To už si v tom Mikrotiku dělaj kozy? Proč doprdele neudělají nativní napájení 48V místo toho abysme dokupovali měniče za litr s určitě shitovskejma elytama a původní zdroje hodili do koše?
https://www.discomp.eu/mikrotik-open-frame-napajeci-zdroj-pro-nove-ccr-r2-12v-85w_d90615.html
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CCR r2 48V ?
Neodpovím ti přesně na tvoji otázku, ale ccr r2 má jinak navrhnutou desku. Stará byla myslím na 24V a nová je na 12V. Takže to DC-DC tam bejt prostě musí. Nikdo ti nebrání dát si tam svůj stepdown 48V=>12V.
Taky by jsi totiž mohl frfňat že tam je shit DCDC už z výroby tak jako tak.
Taky by jsi totiž mohl frfňat že tam je shit DCDC už z výroby tak jako tak.
0 x
Lepčí jak drátem do oka.
Jenom o ccr R2 sem nikde se nic ne dočetl.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
mno ccrko žere v maxu okolo 70W to znamená že tam bude nějakých 5,8A ???? no to je hnus fakt 
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Cheprer píše:Lepčí jak drátem do oka.
Jsou to například tyto nové CCR1036
https://i.mt.lv/cdn/rb_files/CCR1036-8G ... 152400.pdf
0 x
Pintero píše:Chápu že tam step down být musí, co nechápu že tam není rovnou...
A keby je tam rovno 48V menic a neni tam 230V AC tak by si tiez picoval...preco tam nedali 230
1 x
Víte někdo skutečné parametry toho zdroje? V datasheetu je jen +48V bez žádného intervalu - což je tedy někdy docela problém, třeba u IMCO zdrojů, které jedou na 56V. Pak by to znamenalo použití dalšího DC/DC měniče (nebo opravdu kuchání a použití vlastního dovnitř CCR).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Mikrotik proste zdroje neumi nikdy neumel a umet nebude howk 
0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
To je fakt, ale v poeswitchi to dodává evidentně někdo a je to osazeno velmi slušně.
0 x
To jo no, to nemeni nic na tom ze v ccrkach to proste posrali jako mit pripravenej zdroj pro kazd ccrko na siti mi prijde jako blbost
neli zalozni stroj
0 x
S_a_M píše:To jo no, to nemeni nic na tom ze v ccrkach to proste posrali jako mit pripravenej zdroj pro kazd ccrko na siti mi prijde jako blbostneli zalozni stroj
Zdroje k CCR jsem nikdy neřešil. Původní šel do koše, CCR jelo na meanwellu/BKE přímo a nebyly žádné problémy.
0 x
Ja to uvedl jako priklad...
0 x