MAte niekto skusenosti s touto antenou??
http://www.lancentrum.eu/det/sk/2/35/92 ... 1G5HPnDQRT
o co je to lepsie ako sextant alebo Jirous GentleBOX JC-320
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
QRT-5 (RB911G-5HPnD-QRT)
má to větší zisk a má to větší licenci a je to samozřejmě i dražší 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
sextant s jrc 320 vychadzaju signalovo rovnako....ma niekto porovnane s tymto?
0 x
rado3105 píše:sextant s jrc 320 vychadzaju signalovo rovnako....ma niekto porovnane s tymto?
tak to chlape ani náhodou.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:rado3105 píše:sextant s jrc 320 vychadzaju signalovo rovnako....ma niekto porovnane s tymto?
tak to chlape ani náhodou.
jrc320 ti vychadza lepsie? o kolko?
0 x
nikto netestoval a neporovnaval?
0 x
-
rado3105 píše:nikto netestoval a neporovnaval?
Co te zajima ?. Mam to nasazeny a kupodivu se to chova lepe nez rb912-uag v boxu za jirousem parabolou. Pritom je to stejny firmware a melo by to byt na parabole lepsi, ale neni.
Pres jirous protahnu cca 160Mb u UDP a pres toto neco pres 200Mb . Bohuzel nemam jak to otestovat v TCP. Tam procesor dovoli 60Mb.
0 x
neverhappy píše:rado3105 píše:nikto netestoval a neporovnaval?
Co te zajima ?. Mam to nasazeny a kupodivu se to chova lepe nez rb912-uag v boxu za jirousem parabolou. Pritom je to stejny firmware a melo by to byt na parabole lepsi, ale neni.
Pres jirous protahnu cca 160Mb u UDP a pres toto neco pres 200Mb . Bohuzel nemam jak to otestovat v TCP. Tam procesor dovoli 60Mb.
na aku vzdialenost ti to takto ide a ako je zarusene prostredie?
0 x
-
chalan píše:neverhappy píše:rado3105 píše:nikto netestoval a neporovnaval?
na aku vzdialenost ti to takto ide a ako je zarusene prostredie?
Necely kilometr. Zarusene to tu mam malo.Vykon je na 3dB. Ma to docela smerove anteny a pracuje to lepe nez spoj s rb912 na parabolach na 1,2 km, coz je pro me zahada.
0 x
no ale nevedno ako to je odolne voci ruseniu...a to zistis tcp testom....
0 x
neverhappy píše:rado3105 píše:nikto netestoval a neporovnaval?
qrt5.PNG
Vdaka tomuto postu od "neverhappy" - naozaj vrele diky, som sa odhodlal do kupy a nasadenia QRT-5 911G-5HPacD. Je to krasny kus hardware za prve. Za druhe radiovo to ide skvele,co, ba bombasticky.
Kazia to len ovladace ci co a to posrate NV2.
Nasadene na 3km, v nie velmi zarusenom prostredi - ale co to je? Na kazdom kanali je nieco s okolo -65dBi a jedina neobsadena frekvencia +-40Mhzje ta co som si roky urobil "miesto s turbom xixixii.
Fresnelka kapanek posahana blizkymi stromami, odhadom, mozno nie.
Vysledok na prilozenom obr. Tx je stiahnute v ROS na 10dB, kelo to dava realne netusim.
No nastava problem s priepustnostou preskokoky ako takym, a s NV2 este vypuklejsie, ci Mikrotikom ako takym-JEBNE MA. Ked dam NV2 medzi jednotkami A-B , tak to ide okolo 160-170Mbps TCP 2 streamy. Ked dam N-streme, ide to 120-130Mbps. A teraz pozor. Ak dam test zo vzdialeneho QRT /cize qrt-qrt-optika-vykonny server/ to jest na branu s Xeon CPU routrom - tak NV2 da okolo 95-100Mbps, a N-streme da 115-120Mbps.
Vie niekto preco ta KURWA neda viac ked dam test QRT- a XEON nadupane onee, rychlost aspon taku, aku vygenerujem medzi oboma QRT? Za toto by som zahlusil MK. Kurna.
PS-vsade je gigabit a nepytajte sa na samozrejmosti. tu ide o princip. Nerobim to prvy den

0 x
Este dodam, ze ak niekto vaha s tym QRT, radiovo je to ok. Antena ma tych 23-24dBi, ziaden Polsky obchodny ojeb. Nebal by som sa to nasadit ani na 5Km.
Ina vec je ta priepustnost. Ja neviem co s tym ROS je, preco to neriesia.
Ina vec je ta priepustnost. Ja neviem co s tym ROS je, preco to neriesia.
0 x
-
Ten post je tu 2 roky.
Zkus vyhodit ten mikrotik POE a dat UBNT zdroj. Ten original byl parkrat spatny.
QRT ac jsem nezkousel. QRT vsude, kde mam zatim funguji bez problemu, Ted jsem delal 3 spoje na powerbeam ISO. ( nerad to priznavam, jsem zastance mikrotiku).
Jestli to byla dobra volba ukaze cas. Nicmene tam kde neni zaruseno to chodi na 20MHz kanale 140Mb v TCP a 300Mb na 40MHz. Nevyhoda je ten DFS. Nekdy to trva 10 minut, takze ladit spoj jedine v noci.Zmena country nepomohla.
Za me je powerbeam iso nahrada QRT.
Zkus vyhodit ten mikrotik POE a dat UBNT zdroj. Ten original byl parkrat spatny.
QRT ac jsem nezkousel. QRT vsude, kde mam zatim funguji bez problemu, Ted jsem delal 3 spoje na powerbeam ISO. ( nerad to priznavam, jsem zastance mikrotiku).
Jestli to byla dobra volba ukaze cas. Nicmene tam kde neni zaruseno to chodi na 20MHz kanale 140Mb v TCP a 300Mb na 40MHz. Nevyhoda je ten DFS. Nekdy to trva 10 minut, takze ladit spoj jedine v noci.Zmena country nepomohla.
Za me je powerbeam iso nahrada QRT.
0 x
Ja naopak mam zle skusenosti s QRT. Uplne od veci je tam to uchytenie, 4x mala 10tka matka, ak to je horsie pristupne tak to radsej date dolu kladivom. Najlepsie uchytenie co sa tyka tychto ludovych zariadeni ma bezkonkurencne novy powerbeam ac iso. A aj radiovo mi islo na tom istom lepsie ci uz basebox+jirous alebo ubnt powerbeam iso...
0 x