❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik RB3011UiAS

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
karci

Mikrotik RB3011UiAS

Příspěvekod karci » 7 years ago

Zdravím,
mám taký celkom veľký problém s routerom Mikrotik RB3011UiAS. Použil som ho ako bránu pre malú časť siete. Beží tam 9 pravidiel firewallu, 3x maškaráda, 2x nat, DNS cache a vlastne nič len routujem ( aj to som vypol ). Problém je že na vstupe od ISP mám 100 Mbps full duplex - ak linku merám priamo na PC tak linka ďaleko presahuje dohodnuté parametre ( 280 down/ 116 up ), ak ale sa pripojím cez router - NAT, tak namerám linku len okolo 10 down, 10 up a u zákazníkov po rádiu ani toľko 10 down, 1 up. Predtým tam bol MIKROTIK hEX PoE 128 MB RAM, 800 MHz, 5x Gbit LAN, USB, SFP, PoE 802.3at, L4 a bolo všetko OK.

Neviete poradiť v čom by mohol byť problém ? Ďakujem.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Bych řekl, že některý z portů budeš mít jen na 10 Mbit.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

karci

Kontroloval som všetky porty su 1 Gbps. Bol by by niekto ochotny pomoct s konfiguráciou ( vytvorím prístup do MK ), kontrolou ? Už som z toho zúfalý. Samozrejme za konfiguráciu a pomoc zaplatím.

Ďakuje.

ludvik píše:Bych řekl, že některý z portů budeš mít jen na 10 Mbit.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Klidně pošli přístup, mrkneme na to... v logu nenaskakují nějaké chyby? Kabely jsou OK?
0 x

Valerii

Příspěvekod Valerii » 7 years ago

Jednou jsem mel problem. Taky rychlost byla cca 10 up, 10 down. Do konce problem byl v spatne nacvaknutem konektoru.
Pro jistotu zkontrolujte ten kabel za NATem.
0 x

cmgn

Příspěvekod cmgn » 7 years ago

Není za tím další Mikrotik? Není jedno z těch zařízení připojeno do portu 1? Občas se nám stalo, že pokud byl nějaký menší Tik připojen k jinému vzdálenějšímu Tiku skrze UTP přes port 1, vypadávalo to, neslinkovávalo se to, padalo to do 10 Mbit. Stačilo na menším Tiku použít jiný port jak 1 a vše OK. Stalo se nám to např. mezi RB3011 a RB951Ui-2HnD nebo RB750Gr2 a RBSXT5NDR2.
0 x

karci

Tak uz je po probleme. Akurat neviem celkom v com bol problem. Precvakal som konektory, zamiesal poradie portov. Po tomto to stale bolo nejake divne ... Rychlosti sice stupli ale vsetko bolo veeelmi rozhadzane, nestabilne. Tak som volal ISP a celkom som im vynadal. Vysledok ? Do par hodin, problem odstraneny :thumbsup:

Vsetkym dakujem za pomoc a postrehy.
0 x