❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RX Drops

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Flegmosmoke

RX Drops

Příspěvekod Flegmosmoke » 16 years ago

Dobrý den, trošku mě trápí jedna maličkost. Na GW do Internetu jsem nasadil Mikrotik 3.24, běží to na tuším MB Supermicro C2SBM-Q. Využívám ty integrované síťové karty. Průtok bývá ve špičce 180 / 50 Mbit. Na ETHER2 co jde do naší sítě naskakují chyby RX Drops. Moc jich není (cca 30 denně). Tomu ještě předcházela výměna switche (nějaký Signamax) za Netgear GS724T, protože se místo toho vyskytovaly ve statistice ve stejné míře RX Errors. To ale nejspíš to bylo vypnutým Flow control. Ty chyby nejspíš nemají na provoz moc vliv, ale myslím že tam nemají co dělat. Řešil jste někdo podobný problém?
0 x

mobtel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mobtel » 14 years ago

Ahoj zkus přejit na višší verzi.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

použij stíněný kabely mezi sítovými prvky. Nejde ani tak o stínění kabelu jako o uzemění ethernetových portů mezi sebou pro vyrovnání zemních potenciálů. Stačí vzít kus drátu a spojit šáska zařízení mezi sebou třeba na nějakej šroubek a když se tam za den nic neukáže, tak máš jistotu že to je tim a pak nasaď stíněný kabely se stíněnými konektory.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

RX Drops je sw zalezitost, nemas se zemnima potencialama nic spolecneho. Od hw zalezitosti jsou RX Errors. Todle bude spis problem v tom, ze mu ten port nestiha a zahazuje pakety.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

Ja mam s Rx Drops taky problem - pocet erroru +- podobny jako u Tebe, deska supermicro PDSMA+, integrovane eth, stinene kabely v ramci racku (max 2m)... Taky netusim, kde je chyba.... Ros v 5.4
0 x
Jan Ptáček

Flegmosmoke

Příspěvekod Flegmosmoke » 14 years ago

Od verze 5.2 už se to neděje.. CPU 4 jádra. Opravdu to ten HW nestíhal obsluhovat.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

dotaz byl z roku 2009 :D nevím kde jste to vyhrabali
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

honzam píše:dotaz byl z roku 2009 :D nevím kde jste to vyhrabali

Lepsi nez zakladat nove tema, ne? ;)
0 x
Jan Ptáček

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

To jo, ale myslím že tazatel Flegmosmoke to už dávno nějak vyřešil (od roku2009). Odpovídat mu v roce 2011 ať přejde na vyšší verzi je trošku mimo :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ajo splet sem si to s RX errory.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Když už jsme u toho, předvčírem se mi na Supermicro PDSMA+ u hlavní gw stalo to, že mi asi na 10 minut přestala všechna rozhraní komunikovat, rozpadlo se mi ospf přes ten router a za těch 10 minut když se to "nějak samo" zase rozběhlo, bylo na každém z rozhraní spoustu RX drops paketů. Na wanu to bylo 300 miliónů. Verze mk je teda starší, 3.28, jsou tam supermicro 2 portové karty, jeden dvouportový intel. Nevím jestli to nemůže dělat třeba nějaký útok z netu, nebo jestli to bylo hw rázu, nevím co se tam mohlo stát. Co vím, že těch 10 minut se s routerem nedalo vůbec komunikovat, nebyl dostupný zvenčí, zevnitř, nepropouštěl žádnou komunikaci....
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

mám supermicro atoma na bráně a k tomu připojen MK vlanovej switch a mám tam také spousta dropů, errory žádné nemám. také nějak nevím čím to bude, rychlost jede zatím na max, tak možná to dělají ty vlany
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

okoun píše:mám supermicro atoma na bráně a k tomu připojen MK vlanovej switch a mám tam také spousta dropů, errory žádné nemám. také nějak nevím čím to bude, rychlost jede zatím na max, tak možná to dělají ty vlany

take s tim mam problem a vlany na tom jsou:)
0 x