Zdravím,
hledám nejlepší motherboard pro mikrotik a rád bych se vás zeptal, jaký MB používáte.
Vím, že existuje stránka http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware na které pár motherboardů je, ale není moc na výběr. Potřeboval bych naprosto funkční motherboard pro MK 3.X, pro core2duo, 4 a více PCI slotů, integrovanou grafiku a nejlépe i integrovaný eth port.
Hledal jsem v diskuzi, ale vše staré nebo pro MK 2.X
Tak se pochlubte, co používate za motherboard?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Motherboard nejlepší pro Mikrotik II.
ja ted nakoupil asusy p5gc, ma to 6x PCI, integrovana sitovka realtek 8111c nebo tak nejak. MK v3.13 me s ni funguje bez problemu(teda aspon u me). Kazdemu PCI muzes priradit vlastni irq. Jen tu byla nekde zminka, ze se nema pouzivat RB14. Pry to nejak blbne.
0 x
tyhle asusy jsou za hubicku a jsou naprosto v pohode, jak pro MKv2.9, tak i MKv3. Pouze eth rozhrani nefunguje.
na RB14 bych se pro jistotu vyprnul, pouze problemy (mam jich doma nekolik a lezi mi ve skrini).
na RB14 bych se pro jistotu vyprnul, pouze problemy (mam jich doma nekolik a lezi mi ve skrini).
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:tyhle asusy jsou za hubicku a jsou naprosto v pohode, jak pro MKv2.9, tak i MKv3. Pouze eth rozhrani nefunguje.
integrovane eth rozhrani funguje, ale jen ve verzi 3.x. Odzkousenou mam verzi 3.13

0 x
P5GC fungují skvěle ale střes se použít v nich RB14 :)
0 x
Jaký byl problém s těmi rb14? Zatuhávalo? miniPCI se odregistovali? rychlost?
Díky
Díky
0 x
u RB14 je pri zatezi je propustnost na urovni modemu 
Jinak by se rozhodne pouzivali a neschaneli boardy s 6ti pci sloty.
nebyl by to krasny pohled na masinu se 24mi wifi rozhranimi ?

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:u RB14 je pri zatezi je propustnost na urovni modemu
Podle me by ani nebyl. Zalezet na jedne masine, ktera by do 24 stran neco rozvadela, no nevim nevim.
0 x
2xRB14 máme v jedný mašině a neni problém. Kdyby to nefungovalo, tak se to nevyrábí. Jde spíš o možnosti desky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:2xRB14 máme v jedný mašině a neni problém. Kdyby to nefungovalo, tak se to nevyrábí. Jde spíš o možnosti desky.
Tady nejde o funkcnost dane karty. Ja vim, ze funguje, taky jsem je pouzival, ale predstav si situaci, kdy ti praskne pobliz blesk a nejakym prepetim ti odejde deska apod. XX spoju je pryc. Kdyz to budes mit rozlozene na vice zarizeni, tak ta pravdepodobnost ze odejde vse najednou je podle me mensi. Ale konec tehle debaty. Je to vec nazoru.
0 x
jo je to věc názoru, jesli poblíž uhodí blesk, je jedno kolik toho máš. Všechno odejde. Jednou se nám taky stalo, že na jednom bodě odešly pouze ethernety, ve výsledku stejně je to na vyhození.
Jenom jsem tim chtěl naznačit, že RB14 funguje. 4 kusy wifikaret PCI nevytížeji ani náhodou na plno a navíc, co myslíte, že je v takovym jižnim nebo severnim můstku chipsetu. Podobnej PCI můstek jako je na RB14. Akorát se musí vybrat dobrá pozice PCI slotu v PC aby to fungovalo bez problému. Ale v zásadě máte pravdu. Lepší je použít desku s 6 PCI sloty a do toho dám wifiny po jednom a je svatej pokoj. Na to je ta deska dělaná. Takže nějaký opravdový doporučení nejlépe na intelu s LGA775?
Jenom jsem tim chtěl naznačit, že RB14 funguje. 4 kusy wifikaret PCI nevytížeji ani náhodou na plno a navíc, co myslíte, že je v takovym jižnim nebo severnim můstku chipsetu. Podobnej PCI můstek jako je na RB14. Akorát se musí vybrat dobrá pozice PCI slotu v PC aby to fungovalo bez problému. Ale v zásadě máte pravdu. Lepší je použít desku s 6 PCI sloty a do toho dám wifiny po jednom a je svatej pokoj. Na to je ta deska dělaná. Takže nějaký opravdový doporučení nejlépe na intelu s LGA775?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Asus p5gc 6xPCI pouzivame, je v tom 2Ghz, 512MB, Flashdisk, 2xRB14(v kazde 3 karty, 1x2,4 + 2x5Ghz (CM9)) + jeste 2xRB11(CM9) páteře + 2 port 10/100 Intel + se pouziva i integrovana LAN , MK 3.10 (2.9.51 nechodi integrovana lan) je to stabilni, uptime 76 dni (elektrika).
0 x
-
Zrovna som kupil vo vypredaji dosku asus m2a-vm, postavena na chipsete amd 690g, mam tam sempron le-1250, CF kartu, redukcia s cm9, 1 sietova karta, funguje aj integrovany ethernet, podtaktoval som to na 1GHz a spotreba je 38W.
0 x