❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)

Příspěvekod honzam » 15 years ago

U karty r52n je psaná přepětová ochrana stejně jako u nových Dbi karet. Jak je možné že R52N nemá žádný uzemnovací kabel ani očko?
Díky za vysvětlení
Přílohy
dbi.JPG
(18.66 KiB) Staženo 1980 x
0 x

trandak
antispam: Ano

Příspěvekod trandak » 15 years ago

Tak tady čtu příspěvky o nových R52n a koukám, že nic moc a já pořád přemýšlím zda je tam mám dát. Můžete mi prosím napsat Vaše názory? Konektivita bude maximálně 12-14 Mb/s a prostředí je nezarušené a ještě spoj mezi serverem a AP2 je hodně blízko lesa:-( Co Vy na to? Jdou ty karty použít na normální a? Díky moc zdraví Trandák
Přílohy
AP-pater-obr.JPG
(180.91 KiB) Staženo 1870 x
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 15 years ago

trandak píše:Tak tady čtu příspěvky o nových R52n a koukám, že nic moc a já pořád přemýšlím zda je tam mám dát. Můžete mi prosím napsat Vaše názory? Konektivita bude maximálně 12-14 Mb/s a prostředí je nezarušené a ještě spoj mezi serverem a AP2 je hodně blízko lesa:-( Co Vy na to? Jdou ty karty použít na normální a? Díky moc zdraví Trandák

Osobne bych s tim zatim v klidu pockal. Neni to dochytane...
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

majkl_007

Příspěvekod majkl_007 » 15 years ago

Mám dotaz leží mi doma jeden RB532 půjde na něm rozjet Spectrum analyzer s kartou R52N ? Jde mi opravdu jen o Spectrum analyzer. Mám tam poslední bios 2.18 a OS 4.5. Nebo má někdo jiný návrh jak levně udělat spektrák na 2,4/5Ghz? Předem dík za info.
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

majkl_007 píše:Mám dotaz leží mi doma jeden RB532 půjde na něm rozjet Spectrum analyzer s kartou R52N ? Jde mi opravdu jen o Spectrum analyzer. Mám tam poslední bios 2.18 a OS 4.5. Nebo má někdo jiný návrh jak levně udělat spektrák na 2,4/5Ghz? Předem dík za info.

no spektrák.. rozjet to pujde do slotu by se to vlézt mělo, ale ten spektrák je dělaný spíše na to, že tu anténu přiděláš někde napevno a necháš nasamplovat celou stránku, rozhodně to není vhodné na to aby si s tím někde v ruce lítal po střeše a "honil vlny" nehledě na to, že jediná trošku slušná implementace je zatím v posledním dude, ve winboxu nic nenajdeš a to co leze z telnetu ti taky moc nepoví při svojí rozlišovací schopnosti
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Stanislav Hrncir píše:
majkl_007 píše:Mám dotaz leží mi doma jeden RB532 půjde na něm rozjet Spectrum analyzer s kartou R52N ? Jde mi opravdu jen o Spectrum analyzer. Mám tam poslední bios 2.18 a OS 4.5. Nebo má někdo jiný návrh jak levně udělat spektrák na 2,4/5Ghz? Předem dík za info.

no spektrák.. rozjet to pujde do slotu by se to vlézt mělo, ale ten spektrák je dělaný spíše na to, že tu anténu přiděláš někde napevno a necháš nasamplovat celou stránku, rozhodně to není vhodné na to aby si s tím někde v ruce lítal po střeše a "honil vlny" nehledě na to, že jediná trošku slušná implementace je zatím v posledním dude, ve winboxu nic nenajdeš a to co leze z telnetu ti taky moc nepoví při svojí rozlišovací schopnosti

Tak neni problem si hodit dude do notasu a muzes honit na strese vlny :D a funguje to dobre , lovim tu nejakyho pitomce co tu obcas neco vysila . je to nejaka divocina bo ma sirku asi 3Mhz a zadnou mac ani nic , netusim co to je :(
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 15 years ago

Meteoradar? :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

EE to nebude radar , ten bezi na svejch frekvencich , tohle pobiha vsade mozne :( , ale hodnotim ze v dude je t krasne videt :wink:
0 x

homer
antispam: Ano

Příspěvekod homer » 15 years ago

Přiznejte se, kolika z Vás už odešel antenní vstup na R52N ? Nasadil jsem asi 30kusů a z toho už třem odešel vstup - všichni u klientů s Gentle boxem, pomohlo přehozeni konektoru. Zajímave je, ze nikde zadna bourka nebyla. Karta byla uplne hlucha - vypada to na nejaky zkrat na vstupni casti.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 15 years ago

homer: par kariet mi kolega tak vratil, ked mi vracal poslednu postrehol som taku malickost.. kazda z nich mu padla na zem.. takze su asi citlive na narazy tipujem :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

nastesti gentleboxy nepouzivam bo je to shit , mam jich nasazenejch asi 50 a zatim ani jedna neklekla 8)
0 x