❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB922UAGS-5HPacD - vadna serie ?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Dalibor Toman

RB922UAGS-5HPacD - vadna serie ?

Příspěvekod Dalibor Toman » 8 years ago

vracime vetsi mnozstvi desek ze dvou dodavek (od jednoho dodavatele), protoze ROS nedetekuje wireless interface. Seriova cisla desek zacinaji 7F2407 a 7F2406. V siti nemame nic, co by zacinalo 7F, takze k rozliseni mozna staci uz jen ty 2 prvni znaky.

Pokud mate nekdo dalsi info (napriklad upresneni postizenych seriovych cisel), dejte vedet at se da rychleji orientovat v tom jaka deska je vadna. Od MT jsem se informace o tom, ktera seriova cisla jsou vadna, nedockal.

PS: tyhle desky maji vedle SFP sachty nad power jackem misto dvojice odkrytych tranformatorku (zrejme soucast spinaneho zdroje) jen jednu plastovou kostku. Mozna to odlisuje starou serii od nove (nevim, kdy se ten plast zacal objevovat).
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

SN: 7F2407 by odpovídalo, včera jsem posílal 2ks dodavateli na výměnu se stejným problémem

edit: ta plastová kostka se objevuje už od starších sérií. Pokud si pamatuju dobře, tak jí máme na RBčkách někdy z 2/2016. Teď nevím, jestli tam byla kostka, nebo cívečky s plastem. Spíš mě ale udivuje, že jsou všude osázené klasické elektrolity místo polymerových kondíků jako je na oficiálních fotkách produktu + chybí jeden kus chladiče na čipu (asi rádio).
0 x

ef

Příspěvekod ef » 8 years ago

Potvrzuji 20 ks ze série 7f24 bez bezdrátu. Na nálepce je za sériovým čísle r2. Na starších r2 není.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

To zase Mikrotik pěkně posral celou sérii.
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 8 years ago

no vystupni kontrola u MK za jedna s hvezdickou. Z pasu rovnou do krabicky
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Dnes jsem prošel sklad a 4ks rb922 s chybějící bezdrátovou částí. Mikrotik radí nereklamovat ale poslat email na support.
Prý pošlou speciální balíček který wireless obnoví. Jakmile mě ho pošlou tak můžu zveřejnit zde...
0 x

Dalibor Toman

honzam píše:Dnes jsem prošel sklad a 4ks rb922 s chybějící bezdrátovou částí. Mikrotik radí nereklamovat ale poslat email na support.
Prý pošlou speciální balíček který wireless obnoví. Jakmile mě ho pošlou tak můžu zveřejnit zde...

takze kdyz jsem to reportoval ja, tak jsem byl asi jeden z prvnich a ackoliv jsem napsal, ze mame problem na vsech deskach ze zasilky cca 60ti kusu, tak to technik odsalamoval prohlasenim 'tak je reklamujte'. Pak se asi objevily reporty od dalsich uzivatelu a najednou se Mikrotik probudil a zacal hledat reseni.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 8 years ago

Nenaběhne náhodou po restartu?
Mě se objevilo pár kusů SXT 5 lite ac, kde po zapnutí občas nenajela jedna nebo druhá wlan. Dal jsem tam zatím skript po startu, který spočítá wlan karty a když nenapočítá do dvou, tak restartuje. Všechna tahle SXT bez problémů jedou více než dva měsíce a žádné zatím neumřelo.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

Dalibor Toman

Selič píše:Nenaběhne náhodou po restartu?

zkousel jsem nekolik verzi ROSu (novejsi, starsi nez ta, co byla na desce), smazat CFG a zase reset do defaultu a nic.
0 x

honzam

Dalibor Toman píše:
honzam píše:Dnes jsem prošel sklad a 4ks rb922 s chybějící bezdrátovou částí. Mikrotik radí nereklamovat ale poslat email na support.

takze kdyz jsem to reportoval ja, tak jsem byl asi jeden z prvnich a ackoliv jsem napsal, ze mame problem na vsech deskach ze zasilky cca 60ti kusu, tak to technik odsalamoval prohlasenim 'tak je reklamujte'. Pak se asi objevily reporty od dalsich uzivatelu a najednou se Mikrotik probudil a zacal hledat reseni.

A jaký technik řekl at to reklamuješ? Někdo ze supportu mikrotiku nebo od dodavatele?
Kdy jsi to reportoval Mikrotiku? Díky
0 x

Dalibor Toman

honzam píše:
Dalibor Toman píše:

A jaký technik řekl at to reklamuješ? Někdo ze supportu mikrotiku nebo od dodavatele?
Kdy jsi to reportoval Mikrotiku? Díky

technikem jsem myslel zamestnance MT na support@mikrotik.com. Reportoval jsem 20.7. Opoved prisla ve stejny den:

Hello,
Please contact a distributor, the company you bought the device from, and ask for RMA and further instructions.
You can refer to this ticket nr.: #2017072022000851
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 8 years ago

Dnes jsme obdrzeli vystup od Mikrotiku k zalezitosti - po nahrani pripojeneho ROS NPK souboru do RB a rebootu bude wireless rozhrani normalne detekovane. Zaroven bude tato oprava soucasti nove publikovane ROS verze.
Viz. info od vyrobce nize.
0 x

honzam

Here is the Fix package: https://www.mikrotik.com/download/share ... 5_mips.dpk
Simply upload it and reboot, just like with any RouterOS package.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

v RC 3 6.41 je už *) rb922 - restored missing wireless interface on some boards;
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...