❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

komunikace s RB-532

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Ronnie

komunikace s RB-532

Příspěvekod Ronnie » 19 years ago

Zdravím, potžeboval bych pomoct s oživením tohoto HW. Před chvilkou se mi dostal do rukou, takže jsem úplnej nováček. Jde mi o to, že jsem ho rozběhnul (svítí modrá LED) a nyní nevím jak se připojit z mého PC přes sériový kabel k RB-532, abych mohl rozchodit ostatní interfaces. Nikdy jsem sériovou komunikaci neřešil, prosím poraïte, popřípadě napište jaký software je pro to potřeba + jednoduchý návod. Mnohokrát díky.
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

Ronnie píše:Zdravím, potžeboval bych pomoct s oživením tohoto HW. Před chvilkou se mi dostal do rukou, takže jsem úplnej nováček. Jde mi o to, že jsem ho rozběhnul (svítí modrá LED) a nyní nevím jak se připojit z mého PC přes sériový kabel k RB-532, abych mohl rozchodit ostatní interfaces. Nikdy jsem sériovou komunikaci neřešil, prosím poraïte, popřípadě napište jaký software je pro to potřeba + jednoduchý návod. Mnohokrát díky.

... vše je popsané v manuálu a odhaduju že i v tomto fóru se o tom už psalo :( :?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

Ronnie píše:Zdravím, potžeboval bych pomoct s oživením tohoto HW. Před chvilkou se mi dostal do rukou, takže jsem úplnej nováček. Jde mi o to, že jsem ho rozběhnul (svítí modrá LED) a nyní nevím jak se připojit z mého PC přes sériový kabel k RB-532, abych mohl rozchodit ostatní interfaces. Nikdy jsem sériovou komunikaci neřešil, prosím poraïte, popřípadě napište jaký software je pro to potřeba + jednoduchý návod. Mnohokrát díky.

ak mas winbox, tak to ries s nim... pokial sa nemylim, tak by ti najit mac adresu sietovky do ktorej si pichnuty ethernetovym kabelom a das uz len connect. Mac sietovky vyvolas tymi troma bodkami co su vedla okienka kde sa pise ip adresa
0 x

Ronnie

Příspěvekod Ronnie » 19 years ago

mato1 píše:

ak mas winbox, tak to ries s nim... pokial sa nemylim, tak by ti najit mac adresu sietovky do ktorej si pichnuty ethernetovym kabelom a das uz len connect. Mac sietovky vyvolas tymi troma bodkami co su vedla okienka kde sa pise ip adresa

Přes Winbox mi to právě nefungovalo, poněvač byly síovky zakázané. Rozchoodil jsem to přes Hyper Terminál.. Ale děkuji za ochotu.
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod McCall » 19 years ago

Ronnie píše:
mato1 píše:

Přes Winbox mi to právě nefungovalo, poněvač byly síovky zakázané. Rozchoodil jsem to přes Hyper Terminál.. Ale děkuji za ochotu.

všechny nové RB jak 532 tak 112 šly najít přes winbox ... je tam u IP takové tlačítko s třema tečkami ... a to když znáčkneš ... uvidíš všechny mikrotiky co to najde ... i s IP adresama ... když to nemá IP tak je to bez IP ale přes WINBOX se tam vždy dostaneš ...
0 x
SW správa sítě Hlucin.net