❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB433 (AH) - kernel failure
Re: RB433 (AH) - kernel failure
No, dyt rikam, ze nevim co je to za soubor. Myslel jsem si ze to je nejaky log pri padu.
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby
-
- Kontaktovat uživatele:
novajz píše:Myslel jsem si ze to je nejaky log pri padu.
Jak již bylo výše řečeno, ten jde ve výchozím nastavení do /dev/null. Možná kecám, ale nevím teda nic o tom, že by se někam ukládal a dalo se k němu nějak standartním způsobem(čti klikáním ve Winboxu) dostat.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Když mi padal RB600 tak jsem z beznaděje odeslal ten soubor miktroťákům, do dvou hodin se mi vrátila rada, ale úplně nesmyslná. měl jsem tehdy verzi RC10, lepší nebyla a oni mi radili ať si jí tam nahraju a udělám reboot, z beznaděje jsem to i zkoušel, ale pomohl až novej BIOS
0 x
bios jsem tam daval. Verzi 2.16 a nic, ach jo. Nikomu to pry nedela, tak to bude asi rukama.Ale nastvavuju je porad stejne. 

0 x
Novajz
Zdravíčko. Obávám se, že chyba nebude v tvých rukou! Nebo je máme uplně stejně levé. Já minulý týden nasadil první 433ku s pocitem, jakou to nedělám skvělou věc. Jak sem se mílil.. Včera jsem potřeboval dělat nějaký úpravy a ejhle jak jsem narazil. Z winboxu mě to po 3 minutách vykopne a při příštím pokusu o nalogování hlásí: Could not connect (port8291) - connection refused. Pro opětovné přihlášení pomůže jen reboot!! Přes telnet se mi to tvářilo o něco funkčnější. Jináč mizející ifaci ve winboxu a podobná havěď je na tom naprosto běžná. Stejné potíže jsem pozoroval na všech verzích ROS, které jsem zkoušel (3.6,3.8,3.9). Dnes testnu ještě 3.10ku, u které v novinkách píšou, že byly opraveny náhodné pády RB433. Tak vám dám vědět, jestli to bylo něco platné..
0 x
Beginner jak svině
zrovna planuju vymenit jeden spoj za RB433AH a nasadit ho rovnou do nstreme2 .
Podle toho , co tu ctu, tak bych ty masiny mel radeji nerozbalene vratit
Mno, vyzkousim, ale necham si pro jistotu stary spoj
Podle toho , co tu ctu, tak bych ty masiny mel radeji nerozbalene vratit

Mno, vyzkousim, ale necham si pro jistotu stary spoj
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
nevim jak vam ale me prestaly mizet interfacy a podobne haluze ve verzi 3.10 jsou to teda vetsinou jen klienti 411 client,routing,nat.Na 1PC router jsem dal 3.10 kvuli Dude a bezi to naprosto v pohode jeste tam testuju L7.
0 x
Potvrzuju!! Hned ráno jsem na tu mou slavnou 433ku naložil 3.12ku a světe div se, winbox drží! Ifaci taky zůstávají, tak snad to bude pro tentokrát v klidu. Už mě přestávalo bavit jezdit 10x denně restartovat bod pojistkama, abych se na něj mohl z kanclu připojit na 3 minutky
. Tak možná ten nstreme budete moci vyzkoušet.. ale naostro bych si to stejně nelajs..

0 x
Beginner jak svině
No, takže nejsem sám. Podobně mi to dělalo i to, co se píše zde: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=24324&p=121789 Akorát i když jsem měl zapojené 100mbit kable. už fakt nevím. 4 kusy tohleto dělaj. Ale je zvláštní, že když jsem na tom já sám, tak to jede OK i 10mbit FD, ale jak na to pripichnu kabel na kterem visi cca sest klientu, tak to jde do kytek. Samozrejme ze jsem zkousel prepinat 10/100mbit na ethernetech.
0 x
Novajz
Dělalo mi to taky .... teplota teplota teplota...jak je to na slunci a je vedro jde to do kopru tak bacha na to
0 x
Taky se musím bohužel přidat. Moje první zkušenost s Routeboardy je s RB433, ale opravdu mě to zklamalo. Mám 2 spojené RB433 přet ether2 a jsou napájené přes POE 24V zdrojem 39W, každý zvlášť po 16, resp. 20 metrech UTP, které zvládne napájet přes POE i Zcomax WA2204 z 12V zdroje po 22 metrech kabelu, takže kabelem bych to neviděl. Problém mám stejný jako výše popsaný, jeden RB se neustále restartuje a v logu vidím jen něco o kernel failure. V každém RB jsou 2 karty R52 a OS mám ve verzi 3.10. Nevěděl by někdo co s tím? Zajímavé je, že druhý RB je v pořádku a třetí RB, který je použit jako uplink pro tyto 2 se taky jeví zdravě, může to být na reklamaci? Začalo to dělat asi po 2 dnech provozu...
0 x
forkman21 píše:Taky se musím bohužel přidat. Moje první zkušenost s Routeboardy je s RB433, ale opravdu mě to zklamalo. Mám 2 spojené RB433 přet ether2 a jsou napájené přes POE 24V zdrojem 39W, každý zvlášť po 16, resp. 20 metrech UTP, které zvládne napájet přes POE i Zcomax WA2204 z 12V zdroje po 22 metrech kabelu, takže kabelem bych to neviděl. Problém mám stejný jako výše popsaný, jeden RB se neustále restartuje a v logu vidím jen něco o kernel failure. V každém RB jsou 2 karty R52 a OS mám ve verzi 3.10. Nevěděl by někdo co s tím? Zajímavé je, že druhý RB je v pořádku a třetí RB, který je použit jako uplink pro tyto 2 se taky jeví zdravě, může to být na reklamaci? Začalo to dělat asi po 2 dnech provozu...
Upgraduj na v3.13 tam to prestane delat
Mel sem ten stejny problem s restartama a upgrade to vyresil... uptime pers 50 dni - nevim o nem....
0 x
Jan Ptáček
na jednom novym bode mam nasazenej RB433AH jako AP (2x AP) , uptime 15 dni bez problemu, MKv3.10 . Napajeni : 12v z pc zdroje
na jinym bode to same, s MKv3.14
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:na jednom novym bode mam nasazenej RB433AH jako AP (2x AP) , uptime 15 dni bez problemu, MKv3.10 . Napajeni : 12v z pc zdroje
ono - ja sem mel RB 433 pripojeny ke svemu notebooku s verzi 3.10 a noprob... po nastaveni sem kabel prepojil do PC od zakaznika najednou z niceho nic se RB zacal restartovat... jakmile sem kabel dal do sveho notebooku, tak zase OK..... prehral sem verzi na 3.13 tusim a problem zmizel....
0 x
Jan Ptáček