❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod hapi » 6 years ago

coolerman1 píše:ja som nahodil RC1 na spoj basebox5 a 911 lite 5 ac anteny jirous 24 protocol 802.11 3km a rychlost sa zdvihla s cca 20 mbit na 50mbit ,72 sieti v okolo

edit : skusil som 802.11 RC1 na sxt lite ac ako klient a RBM11G - 6.43.4 a priepustnost sa zdvihla z 80 mbit na 100mbit,tak to vyzera ze vylepsili klienta

vzhledem k tomu že rc1 upravy nemá tak je problém jinde :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 6 years ago

neni pravda, RC1 si můžeš stáhnout celou dobu přímo ze stránek MK a je tam mimo jiné:
*) wireless - improved AR5212 response to incoming ACK frames;
*) wireless - improved system stability for all ARM devices with wireless;
*) wireless - improved system stability for all devices with 802.11ac wireless;
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Sidi

Příspěvekod Sidi » 6 years ago

hapi píše:
coolerman1 píše:ja som nahodil RC1 na spoj basebox5 a 911 lite 5 ac anteny jirous 24 protocol 802.11 3km a rychlost sa zdvihla s cca 20 mbit na 50mbit ,72 sieti v okolo

edit : skusil som 802.11 RC1 na sxt lite ac ako klient a RBM11G - 6.43.4 a priepustnost sa zdvihla z 80 mbit na 100mbit,tak to vyzera ze vylepsili klienta

Podle citací, které tu jsou v RC1 řešili 802.11, v RC3 Nv2. Takže pro coolermanovu situaci je fix už v RC1
0 x

felix

Příspěvekod felix » 6 years ago

Potvrzuji zlepšení na arm nv2 klientech po nahrání 6.44rc3 připojených na mipsbe 6.43.4.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 6 years ago

když se pokouším aktualizovat mipsbe 6.43.8 na 6.44rc1 pomocí jednotlivých balíčků, ať už formou downloadu přímo z boardu nebo vložením do Files, končím chybou:

mk_error.png
mk_error.png (6 KiB) Zobrazeno 3667 x

stalo se někomu? Pomužívám pouze balíčky advanced-tool, security, system, wireless

Díky.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Rosak

Příspěvekod Rosak » 6 years ago

V changelogu stabilní verze 6.43.12 se píše "upgrade - made security package depend on DHCP package".
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Rosak píše:V changelogu stabilní verze 6.43.12 se píše "upgrade - made security package depend on DHCP package".

sem slepej, díky
0 x

Jirka Lazorčák

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 6 years ago

Sidi píše:
hapi píše:

Podle citací, které tu jsou v RC1 řešili 802.11, v RC3 Nv2. Takže pro coolermanovu situaci je fix už v RC1

Vzhladom k tomu ze testy robim vzdy v tom istom case tak tie zmeny su evidentne .
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 6 years ago

Nevíte někdo co s tímto ? Zkousel jsem nainstalovat routeros_arm_6_44rc3.npk ... neni nekde all packages ke stazeni abych si vybral balicky ?
Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG (24.24 KiB) Zobrazeno 3590 x
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 6 years ago

jen mi není jasné aby to fungovalo dobře jestli musí být ta oprava na AP či na CPE či na obou?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 6 years ago

rc3 zatim vyšla jen pro ARM. Takže to prostě nahraj na ARM a sleduj změny. Stačí klidně jen na jednu stranu spoje pokud druhá není ARM.
0 x

CrazyApe

Jsem odinstaloval hromadu veci z ARM LHG zbylo mi tam asi 8 balicku a stejne to tam nedostanu :/
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 6 years ago

Dej tam poslední stable, aktualizuj včetne biosu a pak po restartu tam dej tu rc3.
0 x

CrazyApe

Ladik píše:Dej tam poslední stable, aktualizuj včetne biosu a pak po restartu tam dej tu rc3.

Dal jsem 6.43.12, bios , 9 balíčků tam mám, nahral ten NPK dal reboot a mam právě nedostatek mista. Nechapu...
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

CrazyApe píše:
Ladik píše:Dej tam poslední stable, aktualizuj včetne biosu a pak po restartu tam dej tu rc3.

Dal jsem 6.43.12, bios , 9 balíčků tam mám, nahral ten NPK dal reboot a mam právě nedostatek mista. Nechapu...

stejnej problém. Na některých to prošlo, na některých ne
0 x

Jirka Lazorčák