❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik RB816 16x eth
-
Mikrotik RB816 16x eth
Rozšiřující karta Mikrotik RB816 určená pro RouterBoardy Mikrotik RB800 a RB600 přidává 16x 10/100 Mbps Ethernet LAN portů. Karta obsahuje 2 switch chipy a tím je možné RouterBoard rozšířit o 2 nezávislé 8-portové switche. Pro kartu je nutno zajistit dostatečně silné napájení.
- Přílohy
-
- rb816.jpg
- (16.92 KiB) Staženo 1580 x
0 x
zajimava rozsirujici deska. Pro ni vyuziti v siti nemame ale cena je velmi zajimava Vaše cena bez DPH: 1 014 Kč
0 x
osobně si myslim že je lepší si koupit 16 portovej vlanovej switch s 1Gbit uplinkem než tohle.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:osobně si myslim že je lepší si koupit 16 portovej vlanovej switch s 1Gbit uplinkem než tohle.
Však pokud to máš v RB tak máš taky Gigovej uplink

0 x
tak uvažuj, ty dva switce na RB816 maji jistě uplink po 100Mbit a o to mi právě jde. Takže když vemu RB800 kterej má právě Gbit port a připojim ho do Gbit uplinku na switchi tak dostani víc než samotnou RB816. Ale jasně no, neni to špatná věc.
0 x
hapi píše:tak uvažuj, ty dva switce na RB816 maji jistě uplink po 100Mbit a o to mi právě jde. Takže když vemu RB800 kterej má právě Gbit port a připojim ho do Gbit uplinku na switchi tak dostani víc než samotnou RB816. Ale jasně no, neni to špatná věc.
to je důležité, když přes wifi protáhneš 50 Mbps mít 1000 Mbps propoj se switchem, ono 100 Mbps je už málo

0 x
kdo říká že máš uplink po wifině.
0 x
jeste jsem zadnou specifikaci nikde nenasel ale ty myslis ze soucet vsech 16portů může dělat maximálně 100Mbit? To by bylo vcelku k prdu ne?
0 x
no ty chipy budou uplně stejný jako v RB493 takže 9 port switche je do procesoru a tedy o 100Mbit se dělí všech 8 portů.
0 x
It has two integrated IC+ switch chips so you can either configure the ports as 16 individual routed ports or two separate 8 port switches
- Přílohy
-
- rb816.JPG
- (95.41 KiB) Staženo 1446 x
0 x
-
catman píše:ty switche lze logicky spojit k nějakterému z eth1 eth2 eth3 ?? Jak?
Nebo musím propojit drátem eth2 s eth4 a eth3 s eth12, aby to fungovalo?
uplne stejne jako jinde, pres "master port", koukni na obrazek a pak na vlakno kde se to resilo:
http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... 493#p32296
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Ahoj mate nekdo tento switch RB816, nejak na nem nemuzu nastavit master port pro ten switch, snad je to moje neznalost. V menu WinBoxu se mi rozsvitila nabidka switch, ale nechapu jestli to funguje bez nastaveni master portu, potrebuju aby to fungovalo jako switch pripojeny rekneme k eth2 nebo eth3. Na Mikrotiku o tom mlci pry je to jako dva switche po osmi portech kazdy pripojen v bridgi k eth2 a eth3, ale menu WInBoxu na to nic nerika.
Jo ma konfigurace: RB600A a RB816 a nejake wifi karty.
Ahoj Lada
Jo ma konfigurace: RB600A a RB816 a nejake wifi karty.
Ahoj Lada
0 x
myslim že jste lidi uplně mimo. To rozšíření funguje jako bylo například kdysi pro RB532. Tedy PCI zběrnice vytažená na tu desku a tam můstky pro switch chipy. Porty lze slučovat jenom v rámci jednoho chipu a tedy nemůžete nastavit master port u přidaných portů jako ether1,2,3.
0 x
Mas recht funguje to v ramci jednoho chipu, ale to nikde nepisou docela jsem si pohledal a ty jsi me to rekl hned diky.
Co je lepsi dat to takto do Switche nebo Bridge?
Je tam u toho Switche jeste volba Switch all ports, tak to pak uz nechapu.
Mikrotik se neobtezuje manual rozsirit o ten switch jak je v novem 4.10
Co je lepsi dat to takto do Switche nebo Bridge?
Je tam u toho Switche jeste volba Switch all ports, tak to pak uz nechapu.
Mikrotik se neobtezuje manual rozsirit o ten switch jak je v novem 4.10
0 x