Zdravim, uz si nevim rady a verim, ze se tady najdou treba lide, kteri s tim muzou uz mit nejakou zkusenost .... tedy prosim o radu s timto :
Mam switch pred GW kde se me schazeji paterni spoje ... switch pouziva port-based-vlan aby trafik z kazdeho portu mohl tect jen na port spolecny (tedy k GW) ... v beznem provoze by si mel switch pamatovat, ze treba MAC YXYXYXY ... prisla z portu 2 .. a tedy jeji zpetny trafik (trafik od GW -> user) zase hodit na port 2 ..... nicmene v mem pripade se switch z nevysvetlitelnych duvodu rozhodne jednou za cas, ze jednu MAC (pokazde jinou jak by si proste vylosoval, ktera to bude zrovna ted) proste zapomene ... a jeji zpetny trafik pak strci do vsech portu (chovani jako by mac neznal) .... nevim uz cim to muze byt ... neni to preplnena tabulka bo me switch zahlasi v danou chvili treba 530 macu ... coz na switch s pameti 8tis macu nemuze byt zadna zatez ? .... proste on tu mac zapomene a az po nejakem case se ji treba zase nauci .......... a ted to hlavni .. neni to zavisle na switchi - jako, ze by byl vadny kus ... na danem miste vyzkouseno HP 2510-24 .... druhy stejny kus HP ... pak 3com 4200 12port .... a proste chovani identicke .... tudiz kdo nebo co a jak donuti switch "zapomenout" jednu mac z tabule ???
Diky za kazdou radu ...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Switch ztraci nahodne jednu MAC -- ?
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Switch ztraci nahodne jednu MAC -- ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
-
A neděje se ti náhodou v tom okamžiku, to že se ti objeví na všech zařízeních na switchy velký provoz? Upřesním moji situaci: MK AP 10 klientů přes EoIP tunely (tyto tunely na tom AP v bridgi s ETH). Najednou naskočí na všech portech (tunelech) bridge např provoz 2Mbit/s. Kouknu na jednoho klienta v routeru a tam přes torch vidím provoz úplně jiné IP. Jednou když to bylo neúnosné jsem tedy restartoval switch se zmiňovanou konfigurací (port based Vlan - všichni se vidí jen s portem co jde ke GW) a přestalo to. Radši jsem ho vyměnil a od té doby jsem to neviděl. Bohužel si myslím, že to nezpůsoboval ten swicth, ale prostě nějaké zařízení v síti.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a ktere zarizeni v siti ?? .. dik
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
-
To nevím, nikdy jsem nepřišel na to co se vůbec děje. Nejspíš se ten switch zblázní nebo ho něco zblázní a prostě s jednou MAC neví co tak ji posílá na všechny porty atd. Už jsem zde zakládal podobné téma ale nikdo neodpověděl.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hm ... on totiz asi nikdo nevi co s tim ..
... no uvidime treba se tu nejaky borec ukaze ...

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Tohle se mi tu dělo taky, pak jsem zjistil, že to dělal kabel co měl cca 100m a po asi polovině délky šlo ještě poe pro MP90. V tom kabelu asi běhal nějakej bordel a ten switch z toho blbnul. Pak jsem před ten poe injektor vložil obyč stolní 5port swicht a od tý doby je klid.
0 x
Dade_Marfi píše:hm ... on totiz asi nikdo nevi co s tim ..... no uvidime treba se tu nejaky borec ukaze ...
prepac ze som neodpovedal na tvoju pm takze:
http://www.ciscosystems.com/en/US/docs/ ... #wp1036199
toto je dolezite:
Switch(config-if)# switchport block unicast Blocks unknown unicast forwarding to the port.
Overview of Flood Blocking
Occassionally, unknown unicast or multicast traffic is flooded to a switch port because a MAC address has timed out or has not been learned by the switch. (This condition is especially undesirable for a private VLAN isolated port.) To guarantee that no unicast and multicast traffic is flooded to the port, use the switchport block unicast and switchport block multicast commands.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hmm .. u cisca pekne .. ale .. ja tam cisco nemam .. takze tohle bohuzel asi nemam jak pouzit .. ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše: proste on tu mac zapomene a az po nejakem case se ji treba zase nauci .......... a ted to hlavni .. neni to zavisle na switchi
A neskusal si len zvacsit mac-address-table aging-time. Tato hodnota sa da menit aj na lacnych switchoch a je to vlastne cas pocas ktoreho si switch drzi mac adresu v tabulke.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
chapu ... ale kdyz mu ten cas vyprsi on mac smazne a z dane mac adresy jde neco na branu (treba jen ping) mel by si switch tu adresu zase zapamatovat ? coz se ale nestane ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education