❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

max. propustnost pres RB532 pomocí LAN

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
knedlik
antispam: Ano

max. propustnost pres RB532 pomocí LAN

Příspěvekod knedlik » 19 years ago

Já vím, že se tu řešila propustnost RB už několikrát, ale vždycky to bylo v kombinaci s wlan kartama. Proto bych se chtel zeptat, jestli někdo náhodou nezkoušel propustnost RB532 jenom pres LAN rozhranní.
Jde mi o to, že bych potřeboval (z důvodu úspory místa) rozdělovat konektivitu cca 50Mbit a to jenom mezi LAN rozhranní. RB by vlastně dělalo jenom routing + 2 pravidla SQ a ve firewallu max. zakaz pristupu na RB. Nic víc, žádné omezení p2p, ftp, priority ani nic podobného... to řeším jinde.

Myslíte, že to RB532 zvládne?? Kdyby tam bylo víc místa, tak bych tam narval projistotu nejaky celeron 2,3GHz, ale bohuzel místa je málo.
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

knedlik píše:Já vím, že se tu řešila propustnost RB už několikrát, ale vždycky to bylo v kombinaci s wlan kartama. Proto bych se chtel zeptat, jestli někdo náhodou nezkoušel propustnost RB532 jenom pres LAN rozhranní.
Jde mi o to, že bych potřeboval (z důvodu úspory místa) rozdělovat konektivitu cca 50Mbit a to jenom mezi LAN rozhranní. RB by vlastně dělalo jenom routing + 2 pravidla SQ a ve firewallu max. zakaz pristupu na RB. Nic víc, žádné omezení p2p, ftp, priority ani nic podobného... to řeším jinde.

Myslíte, že to RB532 zvládne?? Kdyby tam bylo víc místa, tak bych tam narval projistotu nejaky celeron 2,3GHz, ale bohuzel místa je málo.

JoJo .. to si klidně změříš kdy tak rozchodíš jeden RB532. My to měřili a udělali jsme stabilně cca 70Mbit (pokud si dobře pamatuju - už je to pár měsíců co jsme to testovali) ... podotýkám, že CPU jel na 100%, byl přetaktovaný (a je doposud na tom místě) na 333MHz. Žádné pravidla ve firewallu, žádný shaping .. jen čisté routování (bez NATu).

Takže já říkám ... zkus to .. podle mě to bude funční. :wink:
... v nejhorším případě tam dáš PC - to uvidíš v provozu až... ale zkusil bych to .. fakt že jo
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 19 years ago

StoupaLutin píše:
JoJo .. to si klidně změříš kdy tak rozchodíš jeden RB532. My to měřili a udělali jsme stabilně cca 70Mbit (pokud si dobře pamatuju - už je to pár měsíců co jsme to testovali) ... podotýkám, že CPU jel na 100%, byl přetaktovaný (a je doposud na tom místě) na 333MHz. Žádné pravidla ve firewallu, žádný shaping .. jen čisté routování (bez NATu).

... v nejhorším případě tam dáš PC - to uvidíš v provozu až... ale zkusil bych to .. fakt že jo

A bylo 70Mbit FD?? Ono tam bude zezačátku protékat cca 35Mbit ale dobudoucna planujeme navyseni , takze proto tech 50Mbit. Nejvetsi problem je to, že na místo, kam to budeme dávat se za vstup docela dost platí a místa tam není moc, takže normální PC asi nepripadá v úvahu. Dostali jsme prostor odpovídající cca 5U v raku, proto řeším to RB. Nebo vedeli by jste o nečem vykonejsim nez RB??
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

No ... tetoval jsem to jedním směrem .. tojo, ale obě rozhraní jeli ve FD, takže z proncipu FD ethernetu by to mohlo jet.. to není jako bezdrát :)

a něco výkonnějšího než RB532? .... přetaktovaný RB532! (a jede fakt v pohodě - jako to udělat je přímo v manuálu k tomu RB!)
...a ještě něco výkonnějšího? .... 2 přetaktované RB532 :D :idea:
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod McCall » 19 years ago

knedlik píše:
StoupaLutin píše:

A bylo 70Mbit FD?? Ono tam bude zezačátku protékat cca 35Mbit ale dobudoucna planujeme navyseni , takze proto tech 50Mbit. Nejvetsi problem je to, že na místo, kam to budeme dávat se za vstup docela dost platí a místa tam není moc, takže normální PC asi nepripadá v úvahu. Dostali jsme prostor odpovídající cca 5U v raku, proto řeším to RB. Nebo vedeli by jste o nečem vykonejsim nez RB??

co tak 1U-2U server s Gbit síovkami ??? myslím že při trafiku 50 Mbit se to dost vyplatí ... když je kolem 20 000 jeho cena ... viz vysokorychlostní router ...
0 x
SW správa sítě Hlucin.net