❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

cAP ac - neustále se restartuje

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
pavel1tu

cAP ac - neustále se restartuje

Příspěvekod pavel1tu » 7 years ago

cAP ac mi sám od sebe přestal fungovat - router ho ani nevidí, nešlo na něj ani ping, winbox nic.

Když ho připojím přímo k PC, sí´tovka hlásí link, pak to spadne, link a pořád dokola.
Nelze na něj ani pinknout.

1) restart do továrního - nepomohl, po restartu ani ping, ale už se neztrácí link
2) NETINSTALL ho nevidí .... (dělal jsem ho podle návodu, držet RESET až zhasne PWR)

nějaký nápad ?

děkuji
0 x
Vím co je proud a napětí. Tudíž tuším co je "1" a co "0". Přečetl jsem si co je TCP/IP na wiki. Tak berte mé příspěvky podle toho :-)
RB760iGS, RBcAPGi-5acD2nD

ef

Příspěvekod ef » 7 years ago

Netinstallem to podle mě musí jít spravit. Na PC, na kterém spouštíš netinstall, zakaž všechny síťovky a bezdráty, krom té přes kterou budeš netinstall potřebovat. IP adresu pro boot jsi nastavil? Firewall na PC vypnul?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Popř. je dobré vyzkoušet funkci Netinstalu na jiném RB. Různé RB se chovají různě a tak je dobré problém "rozpůlit". mpcz, 26.8.18
0 x

pavel1tu

Ještě vyzkouším druhý PC a pak druhý MT ....

Na tomhle jsou W10 - FW jsem vypnul, možná ještě antivir nebo se přihlásit jako ADMIN (to jsem vynechal) .... všechny IP jsem nastavil dle návodu od MT.

Platí dle návodu od MT ty IP adresy co tam píší , že ?
Na netu mimo MT se píše o 10.1.1.xx, na Wiki MT 192.168.88.xx
0 x
Vím co je proud a napětí. Tudíž tuším co je "1" a co "0". Přečetl jsem si co je TCP/IP na wiki. Tak berte mé příspěvky podle toho :-)

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

je jedno jaký tam dáš když jsou v rámci jednoho Cčka. Tedy na PC třeba 192.168.0.1/24 a v netinstalu nastaveno 192.168.0.2. Samozřejmě nutnost u cAP AC je mít pokud možno poslední netinstall.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pavel1tu

Nepovedlo se na 3 PC s W10 ... nevím proč . Na W7 pak už ano.

Netinstall funguje trochu jinak než jsem to pochopil z manuálu.

1) RESET při zapínání držet více jak 15s (klasika - USR svítí, bliká, svítí, poté zhasne).
2) Pak to chce vytrvat - ona se USR opět rozsvítí za delší dobu (tady jsem to vždy vzdal), ale až nyní je aktivní Netinslall a teprve zde to po chvilce najde MIKROTIK.
3) Nahrávání probíhá klasicky dle manuálu + RESET se provede sám.
4) Po restartu svítí jen a pouze modrá LED, poblikává link na LAN1, USR nesvítí, IP je 0.0.0.0 ale Winbox to najde a lze spustit základní, předefinovanou nebo natáhnout vlastní zálohovanou konfiguraci - pak se po restartu teprve rozsvítí USR LED :-)

PS: možná to takto má fungovat, ale z manuálu jsem to pochopil jinak
0 x