❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB433 vytekle kondezatory

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
soooc

RB433 vytekle kondezatory

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Zdravim,

mam dotaz - ma nekdo zkusenosti s vyteklyma kondenzatorama? Dneska jsem menil 2 kusy ani ne 2 roky starych RB433. Jestli me to ceka u vsech, tak potes koste.

Dik
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

to bude spise jen spatna varka , ja mam nekolik ks venku min 2-3 roky a 2 jsou na pude a tam to v lete dostava kapky tepelne a zatim dobry.
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 14 years ago

Ja to nedavno menil u RB411. Resil jsem spatny signal (pouze jednim smerem) a nakonec to byly spatny kondiky. Po jejich vymene zase vse OK. Ale je fakt, ze to byl jen jediny kus z nekolika set co mam na siti, jinak jsem se s tim nesetkal.
0 x

Vic
antispam: Ano

Příspěvekod Vic » 14 years ago

Nám už odešlo na nafouklé kondíky asi 5 nebo 6 kusů 411AH, vydržely sotva dva roky. Nemá to rádo vyšší teploty. Je zajímavé, že na stejných místech starší 333 a 112ky jedou vesele dál. Podle teploměru tam ani 60°C v největších vedrech nebývá.
Zřejmě začali na kondenzátorech šetřit. Routerboardy už kupovat nebudeme.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

Za to může špatná serie. Jinde nám AHčka jedou ok bez vyteklích kondíků ale zrovna u nás doma na střeše dva mrtvý. No ale za to si můžeme všichni sami. Příliš vysoká teplota a hlavně nevětráno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 14 years ago

Loni někdy červen/červenec dorazila do čr nějaká divná série.(nebo jsem v té době kupoval větší množství RB). Již jsem měnil 10ks 411AH, všechny nafouklé kondenzátory. Byly zelený z hodnotou 560. Když teď koupíš nový AHčko ,jsou tam kondíky od jiného výrobce s hodnotou 680.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

Vic píše:Nám už odešlo na nafouklé kondíky asi 5 nebo 6 kusů 411AH, vydržely sotva dva roky. Nemá to rádo vyšší teploty. Je zajímavé, že na stejných místech starší 333 a 112ky jedou vesele dál. Podle teploměru tam ani 60°C v největších vedrech nebývá.
Zřejmě začali na kondenzátorech šetřit. Routerboardy už kupovat nebudeme.

co vlastně budeš kupovat? Má myslel že když někdo kupuje RBčka, tak proto že tam je mikrotik.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

Stejna situace i u me. Cca pred mesicem mi zacalo zlobit jedno RB411AH (koupene nekdy 04-05/2010). Restartovalo se, chvili slo, chvili ne apod. Poslal jsem to na reklamaci, uvidim. Ted o vikendu zase jine RB411AH (taky kupovane nekdy v dobe kolem 04-05/2010, obe RB se nasazovaly ve stejne dobe), jednorazovy pokles signalu o cca 10 dB (vymena CM9 nepomohla). Pokud by nekam zatekla voda, myslim si, ze by se to neprojevilo jednorazove, ale postupnym poklesem. Myslite si, ze to muze byt RBckem? Popravde me nenapadlo vymenit RB. Muze chyba v RB zpusobit pokles signalu? Diky.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

RB ? do nej jdou "jen data"... tady bych problem nevidel...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

pcwifi píše:RB ? do nej jdou "jen data"... tady bych problem nevidel...

PW
No to ano, ale kdyz odejde elektronika na rb (ktera ovlada i cm9), tak by to rb mohlo byt, ne? Samo, ze se mozna pletu.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

tak jiste ze nekvalitni zvlnene napajeni muze ovlivnit karty v zastrcene v rb, rusit sbernice a podobne..
0 x

knedlik

Příspěvekod knedlik » 14 years ago

Mě teď odešli během 3 dnů dvě RB750G - nafouknutý kondenzátor. Nechám ho vyměnit a uvidíme, zda pak budou OK.
Z 10 nakoupených kousků docela velká úmrtnost. Už jsem se děsil, že nám to bude odcházet všechno, když už se klasické RB750G nevyráví a je jenom 750GL( pomalejší procak :( ).
Doufám, že to je fakt jenom chybná výrobní serie.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

nema to nejakou souvislost s napajecimi adaptery atd ? Me se nic takoveho jeste nestalo vsecko jede bud na 12v AD55 nebo 18v sunny
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Dve RB450G jsem mel pripojene na 27,5V(AD(1)55B). Jedna RB750 na original zdroji. Ve vsech pripadech nafoukle kondiky.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Jinak ja si tam kondiky menim sam, zabere to par minut a je to rychlejsi,jak predelavat konfiguraci na jiny RB a jeste se srat s reklamaci.
0 x