http://www.i4wifi.cz/inc/_doc/pdf/preze ... M_2011.pdf
i4 prý brzy začne prodávat větrné turbínky pro RBčka cena cca od 10000 Kč, tak to jsem zvědav, něco o tom kecali na MUMu
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
napájení mikrotiku větrem a sluncem od I4
napájení mikrotiku větrem a sluncem od I4
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Akorat me na tom schematu zapojeni vetrne/solarni elektrarny prijde jako blbost nakreslene propojeni UPSky a RB 230V ... A vubec - k cemu 230V vetev ? Zbytecny ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
no je to zbytečný ale zase si tam můžeš dát ups jakou chceš protože 230V je unierzalních no
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
hlavně tam není potřeba vůbec dávat UPS pokud použiješ vhodnej měnič a dostatečnou kapacitu baterek, který tam tak jako tak bejt musej. Ta UPS je v tom schématu totální nesmysl a zmohonásobení ztrát celýho toho systému. Prostě to vylezlo z i4 

0 x
Hele a co se stane, kdyz bude foukat vic jak 35m/s? 

0 x
ta UPSka je tam podle mě jenom pro měření nabití baterií a jestli to dodává vůbec nějakou štávku atd.. prostě monitorování.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tu UPSku tam mají jako "levný a kvalitní" měnič! takže když nepotřebujete na výstupu 230V tak ji není třeba
0 x
miract píše:Hele a co se stane, kdyz bude foukat vic jak 35m/s?
potom to brzdi pac vic je k nicemu
0 x
jsem tedy zvědav, jestli to i4 bude vůbec prodávat, ta turbína má celkem zajímavou cenu...
jako záloha by to bylo dobré
jako záloha by to bylo dobré
0 x
už to tu bylo cca před 2 lety. podobná turbína za podobnou cenu a nikdo po tom ani neštěknul. Mělo to všechno v sobě s výstupem na 230V tušim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
no a kde se to prodávalo? to bych bral hnedle. kombinace turbíny a panelu tak to je na převaděč ideální v ČR
0 x
okoun píše:no a kde se to prodávalo? to bych bral hnedle. kombinace turbíny a panelu tak to je na převaděč ideální v ČR
Pokud mas moznoust napajeni z rozvodne site, tak o tomto ani neuvazuj. Navratnost je v nedohlednu...
0 x
Mam s timto par zkusenosti. Pokud neni v ceste kabelu nekdo, kdo by chtel balik za vecne bremeno (coz nebyva, protoze je vetsinou vlastnikem obec, ktera ma na te sluzbe zajem - ted se bavim ciste o vesnicich), nebo ty konkretni parcely, pres ktere to ma vest nejsou v uzemi, ve kterem neni mozny stavet (docela casty problem, zmena uzemniho planu trva bezne 2 a vice let), nebo neni nutne delat vetsi cast vykopu "v teplych" (coz se taky nestava, protoze to jsou vetsinou polnacky, kde nejaka dotcena sit je vzdalena stovky metru), do 500-700m vedeni se vubec nevyplati uvazovat o nejakem jinem reseni. A to se tady vubec nebavim o udrzbe, ktera neni vubec jednoducha, obzvlast v zime a o tom, ze bude treba cas od casu vymenit baterky, ktery taky nejsou zrovna levny.
0 x
Lukas Kristek
ano, tak toto by také bylo na kopci 3 km od vedení
nicméně pokud ti ČEZ nepovolí neměřený odběr tak se také pěkně prohneš, s tím mám zase já já zkušenosti, pokud to povolí tak je to OK.
to té srandičky jsem ochoten investovat max 30 táců, více ne.
nicméně pokud ti ČEZ nepovolí neměřený odběr tak se také pěkně prohneš, s tím mám zase já já zkušenosti, pokud to povolí tak je to OK.
0 x
okoun píše:ano, tak toto by také bylo na kopci 3 km od vedení
Tak si k tomu pricti jeste slusny pojisteni proti odcizeni(zijeme v CZ), 2x baterky, at mas v zime co tocit, kdyz se ti polame(nebo ji nekdo ukradne) turbinka a panely budou pod snehem. Jo a jeste vlasne sneznej skutr, nebo psi sprezeni, at to tam mas jak dopravit.

0 x