❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinka: rb3011
Re: Novinka: rb3011
ja mam rb3011 uz mesiac a pol na reklamacii, ani chyru ani slichu co s tym, tam mi odisiel eth2 a 5-9 a celkovo to mrzlo po par manutach jazdy.. Asi vadne kusi..
0 x
mam v provozu 3011tku s 6.35rc16, rikal sem si, je to docasna vec, žel uz to s ni bezi pul roku. Tak sem si rikal, frknu tam 6.37, zel upgrade neprosel. Pri 2 pokusu se pro jistotu cely RB zasekl na hlasce displaye : Starting Kernel , nutno odpojit od napajeni aby nabehl. Kurna jestli neprojde upgrade ani po nahrani balicku do Files a rebootu, tak jak ? to to musim prohnat NetInstalem ? Paradoxni je, ze zlobi jen jeden kus, dalsi 2 zcela ok. Jinak je to povedeny kus HW, tak povedeny, ze se na nej ceka i 2 mesice...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
mam odsledovane ze vzdy nieco pol roka od zaciatku predaja ide onicom...treba pockat...kym vyjdu novsie revizie...
0 x
jaké používáte fronty na ethernety? s tou only hw mi to kolem 100Mb začne mírně dělat PL...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
ppp76 píše:Tak dnes nasazena dalsi rb3011, bral sem varku 10 kusu predchozich 7 ok u osmeho kouksu problem ethernety 7.8.9. dam na ne ipku a nejde pingnout a na zarizeni na nem se nepripojim , nasazena posledni verze zadna zmena... pozoroval taky nekdo?
Zdravím, podařilo se to nějak vyřešit? Mám stejný problém, RB3011UiAS-RM, ROS v6.37.1 (poslední stable), dělalo to i s 6.35.4 (ta verze tam byla po vybalení z krabice). Porty 6 - 10 se tváří plně funkční, ale spojení přes ně nefunguje. Když je nastavím jako switch (port 7 - 10 slave, 6 master), tak spolu připojená zařízení komunikuje, ale router samotný musím mít připojený kablíkem mezi ether 5 a ether 6. Předtím jsem tam měl RB2011 a ta tyhle problémy nikdy neměla. Akorát přestala stačit výkonem a stovkovými porty, proto jsem koupil 3011.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
vyreklamoval sem dostal novou a mezitim nasazeno dasich 10 kusu a vsecky uz ok
0 x
pokud něco nefunguje tak to reklamuj. Podle mě všechny tyhle problémy jsou spojený s vadným HW a ne se špatnym SW. Jestli to 3 kusy z 10 dělaji tak je prostě problém s HW jako většina problémů s routerboardy tak bejvá.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
nejake zkusenosti s tim ze by se ztracel link pri osazeni MikroTik SFP 10/100/1000M RJ45 ? s RoS 6.36 se mi jich tam nakupilo za mesic klidne i 50...ted zatim po vymene RB ( protoze stary ne a ne a nesel upgradnout na novejsi RoS) a RoS 6.37.1 je zatim klid, je to ale teprv 1 den... V dalsim mam troufam si rict stejny SFP, jen se identifikuje jako IPmedia, RoS 6.36rc28 a za 140 dnu 12x padnul link. Problem neni v kabelech ani zarizeni, na ETH to drzelo jak pribetonovane, jenze porty se vyplacaly a musel se tedy 1 pridat.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Uvažuji o nasazení RB3011 na jeden distribuční site, tak bych se rád zeptal na zkušenosti.
Po zařízení potřebuji čistě routing + OSPF, žádny shaping, firewall, NAT ani bridge. Výhledově OSPFv3 a možná MPLS. Požadovaná propustnost 1 Gbps. Podle tabulek z routerboard.com by to neměl být s fastpath problém, zajímá mě ale reálná zkušenost z provozu a hlavně současná stabilita HW i SW. Líbí se mi, že je to fanless řešení s 24 VDC power in a nízkou spotřebou.
Po zařízení potřebuji čistě routing + OSPF, žádny shaping, firewall, NAT ani bridge. Výhledově OSPFv3 a možná MPLS. Požadovaná propustnost 1 Gbps. Podle tabulek z routerboard.com by to neměl být s fastpath problém, zajímá mě ale reálná zkušenost z provozu a hlavně současná stabilita HW i SW. Líbí se mi, že je to fanless řešení s 24 VDC power in a nízkou spotřebou.
0 x
Muze nekdo tedy srovnat nebo dat echo jak je to s vykonem? konkretne tento model? https://www.i4wifi.cz/LAN-10-100-1G/Rou ... oE-L5.html
Cca 100-150Mbit cca 90 SQ. Utahne to tak aby cpu nelital nad rekneme 30%?
Cca 100-150Mbit cca 90 SQ. Utahne to tak aby cpu nelital nad rekneme 30%?
0 x
www.generalnet.cz
Obecně rb nejsou na queues udělaný. Nikdy to nebude žádná výhra. Mám nasazeno s tree kde je asi 20položek a je tam přivedená 100mbit optika a šlape to v poho do 10%, ale to je nic neříkající. Trafik tam není trvalý. Na gw bych si to na 100m dal, ale na shaping radeji atom.
0 x
Chtel bych ho dat jako gw mensi casti site. cca 160kl kazdej QT down a up, cca 200M konektu a pocitam tak 14k paketu. vic asi nic. Ma nekdo neco podobnyho?
Diky
Diky
0 x
Ahoj, mame podobne nasazeni, v jedne casti vetve site je nasazen a dela SQ pro cca 500kl, konekt 450M a kolem 32-36k paketu, CPU load kolem 60-70% při spicce. Jede to dobre, ale pujde tam CCRko radsi.
basty píše:Chtel bych ho dat jako gw mensi casti site. cca 160kl kazdej QT down a up, cca 200M konektu a pocitam tak 14k paketu. vic asi nic. Ma nekdo neco podobnyho?
Diky
0 x