❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

24V baterie

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: 24V baterie

Příspěvekod hapi » 15 years ago

třeba v notebocích který se honosí 3 nebo 6 článkovou baterií je to řešený jinak ale taky to balancuje, ke kazdýmu spojení článků vede slabounkej drát do obvodu pro nabíjení a ten pak reguluje přemostění článku pro dobití ostatních.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hack
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hack » 15 years ago

Maxik píše:ovsem bezne se zadnej balancer nepouziva. Alespon v zalohovacich zarizenich.

taky jeden z duvodu proc se mnozi z nas snazi od shitoznich ups co vydrzej rok upustit.. zadnou ups jsem tedy nerozebiral tak nevim jak to je presne reseny , ale to by presne odpovidalo aneb jak donutit zakaznika si po roce koupit novou _certifikovanou baterii_ :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

ja jsem jich opravil uz nekolik 10tek a zadne balancery jsem nevidel vzdycky to je v serii aspon co jsem videl a me v APC vydrzi baterie 5 a vice let coz je normalni zivotnost, ale uznavam ze nektere upsky prebijely ze jsem musel doladit nabijeni.
0 x

hack
Kontaktovat uživatele:

jj apc asi jako jedine by melo drzet ale je to zas financne trochu vysoko. jak rikam zkusenosti s tim moc nemam . my radsi nez obetovat penize za kvalitni brand obetujem cas na kvalitni reseni reseni do ktereho proste vidim
0 x

zemji

Příspěvekod zemji » 15 years ago

Nějak nechápu význam balanceru u olověných baterií. V baterii je stejně propojeno 6 článků do série a ani se k vývodům těch článků nedostanete.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

presne tak proto se to nepouziva :)
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

balancer se pouziva pri nabijeni LiPo baterii kde hrozi nebezpeci exploze
PB baterie neni tak citliva
navic UPS nedosahuji ani zdaleka nabijecich proudu modelarskych nabijecek
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

no mě je to fuk, já si tam balancer dám. U lionek to tam je kvůli citlivosti na nabíjení což PB takový neni ale rozhodit se můžou taky pěkně a pak to jde baterie taky do řitě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

U upskek se balancer nepoužívá, protože baterie se skládá z 6ti článků které rozhodně balancer nemají. Použití balanceru má určitě výhodu, v momentě kdy se ti rozhodí jeden ze 6ti článků v jedné baterii, nepřijdeš i o druhou.
0 x

hack
Kontaktovat uživatele:

nakreslil jsem ten balancer na plosnak a vyjde to na 30 x 16mm tak proc ho tam nemit, na skodu to urcite nebude ...
zkusim udelat nejaka mereni a podlozit to fakty az bude cas. zatim jsem meril a grafoval pouze jednu baterku ..
0 x