❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB1200 a 8GB

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
pfadmin
antispam: Ano

Re: RB1200 a 8GB

Příspěvekod pfadmin » 13 years ago

Tak RB600... výkon RB600 se nehodil ani na honění paketů... :evil: :twisted:
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

pfadmin píše:Tak RB600... výkon RB600 se nehodil ani na honění paketů... :evil: :twisted:

Na to jsem posléze tenkrát taky došel.. Ale tehdá to byla moje první nasazená RB600 místo PC architektury. Fakt docela zklamání. Celeron 600MHz stíhá daleko víc, ovšem spolehlivost je u RB vyšší..
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

RB600 udělá podle mě hravě i stará P2/233 :) šestistovka bohužel nemůže konkurovat klasickému komplu. Borec tady má na bráně nějakého cyrixa 20 let starého tušímže to byl ekvivalent P166 (sice to výkonově nebylo reálně lepší jak P100) ale shapuje na tom v klidu 1x VDSL a 1x ADSL. Když jsem shapoval jednu lokalitu s RB600, tak už kolem 25Mbit stíhala horko těžko na 90% výkonu.

Co se týče spolehlivosti, u RB600 vs Celeron 600? Pokud použuješ dobrou desku, nebudeš mít problém. Pokud jsi vyhrabal na půdě starou desku, trpěla tam vlhkostí, sněžilo na ní a byla pod 50kg dalších věcí, nemůžeš očekávat stoprocentní stabilitu ;)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

o výkonu mezi mips a x86 nemá smysl se bavit. Stejně tak mě baví jak marketingový oddělení mobilních platforem tlačí zákazníkům do hlavy jak ARM smete výkonem x86... ha ha ha... frekvence mezi architekturami nikdy nebyla rozhodující faktor který ukazuje výkon. Si vem P4 na 2GHz a dnešní sandy bridge na 2GHz. Rozdíl výkonu je fatální.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

egon

Příspěvekod egon » 13 years ago

hapi píše:o výkonu mezi mips a x86 nemá smysl se bavit. Stejně tak mě baví jak marketingový oddělení mobilních platforem tlačí zákazníkům do hlavy jak ARM smete výkonem x86... ha ha ha... frekvence mezi architekturami nikdy nebyla rozhodující faktor který ukazuje výkon. Si vem P4 na 2GHz a dnešní sandy bridge na 2GHz. Rozdíl výkonu je fatální.

Ten DUDE na RB1200 jede bez problémů zátěž cca 0-7%. Procesor Ppc460gt má 2Mflops/Mhz dá se nastavit až na 1200Mhz to je slušných 2,4Gflops. Spíš jako limit bych vyděl RAM ale právě ne u 1200 tam jsem dal 2GB ale u ostatních RB to bude ten problém. Dude jí potřebuje na mojí mapu pod Win cca 280MB. Pokud ji RB nemá tak pořád swapuje na NAND a to bude problém, při tom vyletí výkon na 100% u každého RB. Je to třeba vidět když posílám do Files aktualizační balíčky. Snad jenom ta 1200 při zápisu balíčků běží něco kolem 75% a to je nastavená na 1066/533. Právě tady je hlavní problém že pokud tam je dude tak se tam aktualizační balíčky nevejdou. Musí se zazálohovat DUDE pak odinstalovat nainstalovat balíčky znovu DUDE a import ze zálohy pořád dokola jako ovce.
Naposledy upravil(a) egon dne 02 Oct 2011 02:33, celkem upraveno 1 x.
0 x

egon

hapi píše:o výkonu mezi mips a x86 nemá smysl se bavit. Stejně tak mě baví jak marketingový oddělení mobilních platforem tlačí zákazníkům do hlavy jak ARM smete výkonem x86... ha ha ha... frekvence mezi architekturami nikdy nebyla rozhodující faktor který ukazuje výkon. Si vem P4 na 2GHz a dnešní sandy bridge na 2GHz. Rozdíl výkonu je fatální.

Ještě dodatek v té RB1200 a RB600 je CPU PowerPC.
Naposledy upravil(a) egon dne 02 Oct 2011 02:34, celkem upraveno 1 x.
0 x

egon

hapi píše:uvnitř to má napájecí vidlici vedle seriaku, 12-24V, stačí odpojit origo zdroj a buď z něj ustřihnout ten konektor a nebo to naletovat přímo na konektor na desce.

http://routerboard.com/pricelist/downlo ... ile_id=308

Dá se do Case dát i zdroj s AKU backup. Pak je vzadu vidlice a při výpadku běží na AKU který set tam taky případně vejde třeba 12V/2,1Ah vydrží na pár hodin. Pěkné je že pak dá s RB chodit a měřit třeba datové zásuvky na propustnost sítě.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

a kolik tam mas v mape zarizenich? nevypadavaji ti nahodou v grafech hodnoty?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

RB1200 s 5.7, do dvou dnu se samovolne rebootne. Predtim tam byla RB450G s 3.30 a ta mela uptime mesice. Potreboval jsem vic Gbit portu, nechtel jsem to resit vlan switchem a tak jsem dopadnul. Pri prutoku cca 100Mbit zatez CPU temer stejna jak na RB450G. Tohle je fakt nejhorsi RB, jaky jsem mel v ruce. Ze jsem radeji nekoupil RB250 a nepripojil ho k te RB450G...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

miract píše:RB1200 s 5.7, do dvou dnu se samovolne rebootne. Predtim tam byla RB450G s 3.30 a ta mela uptime mesice. Potreboval jsem vic Gbit portu, nechtel jsem to resit vlan switchem a tak jsem dopadnul. Pri prutoku cca 100Mbit zatez CPU temer stejna jak na RB450G. Tohle je fakt nejhorsi RB, jaky jsem mel v ruce. Ze jsem radeji nekoupil RB250 a nepripojil ho k te RB450G...

nám se RB1200 taky rebootovala s 5.7 a nižšími. Průtoky tam byly velké - přes 100Mbit. Zajímavé je že na stole se to nedaří napodobit a uptime má několik dní
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 13 years ago

JO ja vul koupil 3ks a vsechny se taky restartuji. TOk kolem 80Mbit. Dneska to jdu vyhazet a nahradim atomem.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Bohus píše:JO ja vul koupil 3ks a vsechny se taky restartuji. TOk kolem 80Mbit. Dneska to jdu vyhazet a nahradim atomem.

A nevyresili jste to nejak? Jako pokud je to tak, tak jim to poslu nazpet!
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Poslali jste to hochum z mikrotiku? :) Tedka jsem jich 5 chtel koupit.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

miract
Kontaktovat uživatele:

Ja nikomu nic neposilal, nemam na to cas. Vcera se mi restartoval po druhe a dnes dopoledne po treti. Nehodlam cekat tydny, nez to vyresi, ja chci reseni hned..
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

miract píše:
Bohus píše:JO ja vul koupil 3ks a vsechny se taky restartuji. TOk kolem 80Mbit. Dneska to jdu vyhazet a nahradim atomem.

A nevyresili jste to nejak? Jako pokud je to tak, tak jim to poslu nazpet!

No vyřešili jsme to dočasně tak že tam je rb450G. Ten jede v poho. Zkoušel jsem i předverzi 5.8 a s tou se to restartovalo taky. Vypadá to že se to restartuje jen s určitýmy toky a kombinací ospf možná. Na stole prostě nic
0 x