❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
nová karta R52Hn
To by mě taky zajímalo ale tuším u všech karet od routerboardu je to ten konektor blíže středu karty případně ten levý ale můžu se mýlit.
0 x
-
hocimin1 píše:A do kterýho konektoru se zapojije anténa ?
Blize stredu J4. Ale to by ses dozvedel, kdyby jsi precetl cele vlakno. Na to same jsem se ptal hned na prvni strance.
Naposledy upravil(a) neverhappy dne 19 May 2010 22:54, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
cin píše:Prave som nasadil tieto karty na p2p spoj na cca 8km.
Zatial sa ziadna slava nekonala.
Spoj je 802.11a n-ko som skusal ale akosi to bola katastrofa.
Nechapem preco ale ked sa niekedy spoj zlinkuje tak ulkazuje signal -80/-60 ako kedy mal miktorik 4.7 buk alebo zle ovladace tejto karty.
Me to ukazuje 85/65 dB a je to s linkovany na 54/54Mb
test ukazuje prenos 20Mb. v nstreme 30Mb. je jedno jestli send nebo receive.
Po chvilku to zase ukazuje 64/64 dB.
Zkousel jsem ruzne verze MK. Ale dela to na vsech i na 4.9, ktera je tam nyni.
0 x
neverhappy píše:cin píše:Prave som nasadil tieto karty na p2p spoj na cca 8km.
Zatial sa ziadna slava nekonala.
Spoj je 802.11a n-ko som skusal ale akosi to bola katastrofa.
Nechapem preco ale ked sa niekedy spoj zlinkuje tak ulkazuje signal -80/-60 ako kedy mal miktorik 4.7 buk alebo zle ovladace tejto karty.
Me to ukazuje 85/65 dB a je to s linkovany na 54/54Mb
test ukazuje prenos 20Mb. v nstreme 30Mb. je jedno jestli send nebo receive.
Po chvilku to zase ukazuje 64/64 dB.
Zkousel jsem ruzne verze MK. Ale dela to na vsech i na 4.9, ktera je tam nyni.
Na jednom místě nám to v RB433 dělá taky. Myslím si, že tam je nějaký error přímo v RB. Jinak by se to neprojevilo takto hromadně. Kabeláž a antény jsou určitě ok.
Ta karta na jedné straně prostě chvíli nebo i delší dobu nevysílá s patřičným výkonem.
0 x
také mám stejný problém skáče to jako klokan na jedné straně mám 4.9 a na druhé 3.30
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Kaja píše:A jak funguje "ESD ochrana"?
Neni treba potreba tu kartu prizemnit aby ESD byla funkcni?
Vite nekdo podrobnosti o ESD (jak funguje na te karte) a jestli je nutne kartu uzemnit (a jak).
Pred cim je schopno ESD kartu uchtanit?
U prepetovek se uvadi ochrana v kiloAmperech. Tzn jaky bleskovy proud dokazi svest aniz by se poskodilo zarizeni za nim. ESD uvadi ochranu v KV. Ale o proudu nic.
Do jake miry tedy lze teto ochrane verit?
Kaja
Zaujimalo by ma, ci uz niekto uzemnoval tuto kartu, lebo inak bude podla mna ESD nefunkcna.
Na karte vidno 2 plochy, na ktore predpokladam podla vzoru z DBII je potrebne pripojit kabel pre uzemnenie. jedna je volna a v tej druhej je srobik.
Ako to teda pripojit?
Vdaka
0 x
Nie sme takí bohatí, aby sme mohli kupovať lacné veci.
brblos píše:Na karte vidno 2 plochy, na ktore predpokladam podla vzoru z DBII je potrebne pripojit kabel pre uzemnenie. jedna je volna a v tej druhej je srobik.
Ako to teda pripojit?
Vdaka
Sroubek tam neni jeden,ale dva a drzi chladic z druhe strany karty.
btw, do Alixu 2Cx 2Dx nevlezou dve karty, jsou moc dlouhe.
0 x
Ajfel píše:Sroubek tam neni jeden,ale dva a drzi chladic z druhe strany karty.
Aha, uz som si vsimol i ten ten druhy sroub

Tak je jasne, k comu pripojit to zemnenie ...

0 x
Nie sme takí bohatí, aby sme mohli kupovať lacné veci.
-
Funguje někomu regulace výkonu na R52hn? Testováno na RB 433AH s OS 4.5 a 4.9
U mě prostě nefunkční...
U mě prostě nefunkční...
0 x
Tak jsem to dostal na stůl a zde mé postřehy:
RB600 karty se nad sebe vlezou tak tak opírají se stíněním jak už tady bylo řečeno nicméně měl jsem je zacvaknuté obě v patici a myslim si že by fungovaly v pohodě akorát bych asi mezi ně na ploše kde se dotýkají dal ten antistatický sáček
RB604 dají se využít jen ty patice na okraji nadstavby do prostřední patice je vůbec nezacvaknete jsou moc dlouhé
Doufám že to někomu pomůže a nepsal jsem to sem zbytečně
A to že se do alixu 2d taky nevlezou protože patice jsou moc blízko sebe taky tuto kartu dost degraduje v jejím použití
RB600 karty se nad sebe vlezou tak tak opírají se stíněním jak už tady bylo řečeno nicméně měl jsem je zacvaknuté obě v patici a myslim si že by fungovaly v pohodě akorát bych asi mezi ně na ploše kde se dotýkají dal ten antistatický sáček
RB604 dají se využít jen ty patice na okraji nadstavby do prostřední patice je vůbec nezacvaknete jsou moc dlouhé
Doufám že to někomu pomůže a nepsal jsem to sem zbytečně
A to že se do alixu 2d taky nevlezou protože patice jsou moc blízko sebe taky tuto kartu dost degraduje v jejím použití
0 x