❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zdroj pro MIkrotik s ochranou proti prepetim, poradte

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
zubodravec
Kontaktovat uživatele:

zdroj pro MIkrotik s ochranou proti prepetim, poradte

Příspěvekod zubodravec » 7 years ago

Zakaznikovi se opakovane nici zdroj Mikrotik, ma doma spatnou elektrinu. Dum je cerstve postaveny,neni vnasich silach resit elektrinu to si udela zakaznk v ramci reklamace u dodavatele stavby. Mikrotika ma schovaneho v eletroskrini ve zdi s omezenym prostorem,ma tam DIN listy. Tak mne napadlo mu dodat zdroj MDR-10-24 https://www.ges.cz/cz/zdroj-sitovy-na-d ... 07935.html tak vas tady naforu zadam esli vybiram spraven nebo mate rukavu nejakou lepsi alternativu. Zakaznik ma pro domacnost v provozu model MikroTik RB2011iL-IN
0 x

pavelsiman

Příspěvekod pavelsiman » 7 years ago

Meanwell je dobrý nápad mam ich na par problémových miestach a od vtedy ani neviem ze tam boli nejaké problémy. Pokiaľ nejako extra nejde o peniaze tak by som tam dal hlg-40h-24 je to najvyššia rada o mean-well a aj najspolahlivejsia
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

nende tam vecpat UBNT zdroj ? ty neodesly nam snad nikdy, pokud se vyslovene neupekly nekde na sahara puda apod.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

UBNT zdroj a pripojis cez POE IN. Privodnu snoru odstrihnes....MK ma uplne hownove zdroje, vobec sa to neoplati pouzivat...
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 7 years ago

pcwifi píše:nende tam vecpat UBNT zdroj ? ty neodesly nam snad nikdy, pokud se vyslovene neupekly nekde na sahara puda apod.

Mozna by stalo za zkousku poridit zasuvku s prepetovou ochranou.
Tam kde mel uzivatel "spatny proud" jsem UBNT zdroje nekdy vymenil i 2x za rok.
Ale Mikrotik zdroje jsou ruska ruleta, uz mnohokrat se mi stalo, ze novy zdroj odesel do par hodin po instalaci.
0 x

mac0112
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 7 years ago

Já mám názor, že je lepší najít příčinu. Je divné, že zákazníkovi pouze odchází v domácnosti zdroj od Routerboardu. Zdroje od Mikrotiku mají na sobě napsáno, že pracují od od 100 ~ 240VAC kdežto zmiňovaný MDR-10-24 pracuje od 85 ~ 264VAC což je dobré.
Několikrát jsem zničil zdroj (měnič), že se mi přerušoval přívod 230V ve velmi krátkých intervalech. Když to podmínky dovolí, dávám před zásuvku na DIN lištu časové relé (když si elektrikáři hrají a hledají závadu). Nastavím na 5minut a mám jistotu, že 5m interval mi nezničí zdroj.
Používám CRM-81j ale dá to práci najít cenu za 400,-Kč s DPH. Já je kupuji v Libni 3elgroup.cz
0 x