❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LHG 5 - zkušenosti

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: LHG 5 - zkušenosti

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

??
To je co za legraci: "není vidět"? To se snad fresnelka ani nějak moc řešit nemusí?
mpcz, 31.08.2016
0 x

mpcz

mpcz píše:Nevím, výzkum trvá, já vidím na rentgenu pouze homogenní hmotu, počkáme, uvidíme, třeba to již někdo řešil a svěří se.
mpcz, 30.08.2016

Zdravím,
tak už se to vyřešilo. Mřížka je homogenní, po změně parametrů je to už vidět krásně. Je to opravdu nějaká AL slitina. Na povrchu je velice tenoučká vrstvička plastu nebo barvy, která je tak tenká, že ji rentgen ani nezaznamenal nebo jsem spíš čekal, že bude tlustější. Vše je tedy jasné. Když vezmu v úvahu, že výrobci parabol se předhánějí, kdo vyrobí přesnější a hladší parabolu, je to s podivem, jak to funguje za minimální náklady. Už když se po povrchu přejede rukou, je vidět, jak je parabola parádně křivá.
mpcz, 01.09.2016
0 x

mpcz

mpcz píše:Zdravím,
dvě věci: odhaduji, že spoj s 2x LHG 5 - 1.200m bude bez problémů. Pár jich mám, 80 / 80 jedou všechny jak z praku. Ta neznámá do rovnice je samozřejmě naše oblíbené téma - rušení a obsazení kanálů v daném místě.
Kalkulačku ti můžu poslat, je to nejlepší kalkulačka, co jsem viděl :D , budeš spokojený, když tak SZ.
mpcz, 31.08.2016

Zdravím,
chci odeslat zájemcům soubor s kalkulačkou WIFI. Akorát nevím, jak se to tady dělá. Poradí prosím někdo?
Děkuji, mpcz, 01.09.2016
0 x

Wakodaf

Příspěvekod Wakodaf » 8 years ago

mpcz píše:
dvě věci: odhaduji, že spoj s 2x LHG 5 - 1.200m bude bez problémů. Pár jich mám, 80 / 80 jedou všechny jak z praku. Ta neznámá do rovnice je samozřejmě naše oblíbené téma - rušení a obsazení kanálů v daném místě.
Kalkulačku ti můžu poslat, je to nejlepší kalkulačka, co jsem viděl :D , budeš spokojený, když tak SZ.
mpcz, 31.08.2016

Zdravím,
chci odeslat zájemcům soubor s kalkulačkou WIFI. Akorát nevím, jak se to tady dělá. Poradí prosím někdo?
Děkuji, mpcz, 01.09.2016

to hoď na ulož to nebo tak něco
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 8 years ago

mpcz píše:...Když vezmu v úvahu, že výrobci parabol se předhánějí, kdo vyrobí přesnější a hladší parabolu, je to s podivem, jak to funguje za minimální náklady. Už když se po povrchu přejede rukou, je vidět, jak je parabola parádně křivá.
mpcz, 01.09.2016

Za soufazovy odraz se u reflektoru povazuje obvykle hodnota 1/16 vlnove delky,coz na 5,5 GHz cini cca 3,4 mm[na 17 GHz cca 1 mm].Pri soufazovem odrazu jsou ztraty signalu zpusobene malymi nerovnostmi reflektoru zanedbatelne.
Pokud tedy nepresahuji odchylky na reflektoru cca + - 1,7 mm od idealniho tvaru,nebude mit takovato nerovnost na uroven signalu meritelny vliv.
Co nejmensich odchylek je treba dosahnout u specialnich parabol,u kterych je pozadavek na co nejvetsi potlaceni nezadoucich postrannich a zadnich laloku-tam uz by vyse uvedena odchylka od idealu znamenala narust nezadoucich laloku az o desitky dB,napr.z -60 na - 40 dB -coz ovsem neni pripad LHG 5,jednoduche spise klientske parabolicke anteny,viz napr.vyzarovaci diagramy na

https://routerboard.com/RBLHG-5nD
0 x

mpcz

Wakodaf píše:
mpcz píše:
Děkuji, mpcz, 01.09.2016

to hoď na ulož to nebo tak něco

Zdravím, děkuji, uložto nesnáším,
to Admin: je prosím nějaká možnost poslat malý soubor (204 kB) účastníkovi fóra skrze fórum?
to Kdo chce kalkulačku: připojte do SZ i svůj email.
Děkuji, mpcz, 02.09.2016
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

Ano,
to hapi: ale kolega přece píše, že ta se mu nezamlouvá.
mpcz, 02.09.2016
0 x

mpcz

[quote="dagus"]
to dagus: pokud ještě stojíš o tu kalkulačku, pošli mi prosím email mimo gmail.com. Tento šílený server zahodí přes polovinu emailů, někdy všechny. Hodí se snad jen pro dlužníky, co nechtějí, aby jim chodily faktury.
Dík, mpcz, 16/09/2016
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Gmail zahodi vse? :) ale to je nejaka bejkarna. Jeste se mi nestalo ze by neco zahodil a to mame apps na nekolika firmach a xx free uctu.
0 x

mpcz

To, že žiješ v nevědomosti, neznamená, že nezahazuje. Všechny emaily posílám s doručenkou a přečtenkou a mám svou jasnou statistiku. Víš například to, že jsem ti dnes poslal email já?
mpcz, 16.09.2016
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Ja treba nevidim zadny prinos pouzivat dorucenky. Ty se v principu daji odmitnout. Nebo se pletu? Pokud by to fungovalo na principu dorucenky v sms tak asi ok. Posilals mi mail? Nebo nechapu otazku.
0 x

mpcz

Doručenka a přečtenka je můj výraz laika. Jsem zaučený strojní zámečník, nedoučený, takže ti to bude muset vysvětlit někdo, kdo se v tom orientuje na patřičné úrovni. Domníval jsem se, že by ty výrazy mohly jasně naznačovat, jaký je mezi nimi rozdíl. Přečtenku odmítnout můžeš, na doručenku máš jako uživatel schránky minimální vliv, spíše žádný. A právě z mých statistik doručenek mám jednoznačný závěr, že gmail.com rozhodně nebrat. Ledaže ti nezáleží na tom, jestli k tobě emaily dorazí nebo ne.
mpcz, 16.09.2016
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 8 years ago

signalovo nam vychadza lhg ze je na tom rovnako ako powerbeam 25dBi
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 8 years ago

Tak ty debilní spony co dodávají k LHG jsou už i v nových kusech SXT Lite 5.... Omg to snad není normální...
0 x