Jinak k te debate o zapinani MB, k tomu reknu jen tolik ze pri dnesnich cenach a dobrych UPSkach si takovou desku nasadi do provozu jen pitomec - nespolehlive,vypadky, atd. proste fuj. na domaci FTP budiz na router ne.
net.work píše:Zdravim vas, SORY za TROSKU OT, ale problematika je podobna:::: koupil jsem UPS Trust 950VA... vse jede jak ma, ale ma to jeden hacek -- kdyz se uplne vybije - uz nenaskoci... teda aspon co ja sem zkousel - po uplnem vybiti a opetovnem zapojeni tak ani po cca 5 minutach nenaskocila... nemam s tim zadne zkusenosti, musi se UPS nejakou dobu nabijet nez naskoci? nebo pokud je to vlastnost, lze to nejak primo v ni zmenit?
Diky za odpovedi...
Maxik píše:...... Jinak k te debate o zapinani MB, k tomu reknu jen tolik ze pri dnesnich cenach a dobrych UPSkach si takovou desku nasadi do provozu jen pitomec - nespolehlive,vypadky, atd. proste fuj. na domaci FTP budiz na router ne.
Repkins píše:Buchar píše:paja78 píše:sveho casu jsem daval mezi ty dva piny odpor a kondenzator, ale nepamatuju si ty hodnoty... uz je to dost davno, ale ficelo to perfektne.
Prosim, prosim smutne koukam, zjistil by jste to? Predem dekuju.
Nekoukej smutně, koukej rači používat obsah svojí lebky...(nic ve zlým)
Co třeba dát tam trimr, kterým si nastavíš odpor dle konkrétní desky??? Nebo na zkoušku dát trimr, vyzkoušet funkčnost, změřit jeho odpor a nahradit ho obyč odporem??
A u některých desek jsem se setkal s tím, že když v BIOSu neměla funkci autostartu, stačilo flešnout na novou verzi a tam už to bylo zakomponováno.
Besito píše:Repkins píše:Buchar píše:paja78 píše:sveho casu jsem daval mezi ty dva piny odpor a kondenzator, ale nepamatuju si ty hodnoty... uz je to dost davno, ale ficelo to perfektne.
Co třeba dát tam trimr, kterým si nastavíš odpor dle konkrétní desky??? Nebo na zkoušku dát trimr, vyzkoušet funkčnost, změřit jeho odpor a nahradit ho obyč odporem??
A u některých desek jsem se setkal s tím, že když v BIOSu neměla funkci autostartu, stačilo flešnout na novou verzi a tam už to bylo zakomponováno.
No a co tam dát normální reverzní relé místo nějaké elektroniky o 6ti součástkách? Koupil sem reverzní relátko které má cívku na 12V... Když proud neni tak se "tlačítko na PC" drží ve stisknuté poloze a jakmile PC naskočí, tak relé vypne... Funguje to skvěle a nemusím nic vymýšlet
Buchar píše:Besito píše:Repkins píše:Buchar píše:paja78 píše:sveho casu jsem daval mezi ty dva piny odpor a kondenzator, ale nepamatuju si ty hodnoty... uz je to dost davno, ale ficelo to perfektne.
No a co tam dát normální reverzní relé místo nějaké elektroniky o 6ti součástkách? Koupil sem reverzní relátko které má cívku na 12V... Když proud neni tak se "tlačítko na PC" drží ve stisknuté poloze a jakmile PC naskočí, tak relé vypne... Funguje to skvěle a nemusím nic vymýšlet
Prosim te Besito, bylo by to dobre necist diskuzi od konce .... napsal jsem na zacatku:
Ubastlil jsem elektroniku o 6 soucastkach s miniaturnim 5V DIL relatkem, ktere po zanuti proudu za asi 200ms sepnou rele a po 3 sec jej drzi v sepnutem stavu. Vystup rele vyuzivam pro vyzkratovani tlacitka na bedne PC.
... a ted konecne ta otazka, je nekde definovano jak dlouhy cas je potreba pro zapnuti PC a jak dlouhy cas je pro podrzeni tlacitka na bedne PC pro vypnuti a to vcetne tolerance +/- ?
... ja to potrebuju vedet z toho duvodu, ze si chci par techto plosnacku osadit dopredu a zalit je zalevaci hmotou a hned v pr. potreby jej nasadit a ne potom resi vymenu R C soucastek.
Besito píše:Buchar píše:Besito píše:Repkins píše:Buchar píše:paja78 píše:sveho casu jsem daval mezi ty dva piny odpor a kondenzator, ale nepamatuju si ty hodnoty... uz je to dost davno, ale ficelo to perfektne.
Prosim te Besito, bylo by to dobre necist diskuzi od konce .... napsal jsem na zacatku:
Ubastlil jsem elektroniku o 6 soucastkach s miniaturnim 5V DIL relatkem, ktere po zanuti proudu za asi 200ms sepnou rele a po 3 sec jej drzi v sepnutem stavu. Vystup rele vyuzivam pro vyzkratovani tlacitka na bedne PC.
... a ted konecne ta otazka, je nekde definovano jak dlouhy cas je potreba pro zapnuti PC a jak dlouhy cas je pro podrzeni tlacitka na bedne PC pro vypnuti a to vcetne tolerance +/- ?
... ja to potrebuju vedet z toho duvodu, ze si chci par techto plosnacku osadit dopredu a zalit je zalevaci hmotou a hned v pr. potreby jej nasadit a ne potom resi vymenu R C soucastek.
Nechci rejpat, ale v tom je právě ten for, že to reverzní relé (bez zbytečných 6ti dalších součástek) sepne jen na dobu, než PC naskočí... takže se nemusí řešit délka sepnutí...
Podle předposledního příspěvku soudim, že ty vyřazené PC z banky byly bud Compaq a nebo Dell