 20A a vím, že když na něho zapojím 10x RB532 tak to pojede spolehlivě a i když vypnou napájení tak to pojede aspon 4 hodiny! ... vyskoušeno s 16Ah 12V zálohovacím akumulátorem.
Samozřejmě že ten zdroj je na ten akumulátor stavený a automaticky ho dobíjí - je to super on-line UPSka.

0 x
StoupaLutin píše:Zdeněk Švarc píše:Silnější trafo, silnější trafo, silnější trafo ...
Ani 1A mnohdy nestačí, jistota je 1,5A, obzvláš pokud používáte bezdrátové karty.
Ty originál taiwan-zdroje jsou docela na prdlačku. My jsme získaly na naše APčka super zálohovanej zdroj od vysílačky (13,8V). Dá až 20A a vím, že když na něho zapojím 10x RB532 tak to pojede spolehlivě a i když vypnou napájení tak to pojede aspon 4 hodiny! ... vyskoušeno s 16Ah 12V zálohovacím akumulátorem.
Samozřejmě že ten zdroj je na ten akumulátor stavený a automaticky ho dobíjí - je to super on-line UPSka.![]()
Kde se dá sehnat taková věcička a kolik to stojí?
0 x
Zdeněk Švarc píše:Silnější trafo, silnější trafo, silnější trafo ...
Zajímalo by mě, když plánuju přístupový bod postavený na RB, jaký zdroj mi bude stačit a hlabvě kde ho sehnat. Počítám s se 4 mimipci kartami (atheros a prism) bude těch 1,5A stačit?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jardas píše:StoupaLutin píše:Zdeněk Švarc píše:Silnější trafo, silnější trafo, silnější trafo ...
Samozřejmě že ten zdroj je na ten akumulátor stavený a automaticky ho dobíjí - je to super on-line UPSka.![]()
Máš to v PM. Pokud by někdo měl větší zájem - můžu sem hodit i ten odkaz.

0 x
StoupaLutin píše:Jardas píše:StoupaLutin píše:Zdeněk Švarc píše:Silnější trafo, silnější trafo, silnější trafo ...
Máš to v PM. Pokud by někdo měl větší zájem - můžu sem hodit i ten odkaz.
samozrejme, aj ja mam o taky zdroj zaujem...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi se dá i koupit... kolega ho získal od známého co dělá u firmy která instaluje nějaké radiové systémy. Byl nefunkční a spravil ho.
Je to tento typ: ASTRON RS - 20A - BB
ale jsou i jiné typy .. dělají toho spoustu.. fakt!
Určitě něco vygooglujete, já jsem našel jen odkaz na anglické stránky. Dělají tech typů zdrojů spousty a jsou fakt super (ale jasně že ne za 500,- Kč) ...
- klidně přijeïte - ukážu a předvedu!

Je to tento typ: ASTRON RS - 20A - BB
ale jsou i jiné typy .. dělají toho spoustu.. fakt!

Určitě něco vygooglujete, já jsem našel jen odkaz na anglické stránky. Dělají tech typů zdrojů spousty a jsou fakt super (ale jasně že ne za 500,- Kč) ...

0 x
Neni pri takom mnozstve lepsie zrovna zapojit nejak zdroj z PC cca 250W dava 9A na 12V
U nas to funguje perfektne zo zdroja. Treba skusat ...
Nechcel by som vidiet ten prud keby ze tam narves 4x Atheros 400mW

0 x
LaCosta píše:Neni pri takom mnozstve lepsie zrovna zapojit nejak zdroj z PC cca 250W dava 9A na 12VU nas to funguje perfektne zo zdroja. Treba skusat ...
Dobrý nápad ale to už tam radši hodím jednu starou p3/450 (dell) co mám doma a budu mít pokoj

0 x
Ak by bol jeden RB tak to ano .. myslim ze zdroj sa da zehnat za par chechtaku, to ale uz je vasa vec. Dalo by sa aj trafo zohnat, ale bude drahe a tazke .. ale zas to galvanicky oddelite od site .. 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
...jasně, ale 20A je 20A .. a baterka co je u toho je super věc...
Když tam připojím jen jeden RB532 se dvěma CM9 kartama, tak to po vypnutí napájení (230V) jelo jen na tu baterku něco přes 6dnů!
To jsme testovali a stopovali přesný čas. Takže když na to dám víc RB532 (tak jak to máme v rozvaděči všechno), tak mi stačí jeden zdroj a mám z toho super UPSku.
Ze zdrojem z PC bych v tomto asi neexperimentovat a to už se vůbec nebavím o on-line zálohovaném napájení...
Když tam připojím jen jeden RB532 se dvěma CM9 kartama, tak to po vypnutí napájení (230V) jelo jen na tu baterku něco přes 6dnů!

Ze zdrojem z PC bych v tomto asi neexperimentovat a to už se vůbec nebavím o on-line zálohovaném napájení...

0 x